Saab-blogcultuur en een vergeten Saab-dealer

In 2011 had de Saab-blogcultuur zijn hoogtepunt bereikt. Er waren talloze Saab-fansites over de hele wereld, in sommige landen zelfs meerdere. Als het aan de fans had gelegen, zou hun merk nooit zijn uitgestorven. Het zou spannend zijn geweest om te zien hoe de cultuur zich in de loop der jaren had ontwikkeld. De Saab-affiene mediabiotoop bloeide buiten de traditionele media. Het merk was zijn tijd weer een stap vooruit. Vandaag viert Tesla ook zijn eigen mediacultuur, bijna volledig gedragen door fans, met groot succes.

Saab-blogcultuur

De geweldige tijd van de Saab-blogcultuur is een lange geschiedenis. Het verdorde sneller dan de bloemen in de middagzon. De Chinese intrede in Trollhättan, het opzettelijk negeren van de fans en het Saab-verhaal, beroofde haar van motivatie. Bij NEVS waardeerden ze niet wat ze hadden. Als u op zoek bent naar wortels voor het falen van het bedrijf, is hier een van hen.

Vandaag zijn er nog maar een paar pagina's online. Maar zo nu en dan vindt een blogcultuur zijn weg terug.

Saab wrijvingstester, luchthaven Rome
Saab wrijvingstester, luchthaven Rome

Saabmagazine.it

Italië houdt van Saab. De Italianen zouden altijd goede smaak hebben, begrijpelijk dat de Zweden hier konden scoren. We hebben veel lezers uit de hele Alpen op de blog, al werkt de vertaling van de AI niet zo goed. De Saab-scene in Italië heeft het de afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk gehad. Maar het is nog steeds actief.

Met Saabmagazine.it is een stukje Italiaanse Saab-cultuur dat tot nieuw leven is gewekt. Er zijn regelmatig rapporten over Saab-onderwerpen, er zijn beoordelingen van de tijd 10 jaar geleden. Google vertaalt de inhoud redelijk, kennis van het Italiaans is niet absoluut noodzakelijk.

Sono.nieuws

Sono Motors is geen Saab, maar de Sion is een gemeenschapsauto. De weg die het bedrijf bewandelt is geen gewone. De Sion Community heeft al maanden een goede blog. Het is geschreven door Sebastian Böttger, die door de Sono Motors Association werd verkozen tot lid van de "Community Advisory Board".

Sono.nieuws staat dicht bij de actie, maar behoudt een zekere professionele afstand die hopelijk na verloop van tijd niet verloren gaat. De blog behandelt het onderwerp van de München SEV beter dan ik kan en zou willen. Sommige lezers zijn erg geïnteresseerd in de Sion, op Sono.news kunnen ze alle informatie vinden.

Village Saab - de website ervoor bestaat niet meer
Village Saab - de website ervoor bestaat niet meer

Een vergeten Saab-dealer

Wat zou het Saab-onderwerp zijn zonder de mythes rond het merk? Dit omvat ook de vergeten Saab-dealers die in alle delen van de wereld lijken te bestaan. Vorige maand hebben we virtueel een dealer bezocht in Frankrijk, nu een in Massachusetts.

Village Saab in Acton lijkt in 2017 met pensioen te zijn gegaan. Dit is het resultaat van een onderzoek dat "De rit“Heeft ondernomen. Tot nu toe zo weinig spectaculair. Ware het niet voor een Saab 9-5 NG XWD, die staat nog in de etalage van de showroom. Wat doet de Saab daar? En wat gaat er met hem gebeuren?

Een probleem dat hoofdpijn en misschien een uitdaging kan zijn. Een van onze Amerikaanse lezers zal hier zeker een oplossing voor vinden.

Met afbeeldingen van saabbamgazine.it en Village Saab

2 gedachten over 'Saab-blogcultuur en een vergeten Saab-dealer"

  • blanco

    Naar Saabmagazine.it
    In plaats van Google Translate kan ik de tekst beter kopiëren en laten vertalen op deepl.com. Ik spreek tot op zekere hoogte Italiaans en het resultaat is praktisch foutloos en grammaticaal correct. Ook aanbevolen voor andere talen.
    LG Gigi

  • blanco

    Het is altijd spannend waar vergeten Saab-dealers verschijnen. Een mooie 9-5 NG zou ook naar mijn smaak zijn.

Reacties zijn gesloten.