Wanneer miljarden verdwijnen - Sono Motors staat bij NEVS

De grote rekenkunde is begonnen in China. Miljarden aan marktwaarde zijn de afgelopen week weggevaagd bij Evergrande en de Auto Division. Dit is vooral ongunstig wanneer het goede vrienden ontmoet die pas een paar maanden geleden hebben geïnvesteerd. In Zweden ziet het er wat vriendelijker uit. Sono Motors is immers nog steeds stevig verbonden met Trollhättan, zoals de lokale krant wil weten.

NEVS-fabriek

Wanneer miljarden verdwijnen

Evergrande is iets bijzonders. Er zijn weinig free float en kleine aandeelhouders, de aandelen zijn in handen van een miljardairkliek rond de oprichter. Deze goede vrienden helpen elkaar als het om een ​​miljoen of meer gaat. Een systeem dat al jaren met succes wordt toegepast.

Nu heeft het zijn grenzen bereikt. Door de zware verliezen bij Evergrande (HK 3333) en Evergrande Auto (HK 0708) zijn miljarden verdwenen. Wat niet alleen vervelend is, maar ook problemen veroorzaakt voor de ene of de andere vriend. Bloomberg heeft een lijst gemaakt van slachtoffers, met getroffen personen en bedrijven. Vooral degenen die aan het begin van het jaar Evergrande Auto-aandelen kochten, worden hard getroffen.

Voordat je smelt van medelijden, moet je weten dat de aandelen met 20% korting naar goede vrienden zijn gegaan. Een ode aan het risico waarvan iedere belegger zich bewust moet zijn geweest.

Zelfs vandaag zijn er een miljoen of twee in het niets verdwenen. Het aandeel Evergrande Auto daalde op de dag met 6,92%. De divisie elektrische auto's is nu ongeveer 10 miljard dollar waard.

Sono Motors staat bij Trollhättan

Een oplossing voor de problemen of de toetreding van een investeerder is nog niet in zicht. Dus het wachten in Trollhättan en bij de andere Europese Evergrande-deelnames gaat door. De lokale Zeitung in Trollhättan meldt dat Sono Motors nog steeds in productie is bij NEVS.

Een begrijpelijke houding, want de coördinatie tussen München en Trollhättan is al aan de gang. Nu van paard wisselen zou de productie vertragen, dus wachten kan een betere optie zijn. De lokale krant schrijft echter 2023 als start, tot nu toe was de tweede helft van 2022 als datum gegeven.

Voor NEVS is Sono Motors een van de weinige troeven die vooruitzichten voor de toekomst biedt.

3 gedachten over 'Wanneer miljarden verdwijnen - Sono Motors staat bij NEVS"

 • blanco

  Moge de (hopelijk vrijwillige) beslissing om het paard te houden (blijf bij NEVS) wijs zijn ...
  Kruis je vingers voor een interessante mobiliteitsaanpak.

 • blanco

  2023

  Wat vliegt de tijd…
  Iets meer dan 2 jaar geleden (10 mei 2019) was er een reportage over de presentatie van de Sion in Zweden inclusief een symbolische foto in de heilige fabriekshallen.
  Er zouden toen al ruim 10.000 bestellingen zijn ontvangen. De factor tijd baart mij zorgen.

  Vertrouwen gaat niet alleen verloren op beurzen. Het kan ook gestaag afnemen in een gemeenschap en menigte. Aangezien tijd geld is, kunnen vertragingen snel leiden tot verdere financiële behoeften. Nou, genoeg puntje. Ik hoop dat dit iets wordt...

 • blanco

  Hoop dat SONO Motors zijn productie in Trollhättan kan starten en dat NEVS niet wordt meegesleurd door deze problemen bij Evergrande.
  Laten we onze vingers kruisen.

Reacties zijn gesloten.