Christian von Koenigsegg over elektrische auto's en wat hij Tesla schuldig is

Koenigsegg wordt beschouwd als een van de bastions die niet afhankelijk zijn van de puur elektrische auto. In het Zweedse "Framgångspodden" van Alexander Pärleros vertelt Christian von Koenigsegg (CvK) over het perspectief van elektrische auto's voor zijn merk. En wat hij Tesla schuldig is. "Framgångspodden" is een hitformat in Zweden met een publiek van 2,5 miljoen mensen per maand.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera

Koenigsegg en elektrische auto

Tot nu toe heeft Koenigsegg geweigerd te vertrouwen op puur elektrische aandrijvingen. De mix van een high-performance verbrandingsmotor en elektromotoren lijkt de betere en zuinigere manier. Koenigsegg viert dit overtuigend met de nieuwe Regera. Hij werkt op hernieuwbare brandstoffen (E85), die Christian von Koenigsegg als optimaal beschouwt voor prestaties en plezier, zonder de milieuoverwegingen uit het oog te verliezen.

Maar dat zou kunnen veranderen.

Zoals Koenigsegg toegeeft in "Framgångspodden", in het Duits "Success Podcast", zou Koenigsegg gedwongen kunnen worden zijn strategie over 5 of 6 jaar te wijzigen. Volgens de wet kon het licht uit de verbrandingsmotor worden geblazen, wat Koenigsegg niet zou accepteren zonder weerstand.

Een elektrische auto bouwen zou voor Koenigsegg eenvoudig zijn. 700 elektrische pk's zouden al in de Regera aanwezig zou zijn, zou de V8-verbrandingsmotor worden verwijderd. Meer elektromotoren en meer accu's en je zou 2000 pk hebben. Maar het gewicht zou erg hoog zijn, wat CvK zichtbaar terughoudend is om aan te bieden als oplossing voor zijn hypercars. En het is de emotionele component die zou ontbreken. Het originele geluid van de interne V8-motor.

CvK en werkt testrijder Sonny Person voor de Regera
CvK en werkt testrijder Sonny Person voor de Regera

Over 5 of 6 jaar moet Koenigsegg misschien nog steeds deze kant op. Of ook willen wanneer batterijen veel lichter en krachtiger zijn geworden.

Wat Christian von Koenigsegg aan Tesla schuldig is?

Koenigsegg is erin geslaagd uit het niets een winstgevende fabrikant op te bouwen. Haar producten maken dromen waar, Koenigsegg verdient er geld mee. Maar lang niet zoveel als Christian von Koenigsegg (CvK) tot nu toe met Tesla heeft verdiend.

Elon Musk, zegt hij in "Framgångspodden", is zijn grote idool. Toen Musk de betaaldienst PayPal verkocht, raakte hij geïnteresseerd in zijn ideeën. De dag na de beursgang nam CvK zijn spaargeld van de bank en belegde het in aandelen van Tesla. De prijs was toen US $ 23 per aandeel. De eerste aandelen, die CvK bleef kopen, zijn nu, inclusief de splitsing, ongeveer US $ 2.000 waard. Als CEO van Koenigsegg had hij nooit zoveel geld kunnen afbetalen.

de Podcast is meer dan een uur lang en helaas niet beschikbaar in het Duits of Engels.

Met afbeeldingen van Koenigsegg

3 gedachten over 'Christian von Koenigsegg over elektrische auto's en wat hij Tesla schuldig is"

 • blanco

  Christian had een goede neus toen hij in het begin besloot te investeren in Tesla.

 • blanco

  Afscheid van de verbrandingsmotor

  Ik troost me met het feit dat de emotionele en misschien zelfs de marktwaarde van alle verbrandingsmotoren waarschijnlijk zal stijgen zodra je er geen meer kunt kopen.

  Een hele soort lijdt onder het lot van Saab. En dat in een adembenemend tempo. Bij Daimler moet de verbrandingsmotor al in 2025 worden begraven. Dat is bijna overmorgen en vooral met Benz, die de verbrandingsmotor op hun naam hebben staan...

  Ik kijk erg uit naar het feest.

  Ik voorspel dat alle MB's die tussen 2010 en 2025 met verbrandingsmotoren zijn geregistreerd, op zijn minst over vele jaren een hoge intrinsieke waarde zullen hebben - vooral omdat het in 2025 en ver daarna voor de meerderheid nog steeds gemakkelijker zal zijn om benzine of diesel te organiseren dan een lading. ..

  Politici zullen ook zonder argumenten komen te zitten met het verbod en in sommige gevallen vrijwillige voortijdige ontheffing door fabrikanten, om de werking van verbrandingsmotoren verder te beperken, het fiscaal moeilijker te maken en de bevordering van e-mobiliteit zal tegen financiële en sociale grenzen aanlopen.

  Het is heel wat anders om de rijkeuze voor een nieuwe inschrijving - die sociaal onsterfelijk is - te beïnvloeden met bonussen dan om sociaal zwakkere klassen van hun (auto)mobiliteit te beroven.

  Wie financieel niet anders wil of kan, kan nog heel, heel lang met verbrandingsmotoren rijden. Misschien is het juist het hectische tempo van het afscheid van hem dat ervoor zal zorgen dat de jongere, de huidige en de laatsten in hun soort ons zullen verrassen met een ongekende levensduur en intrinsieke waarde.

  2
  1
  • blanco

   onschadelijk in plaats van "onsterfelijk"
   Autocorrectie

Reacties zijn gesloten.