Terug naar vrijheid? Eindelijk ingeënt!

Wellicht is dit het laatste bericht in de Covid-19-column. Misschien niet, we zullen zien! Mijn pad leidt immers terug naar vrijheid, die vooral staat voor extra bewegingsvrijheid. De vaccinatie tegen het coronavirus kwam spontaan en onverwacht. Eigenlijk had ik het niet verwacht, niet op dit moment.

Gevaccineerd met Johnson & Johnson
Gevaccineerd met Johnson & Johnson

Vaccin ontbreekt nog.

In tegenstelling tot de perceptie van de media, is er nog steeds een gebrek aan vaccins in voldoende hoeveelheden. Het plaatselijke vaccinatiecentrum voerde pas een week geleden de tweede vaccinaties uit. In beide aangrenzende districten waren de centra tijdelijk gesloten omdat er geen vaccin beschikbaar was. In mijn thuisdistrict zijn er nog zo'n 27.000 mensen geregistreerd en bereid om te vaccineren, ik ben een van hen.

Met prioritering op basis van een eerdere ziekte. Maar tegen het midden van de jaren '50, niet oud of ziek genoeg om echte kansen te krijgen.

Om eerlijk te zijn, ben ik de dagelijkse vaccin-bullshit beu. Vermoeidheid van het wachten op een vaccin, dat wordt aangekondigd en vervolgens niet beschikbaar is. Inmiddels ben ik ermee in het reine gekomen en heb ik mijn leven daarop aangepast.

Ik dacht dat ik in de herfst misschien een afspraak zou krijgen. Dus wacht Opgewonden worden heeft geen zin en ik vind doorzetten en druk uitoefenen een gebrek aan solidariteit. Ondertussen waren mensen om mij heen druk bezig met vaccineren. Helemaal vooraan, vrienden met contacten, jong en gezond, die meteen aan het begin van de campagne een kans kregen. Dan vrienden uit andere deelstaten, waar de distributie beter gaat dan in Beieren; later degene met de juiste werkgevers.

De vaccinatie van oude en zieke mensen werkte immers in de buurt. Helaas niet op zo'n manier dat de toegang tot de vaccinatie makkelijk was. De vaccinatie was alleen mogelijk met de inzet en volharding van kinderen en familieleden. Anders zouden de oude mensen in het systeem zijn omgekomen.

Een vaccinatie. Spontaan.

Toen, vorige week donderdag, belde ik mijn huisarts. De gezondheidskaart voor facturatie ontbreekt, of ik deze even mag inleveren om in te loggen? Natuurlijk kan ik dat. Eigenlijk, antwoord ik, hoopte ik op een telefoontje over de coronavaccinatie. We kunnen alleen Johnson & Johnson aanbieden, ik krijg het antwoord. Wil je?

Even ben ik buiten adem. Natuurlijk wil ik dat! Nu is het een tijdje stil aan de andere kant van de lijn. Dan ben je verrast. Het is gek, Duitsland is een decadent land. Johnson & Johnson is geen Biontech. Het megavaccin waar iedereen naar op zoek is naar een vaccinatie. Je kunt een vaccin weigeren omdat het niet chique genoeg is.

En je kunt de fijnste stof kiezen, terwijl de meerderheid van de mensen op de planeet geen kans heeft om zich tijdig te laten vaccineren. Merken we nog iets anders in onze blaas?

Het lijdt geen twijfel dat ik ermee instem. Met mijn vorige ziekte is elk vaccin welkom. Het verkleint de kans om op een gegeven moment aan de beademing te komen aanzienlijk. Er is echt geen alternatief, om zo te zeggen.

Risico's & bijwerkingen.

Mijn afspraak is de volgende ochtend. De praktijk vaccineert snel; eenrichtingsverkeer door de kamers minimaliseert ontmoetingen en een mogelijk besmettingsgevaar. Dat is goed doordacht. In groepjes van vier wordt er uitleg gegeven en is er zo nodig een persoonlijk gesprek. Ik heb het grondig gelezen en heb geen vragen. De verwachte bijwerkingen zijn vermoeidheid en hoofdpijn, trekken aan de injectieplaats. Na twee dagen moet alles vergeten zijn.

Een zachte por in de linker bovenarm, 15 minuten in de wachtruimte voor de zekerheid. Dat was het. Volledige bescherming na 14 dagen.

