Spoorstangen - terugroepactie voor de Saab 9-4x

General Motors en de NHTSA roepen alle Saab 9-4x van modeljaren 2011 en 12, evenals Cadillac SRX van modeljaren 2010 tot 16 terug naar de werkplaatsen. De terugroepactie met campagnenummer 21V473000 is op 21 juni gepubliceerd. Het heeft betrekking op mogelijke problemen met het chassis en moet zeker worden opgemerkt.

Saab 9-4x callback
Saab 9-4x callback

De betrokken Cadillac- en Saab-voertuigen zijn uitgerust met verstelbare trekstangen die mogelijk niet goed zijn vastgedraaid tijdens de montage in de fabriek. De trekstangen kunnen daardoor losraken of losraken. Indicatoren hiervoor zijn een verandering in het rijgedrag en het branden van de storingslamp op het display.

GM raadt klanten aan deze instructies serieus te nemen en de werkplaatsen te bezoeken. De vorige trekstangen worden in de VS gratis vervangen door nieuw ontworpen onderdelen. De nieuwe spoorstangen zijn niet meer verstelbaar, dus dit probleem kan zich in de toekomst niet meer voordoen.

Wereldwijd zijn luid NHTSA 380.498 voertuigen getroffen door de terugroepactie.

De Saab 9-4x-situatie in Duitsland

In Duitsland is er sinds het vertrek van GM geen organisatie meer die deze zaken regelt. De Saab 9-4x is ook nooit officieel in Duitsland verkocht. De eerste voertuigen kwamen pas na het einde van Saab aan klanten.

Hier is de Saab-basis in Kiel het contactpunt voor de zeldzame Saab 9-4x. De Autodealer Lafrentz reageerde vroeg en organiseerde onderdelen in samenwerking met GM en Orio North America. Voertuigen die regelmatig worden onderhouden in Kiel zijn al voorzien van de nieuwe trekstangen in het kader van reguliere onderhoudswerkzaamheden.

Afgelopen vrijdag was het aandeel omgebouwde voertuigen al 40%. Eigenaars van nog niet omgebouwde voertuigen die serviceklanten in Kiel zijn, worden in de loop van augustus gecontacteerd en geïnformeerd over de terugroepactie.

3 gedachten over 'Spoorstangen - terugroepactie voor de Saab 9-4x"

  • blanco

    Wat zou er gebeurd zijn zonder de blog en Lafrenz?! Waarschijnlijk niets. En de bestuurders van een 9-4X zouden in de buis hebben gekeken. Het is goed dat de blog er is en Lafrenz

  • blanco

    Addendum: Het is goed dat Saabs nog steeds serieus worden genomen.

  • blanco

    ... moet sowieso naar de jaarlijkse “onderhoudsafspraak”. 🙂

Reacties zijn gesloten.