Hella en Evergrande Auto ontwikkelen samen

Evergrande Auto vertrouwt op Duitse partners en ontwikkelt samen met Hella hoogspanningsbatterijbeheersystemen. Om het partnerschap te consolideren, hebben Evergrande en Hella vorig jaar een joint venture opgericht met de naam Hella Evergrande Electronics (Shenzhen) Co. Bij het bedrijf werken ongeveer 90 mensen. Tegen eind 2023 moet het aantal zijn uitgebreid tot zo'n 200 medewerkers.

Hella Lichtkanaal in Lippstadt
Hella Lichtkanaal in Lippstadt

Hoogspannings-accumanagementsystemen van Hella

Hella is een van de grote en traditionele toeleveranciers in de automotive sector. Het bedrijf is ook al heel lang partner van Saab. Hella-verlichtingssystemen en componenten zijn te vinden in veel Saab-klassiekers en ook in de laatste voertuigen van Trollhättan.

Effectief batterijbeheer is een van de bepalende factoren voor de levensduur van een batterij en de actieradius van een elektrische auto. De samenwerking met Hella is dan ook van groot belang voor Evergrande. Hella publiceert het volgende over de samenwerking verklaring:

In het kader van de samenwerking brengt Evergrande in het bijzonder zijn uitgebreide expertise op het gebied van batterijproductie en zijn kennis van toepassingen in. HELLA daarentegen brengt vooral haar jarenlange ervaring op het gebied van batterijelektronica en systeemintegratie in.

HELLA is sinds 2016 actief op het gebied van batterijmanagementsystemen. In het voorjaar van dit jaar ging de nieuwste generatie hoogspanningsbatterijbeheersystemen in serieproductie voor een Duitse premiumfabrikant. Hoogspanningsbatterijbeheersystemen worden gekenmerkt door het feit dat ze de veilige en betrouwbare werking van lithium-ionbatterijen in elektrische en volledige en plug-in hybride voertuigen verzekeren door onder andere de spanning, temperatuur en stroomsterkte van de batterij te meten dingen.

Samen willen beide partners hun sterke punten op het gebied van technologie, knowhow en financiële middelen inbrengen om samen en in hoog tempo hoogwaardige batterijbeheersystemen te ontwikkelen.

"China is voor ons een essentiële sleutelmarkt om onze activiteiten op het gebied van batterijelektronica verder uit te breiden en het thema elektromobiliteit proactief vorm te geven", zegt Björn Twiehaus, die in het management van HELLA verantwoordelijk is voor het elektronicagebied. "Door de samenwerking met Evergrande versterken we ook onze markttoegang in China en breiden we onze leidende technologiepositie uit."

Met afbeeldingen en tekst van Hella

3 gedachten over 'Hella en Evergrande Auto ontwikkelen samen"

 • blanco

  Hella heeft veel potentie te bieden.
  Het is fijn dat we in Duitsland nog zulke goede middelgrote bedrijven hebben.
  De eerste LED-koplampen voor GM, assistentiesystemen voor de Mazda CX-5 ... allemaal ontwikkeld door Hella in Lippstadt. En gaspedalen worden geproduceerd in Recklinghausen.
  Evergrande heeft een goede beslissing genomen.
  Hella produceert of ontwikkelt iets voor bijna elke autofabrikant.

 • blanco

  ... per slot van rekening meer hete lucht. Laten we eens kijken hoe de Hengchi in China worden geaccepteerd en hoe ze presteren in de praktijktest.

  Wanneer was de start van de productie eigenlijk gepland?

  • blanco

   In theorie voor het einde van het jaar. Maar er zijn onoverkomelijkheden.

Reacties zijn gesloten.