De bijwerkingen treden onmiddellijk op. Na een uur ben ik zo moe dat ik moet gaan liggen. Ik heb in principe geen bed nodig. Leun tegen de muur, sluit je ogen, dat zou het zijn. Ik slaap zonder fit te worden, ik blijf zonder rijden. Het lukt me niet eens om de kolom "Saab am Sonntag" te schrijven. Daar moeten de lezers doorheen. Gelukkig komt de aangekondigde hoofdpijn niet uit, ik ben gewoon uitgeput.

Dat duurt iets meer dan 24 uur.

In de middag van de volgende dag verdwijnen de bijwerkingen even snel als ze kwamen. 's Avonds ben ik fit, alleen een trekje op de prikplaats herinnert me aan de vaccinatie.

In feite zijn het ongevaarlijke bijwerkingen. Ik ken veel moeilijkere gevallen bij vrienden en kennissen. Twee dagen volledig uitgeschakeld, met andere actieve ingrediënten.

Is het mijn weg terug naar de vrijheid?

Niet echt. In principe kon ik reizen en genieten van de zomer. Ik heb de stempel in mijn vaccinatiebewijs, ik zou een digitale id kunnen krijgen. Maar wat heb ik eraan? Alleen reizen is niet leuk. Mijn vrouw wacht op een afspraak. Toch, en met de hoop dat er spontaan iets gaat gebeuren.

En om het in een notendop te zeggen: bewegings- en reisvrijheid is geweldig en een grote troef. Maar daar ging het mij niet in de eerste plaats om. Het was voor mij belangrijker om niet bij de volgende golf of een nieuwe mutatie in een kliniek terecht te komen, maar om een ​​zekere bescherming te hebben. Uit verantwoordelijkheid jegens mijn familie, om de egoïstische reden dat ik graag leef, maar ook uit angst voor een mogelijke ziekenhuisopname.

Maar ook om mijn menselijke biotoop te beschermen.

Ik ben me er terdege van bewust dat er onder de lezers vaccinsceptici en tegenstanders zijn. Ik accepteer hun mening, maar ik denk dat we heel goed moeten afwegen wat we doen. Als ik de vaccinatie weiger, loop ik het risico om onbedoeld een persoon te besmetten. Wie kan een eerdere ziekte hebben, mogelijk een longziekte, en voor wie de infectie het einde zou zijn.

Zoals mijn oude buurman. Hij vecht al jaren voor genoeg lucht. Ik zou hem heel lang als buurman willen hebben.

25 gedachten over 'Terug naar vrijheid? Eindelijk ingeënt!"

 • blanco

  Sommigen zullen het hier niet leuk vinden, maar voor mij is hier een rode lijn overschreden, vooral met wat opmerkingen. Dat had ik in deze kring niet verwacht.

  Om het meteen te zeggen, als gezond mens zal ik me zeker niet laten inenten met deze warme breisels, maar zal ik de zaak eerst rustig aankijken. De cijfers in Sleeswijk-Holstein neigt al lang naar NUL, maar dit heeft niets te maken met de voortgang van de vaccinatie. Maar ik laat me door niemand in de la van vaccinatieweigeraars = onconventionele denker = complottheoreticus = rechts = ..., zoals het helaas gemeengoed is geworden in dit land. Ik ben ingeënt tegen de gebruikelijke verhalen (cholera, gele koorts, hepatitis, ...) sinds ik een kind was door het beroep van mijn vader en mijn eigen voor reizen naar de 3e wereld, allemaal beproefde en geteste vaccins.

  Iedereen die eerder ziek is geweest of anderszins gezondheidsrisico's heeft, zou dit graag willen doen om beschermd te zijn tegen een ernstig beloop. Maar uiteindelijk is niets gegarandeerd, en zeker niet op de lange termijn. Het is ook niet gegarandeerd dat een gevaccineerde persoon nog steeds geen drager kan zijn. Als een van deze vaccins zich zou ontwikkelen tot een Contergan 2.0, moeten de getroffenen zich ervan bewust zijn dat ze geen steun van deze staat kunnen verwachten.

