Saab en Triumph - en een compleet nieuw perspectief

Een verhaal is meestal bijzonder spannend als het vanuit verschillende perspectieven wordt verteld. Lezers van de nieuwe Autobild Klassik hebben de kans om een ​​deel van de Saab-saga te bekijken vanuit een voor ons onbekende positie. Hun onderwerp is Saab en Triumph. Het verhaal wordt niet vanuit Zweeds oogpunt verteld.

Saab en Triumph in de Autobild Klassik
Saab en Triumph in de Autobild Klassik

Gescheiden na de geboorte

Het is algemeen bekend dat de Saab 99 eerst een Engels motorhart had. Het verhaal in de nieuwe Autobild Klassik van Greg MacLeman wordt op een spannende manier verteld vanuit een onbekend perspectief. Martin Puthz van de Hamburgse redactie zorgde voor de finetuning van de Duitse versie. MacLeman, hij is er momenteel een aan het restaureren Triumph 2500TC uit 1974, schrijft voor de Classic & Sports Car o.a. het (zeker) grootste klassiekermagazine van Insel. Het artikel verscheen daar al in 2019.

Het gaat over de wortels die Saab 99 Turbo en de Triumph Dolomite Sprint delen. Op basis van een motor die Ricardo voor beide merken ontwierp, ontwikkelde de technologie zich verder. Beide keren waren de ingenieurs innovatief, maar de oplossingen waren heel verschillend. In Zweden vertrouwden ze op de turbo, in Engeland op een motor met 16 kleppen.

Het resultaat was de 99 Turbo, de Dolomite Sprint, twee spannende auto's. De directe vergelijking van Triumph en Saab is wat de 6 pagina's in de Autobild Klassik zo aantrekkelijk maakt. Immers, wanneer komen zulke zeldzame voertuigen van merken die niet meer bestaan ​​voor directe vergelijking? De tekst leest prettig, brengt compleet nieuwe invalshoeken en verveelt geen enkele regel.

MacLeman brengt zijn vertelstijl over op de Klassieke en sportwagen maakt je zo sterk, succesvol in de Autobild Klassik. De bijdrage is gegarneerd met sfeerbeelden in typisch Britse omgevingen Hambleton zaal zijn opgenomen.

Nog een kleine Saab-bonus

Ongeacht dat, de Klassiek autom Ook de moeite waard om in dit nummer te lezen. De onderwerpkeuze was geslaagd, het schijnbaar onvermijdelijke aandeel van Volkswagen-dekking is aangenaam laag. In plaats van de populaire monotonie van de VW Kever hebben veel opwindende exotische auto's hun plaats. Verborgen vind je twee kleine Saab-bonussen. Op pagina 35 leest u wat Jason Castriota direct na het faillissement van Saab aanpakte.

En op pagina 102 is een Saab Cabriolet van tweedehands het onderwerp. Een mooie aanbieding, maar de Saab is (helaas) al in nieuwe handen.

Een gedachte over "Saab en Triumph - en een compleet nieuw perspectief"

  • blanco

    Gedaan! Boek gekocht

Reacties zijn gesloten.