Evergrande Auto deelt duikvlucht - fondsen bevroren

Gisteren was waarschijnlijk de zwartste dag tot nu toe in de huidige ontwikkeling rond de Evergrande Group. Niet alleen de aandelen van de Autodivisie zitten in een duikvlucht. De tegoeden van een Evergrande-dochter werden bevroren na een gerechtelijk bevel. Het kan nauwelijks worden aangenomen dat de ontwikkeling zonder verdere schade zal blijven. Ook voor Trollhättan zijn de tekenen van bezorgdheid rood.

Evergrande Spring - mineraalwater voor de beurs
Evergrande Spring - mineraalwater voor de beurs

Verergering van de crisis

de permanente Aanscherping De situatie rond de Evergrande Group was gisteren al onderwerp van een uitgebreid artikel met achtergrondfeiten. Maandag verslechterde de situatie.

Dat deed een rechtbank in de provincie Jiangsu bevriezen een verslag van de Evergrande-dochter Hengda. Hengda Real Estate liet de afgelopen maanden herhaaldelijk deadlines voor het betalen van handelsfacturen verstrijken zonder een betaling te doen. De Evergrande Group zou zich met zo'n 200 miljard dollar op de grijze kapitaalmarkt hebben gefinancierd, wat Peking een doorn in het oog is. Gisteren bevroor de rechtbank een saldo gelijk aan US $ 20 miljoen.

Een zware klap voor Evergrande. Omdat het bedrijf naar verluidt nog nooit een betalingsdatum heeft gemist. De actie van de rechtbank verhoogt de druk en schaadt het vertrouwen van investeerders in de groep verder.

Evergrande Group aandelen in afdaling
Evergrande Group - aandelen in afdaling

De kalmerende pil werkt niet

Afgelopen vrijdag beloofde Evergrande de zichtbaar verontruste beleggers een speciale betaling als kalmerende pil. Inmiddels is echter duidelijk dat het niet gaat om het uitbetalen van geld. Evergande overweegt aandeelhouders te betalen met aandelen in andere bedrijven in de groep. Aandelen in Evergrande Auto (HK 0708) zouden mogelijk zijn. De beurs reageerde onmiddellijk, de aandelen bleven kelderen.

Evergrande Auto - de voorraad daalt
Evergrande Auto - de voorraad daalt

Evergrande deelt op duikvlucht

Om de dag af te sluiten, maakten de media de aanklacht van een senior Evergrande-manager in een rechtbank in Hong Kong. Het gaat over poging tot verkrachting en ander wangedrag.

De bundel met slecht nieuws stuurde de aandelen ook naar het zuiden. Het auto-aandeel (HK 0708) verloor 19,10%, de biljetten van de moedermaatschappij (HK 3333) daalden 16,22% bij beurssluiting.

Gisteren zal nauwelijks zonder gevolgen zijn. Er zijn rode lijnen overschreden en Evergrande versnelt duidelijk om de problemen op te lossen. De beursgang van het mineraalwaterbedrijf wordt momenteel voorbereid. In China is "Evergrande Lente"Bekend als" Betonwasser ", heeft het moederbedrijf een belang van 49%. Nu moeten de aandelen in Hong Kong op de beurs worden genoteerd bracht worden. Evergrande verwacht hiermee een omzet van circa US $ 100 miljoen te genereren. Het valt nog te bezien of dit voldoende zal zijn om het probleem op te lossen.

Wat er zou kunnen gebeuren met de Europese deelnemingen van de Evergrande Group is ook onduidelijk. De Evergrande-crisis zal ook hen treffen. Wat beslissend zal zijn, is wat Peking in de toekomst voor Evergrande wenst.

Met afbeeldingen van Yahoo Finance en Evergrande Spring

8 gedachten over 'Evergrande Auto deelt duikvlucht - fondsen bevroren"

 • Bedankt voor deze twee China-artikelen!
  Mooie inzichten die anders voor mij niet mogelijk waren geweest. Bedankt.
  voorspelling? Moeilijk wordt het zeker..., maar China is "bijzonder" in de reacties.
  Spannend blijft het sowieso. Ik heb geen aandelen in Evergrande Auto gekocht... 😉

 • Als het niet om de voormalige Saab-fabriek ging, zou het me niet schelen. Je kunt dus alleen maar duimen. Volvo had in principe geluk met Geely (is dat echt zo?) En Saab had gewoon pech met de Chinezen. Misschien komt het nog goed...??

 • Vrij gewelddadig en moeilijk te raden waar dit toe zal leiden? Betaalt Evergrande op tijd in de autobranche en hoe is dat in Zweden? Is NEVS al weer op het tandvlees, heb je nauwelijks je eigen inkomen?

  Alles moeilijk. Past perfect deze week

 • Heeft de autowereld echt nog behoefte aan nieuwe start-ups op het gebied van elektrische auto's?
  Elke autofabrikant is op weg naar elektromobiliteit, naar mijn mening totale waanzin, alle elektriciteit voor de voertuigen moet ergens worden geproduceerd.
  Politici en de auto-industrie denken of onderzoeken veel te weinig over andere alternatieven, waarvoor elektromobiliteit blijkbaar het wondermiddel is.

 • Het zou het beste zijn als NEVS in Trollhättan zou worden verkocht aan een Europese investeerder / autofabrikant! Dat zou ons echter ook geen echte SAAB met een turbomotor terugbrengen. Bijna iedereen denkt alleen in elektriciteitskasten!
  INEOS laat zien hoe het beter kan met de Grenadier. Ze hadden de fabriek ooit in Trollhättan moeten kopen. Maar ze kochten het Smart Werk!
  Evergrande is voor mij geen autofabrikant en in Europa zullen ze waarschijnlijk ook niets verkopen......bij SION hetzelfde!
  Maar dikke complimenten voor Tom! Zonder hem en de SAABblog zou je niets van Evergrande horen. SION was minstens een paar weken geleden in Autobild.

  • Bedankt Christoph! Ze hadden de kans om Europeaan te worden in THN 2012 en later nog een keer. Maar de trein had moeten vertrekken. De tendens is om werken te sluiten of te verkleinen. E-auto's zijn minder complex om te produceren dan verbrandingsmotoren. En er zijn al genoeg contractfabrikanten met Valmet en Magna. Hoop sterft echter als laatste.

 • Dit is spannend.

  Too big to fail is blijkbaar relatief in China. Maar waarom niet?
  Met het uiteenvallen van bedrijven en het realiseren van faillissementsactiva heeft China ruime en positieve ervaringen opgedaan in alle uithoeken van de wereld. Indien nodig kunnen zij dit ook intern en landelijk doen.
  Dan bouwt een ander bedrijf de Hengchis op - misschien een waarvan het topmanagement nog dichter bij de politieke leiding staat?

  Geld zou niet worden vernietigd in het proces. In andere handen echter overgegaan. De aandelen van een nieuwe favoriet zouden zeker omhoogschieten. Wie weet wat er nu aan de hand is? ? ?

  Ik weet alleen dat de "vrije markt" en zijn constellatie met de politieke leiding absoluut uniek is wereldwijd en nog door niemand volledig is begrepen.

 • Het is een wonder dat Evergrande zo diep in de schulden zit en dat de Chinese autoriteiten niet eerder hebben gereageerd. Hopelijk is het nu niet te laat.
  Evergrande is altijd "big talk" voor mij geweest, nooit vertrouwd
  Maar nogmaals, het bedrijf in Trollhattan komt weer in onveilige wateren terecht.
  Toch jammer dat Geely destijds niet geïnteresseerd was om Saab over te nemen.

Reacties zijn gesloten.