  Wat mij lang dwars zit in deze eenzijdige discussie zijn de drie GGG's: gevaccineerd, hersteld, getest. De vierde G, de gezonde persoon, komt niet meer voor.
  In mijn professionele en familiale omgeving waren er mensen met verschillende cursussen. In de griepgolf 2017/18 (25.000 doden in relatief korte tijd) was er één dode en één zorgbehoefte in het gebied, maar daar wordt niet over gesproken.

  • blanco

   Goedenavond,

   In welke opmerkingen heb je een rode lijn overschreden en in welk opzicht?

  • blanco

   Goedenavond meneer Pitschmann,

   Ik denk dat jouw uitleg een blauw wonder voor mij zou zijn geweest. In die zin blijven we, samen met rode lijnen, helder en kleurrijk.

   Met vriendelijke groet

 • blanco

  Ondanks de collectieve vervoering, maak ik mezelf een boeman en vraag ik waar het raakvlak tussen SAAB en vaccinaties is?

  2
  1
  • blanco

   De interface is het leven. Wat nog meer?

   • blanco

    Met alle respect (en de overigens hoge kwaliteit, vandaar dat ik ook abonnee ben), maar dat is mij te arbitrair. Dan zou de blog ook verslag kunnen doen van het EK voetbal, veganistisch eten, etc. Heeft ook veel met "leven" te maken. Of niet?

    • blanco

     Nee dat doet het niet. Het Covid-thema is essentieel. Het heeft de afgelopen maanden zijn sporen nagelaten, niet alleen onder de lezers. Ik vind het heel belangrijk om daarover van gedachten te wisselen. Ik zou het niet willen vergelijken met triviale onderwerpen als het EK voetbal of dat mensen vegan eten, ik zou het niet eens durven.

  • blanco

   De interface is Covid. Heel makkelijk.

   Covid was (en is) een keerpunt. Hopelijk zijn vaccinaties de kit - voor het importeren en exporteren van gebruikte Saab en onderdelen, voor vergaderingen, voor bijeenkomsten, voor reizen met de Saab en voor nog veel meer - uiteindelijk voor een langverwachte normaliteit.

   Ik begrijp het misverstand niet? Covid is een onderwerp voor scholen, in de sport, op bruiloften, in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij begrafenissen - van de wieg tot het graf, mensen in alle lagen van de bevolking lijden onder de pandemie en bespreken de gevolgen ervan onderling. Waarom zou de Saab-gemeenschap eruit moeten zien alsof ze net zo wordt getroffen door de pandemie als elke andere gemeenschap?

   • blanco

    Ik ben het eens met de Volvaab Driver. Iedereen die het onderwerp ongemoeid laat - of gewoon niet geïnteresseerd is - heeft op elk moment de mogelijkheid dit artikel niet te lezen en de commentaarfunctie niet te gebruiken.

    Voor mij, en waarschijnlijk iedereen, is niet elk artikel op deze blog (of in een andere) even interessant of relevant.

 • blanco

  Goede dag iedereen,

  een interessant bericht en interessante discussies in de commentaren. De ervaringen zijn heel verschillend en om een ​​subjectieve ervaring toe te voegen:

  Ik behoor tot de groep "Prio 0" en accepteer graag de belofte "In de zomer is er een vaccinatie-aanbod voor iedereen". Dat betekent dat ik me - wegens gebrek aan intensieve huisartsrelatie - aanmeld bij het vaccinatiecentrum en bij de vaccinatiebrug. Na ongeveer twee weken ontvang ik een e-mail van het vaccinatiecentrum, je zou ervan uitgaan dat ze me konden helpen en het proces konden afsluiten. Was er een voorgestelde vaccinatiedatum? Nee. Dus nog een keer...

  Mijn partner wil zich graag laten inenten via de huisarts, maar ze neemt binnenkort haar welverdiende zomervakantie van 6 weken en geeft tot die tijd alleen prioriteit aan de tweede vaccinaties.

  Zo kan "Groep 0" nog steeds solidariteit, wachten en geduld oefenen ... idealiter zonder zich zorgen te maken of dit alles niet beter had kunnen worden beheerd. Misschien "geniet" je liever van het feit dat wanneer je door de straten loopt, Corona overwonnen lijkt te zijn...

 • blanco

  Bedankt Tom, zo'n statement lees ik graag op de blog!

  9
  2
 • blanco

  Dat is goed nieuws! Een kleine vraag, niet kritisch bedoeld: betekent het niet dat je om veiligheidsredenen geen foto's van vaccinatiebewijzen online mag zetten?

  Ja, dat sommigen alleen bepaalde vaccins willen, is anti-sociaal luxe denken, absoluut correct! Maar afgezien daarvan kan ik, althans voor Noord-Duitsland, het typisch Duitse gemopper en geklaag niet begrijpen. In mijn vriendenkring en op het werk is nu iedereen gevaccineerd (2x), zonder enige relatie of iets dergelijks (de meeste prioriteit 3). Meestal Biontech, vaker Astra en ook Moderna. Ik (prioriteit 2) kreeg eind maart de eerste afspraak met Biontech online zonder problemen. Alles was perfect geregeld en super vriendelijk. Iedereen die er was, die ik ken, was enthousiast. Begin mei de tweede vaccinatie, de afspraak werd tegelijkertijd toegewezen, de code is vorige week digitaal gedownload, in de app, klaar - hier in HH zonder de onnodige omweg via de apotheek, wat belastinggeld verspilt. In Sleeswijk-Holstein (in de naaste familiekring) verliep de eerste online afspraak begin april en de tweede medio mei al even probleemloos. In Nedersaksen ging het inderdaad veel langzamer en ingewikkelder, maar mijn moeder, boven de 80, was begin maart al twee keer ingeënt en mijn 90-jarige tante kreeg eergisteren haar tweede dosis Astra na de aanbevolen wachttijd van drie maanden - goed gedragen trouwens.

  Dus alles, in ieder geval in mijn omgeving, ging hier goed. Aan de andere kant heeft mijn vriend in München, ook prioriteit 2 (kanker twee jaar geleden), na lang wachten, telefoontjes en op een wachtlijst staan, pas eind mei haar eerste vaccinatie gekregen, haar man, prioriteit 3, had er nog steeds geen.

  Alles lijkt niet zo goed te gaan in Beieren ... Deze zelfingenomen manier van een zekere politicus daar, die zichzelf altijd op de voorgrond speelde, had graag bondskanselier willen worden, en met verwijzing naar zijn zogenaamd oh-zo - geweldige afhandeling van de pandemie, wilde heel Duitsland ervan overtuigen dat we ons zouden moeten oriënteren op het Beierse model - hoewel er lange tijd een van de hoogste incidenten was en veel chaotisch verliep, terwijl we in HH de op één na laagste hadden incidentie van een federale staat (als stadstaat), dat ergert me echt! Maar hier werkten mensen in vrede (en er was een strengere avondklok) in plaats van constant op tv te neuzen op een betweterige manier.

  Misschien hoort dat hier allemaal niet thuis, natuurlijk zijn het allemaal puur subjectieve ervaringen, maar wat betreft de ervaringen uit Beieren heb ik dat te vaak gehoord - in schril contrast met de zelfportretten daar. En het constante gemopper hier is ook niet op zijn plaats - veel gaat echt goed! (Ik bedoel niet alle maskerverrijkingsschandalen, enz.). Ik ben blij voor iedereen die zich laat vaccineren, waar ook ter wereld. Dit is zo belangrijk!

  En overal worden fouten gemaakt, ook aan de andere kant van de Rijn. Mijn familieleden in Franstalig Zwitserland (Canton de Vaud) hadden vorig jaar heel andere ervaringen: galopperende coronacijfers, ineenstorting van het gezondheidssysteem, twijfelachtige of geen politieke maatregelen, enz. Ook dat domineerde daar maandenlang de pers.

  • blanco

   Ja, ja, de Noord-Duitsers 😉 Beieren is Beieren en niet alles wat het lijkt. Er is ook een verschil tussen de hoofdstad van de staat en het noorden of de afgelegen regio's zoals Opper-Palts of Opper-Franken. Men zou veel kunnen schrijven. Maar sommige dingen zijn hier juist beter geregeld, in tegenstelling tot onze directe buren in Hessen. Wil ik weggaan? Ik wil het niet!

   Met het vaccinatiebewijs mag dat. Zolang de gele paspoorten in de vaccinatiecentra in stapels liggen, zie ik hier het minste risico.

   3
   1
   • blanco

    Ik heb net gehoord dat men nooit het batchnummer mag gebruiken. foto's maken en publiceren om misbruik te voorkomen.

    Overigens vind ik Beieren (in ieder geval veel) en Beieren erg leuk, alleen dit eigenwijze "mia san mia, alles is beter met ons en we laten de rest van het land zien hoe het werkt" alleen niet. En het artikel las alsof de vaccinatie erg slecht was verlopen in de ervaring van de auteur. Maar als het anders of beter was - dat is geweldig! Zoals ik al zei: ik ben blij met en met iedereen die is ingeënt! Persoonlijk voor hem, en dat is de enige manier waarop we er allemaal uit kunnen komen en misschien halverwege terug naar de normaliteit - op een gegeven moment - en vooral naar minder doden en zieken en persoonlijke tragedies!

    4
    1
    • blanco

     Land & Leute

     Je hebt zoveel over Beieren gezegd dat ik nu gekweld word door culinaire verlangens die ik niet kan bevredigen...
     Niets van dat alles is nu in huis. Wat een onzin.

     Wat het lokale patriottisme betreft, mogen Noord-Duitsers niet te gevoelig zijn. Als een lid van de kleine sociale van de grote democratische zus de federale politiek in wil en niet naar de achterbank daar, wordt het lid luidruchtig. En de FC toch...

     Het beeld van het land en zijn mensen wordt in de media ernstig vertekend...

    • blanco

     Het is fijn als moeder en tante de vaccinatie tolereerden zonder al te grote bijwerkingen. Toch een kleine kanttekening: Vooral 80-plussers hebben over het algemeen een zwak immuunsysteem en daarom omvat deze groep ook non-responders (tot 80% indien gevaccineerd tegen griep!). Dat betekent dat als een heel oud persoon zegt “geweldig vaccin, niets opgemerkt”, de kans vrij groot is dat zijn immuunsysteem ook “niets heeft opgemerkt”, in tegenstelling tot Tom, die behoorlijk indrukwekkend beschreef wat hij opmerkte. Comirnaty (Biontech) is nauwelijks getest op oude mensen voor goedkeuring, in tegenstelling tot Vaxzevria (Astrazeneca), wat ook hun "slechtere" uitkomst verklaart. Helaas grepen politici dit als een kans om de oude bevolking te vaccineren met het "betere (?)" Vaccin. Het beduidend meer immunogene vaccin werd vervolgens eerst op de jongere ingeënt, met de bekende gevolgen en onzekerheden. Dit is een andere manier om "vaccinsceptici" te creëren.
     Ik raad mijn oude patiënten die "niets hebben gemerkt" aan om hun bloed na 4-6 weken te laten testen op vaccinspecifieke antilichamen tegen het SARS-CoV2-spike-eiwit om er zeker van te zijn dat de vaccinatie heeft gedaan wat het zou moeten doen. Anders denk je dat je beschermd bent, maar dat ben je niet.

   • blanco

    Ik vind het vaccinatiebewijs ook niet zo slecht. De QR-code is hier belangrijk, en dit kan niet worden vervalst met deze foto.

    • blanco

     @ de heer Huebner,

     Ik heb er geen mening over, maar aangezien je het ter sprake brengt...
     Ik weet niet wie dit moet doen en waarom, maar op basis van deze foto zou ik gemakkelijk de QR-code kunnen vervalsen. Dit is een heel, heel kleine 1 × 1 en werkt met een verscheidenheid aan beeldverwerkings- of grafische programma's ...

     Als dit relevant is, dan zou de QR-code op de foto eigenlijk onherkenbaar gemaakt moeten worden.

     Omgekeerd zou het net zo gemakkelijk zijn om een ​​QR-code in de foto in te voegen, die, gecorrigeerd en gescand, zou leiden naar de Saabblog, de RKI of wat dan ook. Dat zou grappig zijn...

     • blanco

      Zolang je de QR-code gemakkelijk van de ene naar de andere mobiele telefoon kunt overbrengen, zie ik de discussie rustig. Het probleem is niet de foto op de blog, maar ergens anders.

 • blanco

  Goed geschreven. De pandemie creëert vreemde dingen in ons mensen.

  Ik werd lastiggevallen door een voorbijganger, ik zou hetzelfde moeten doen. Gelukkig heb ik geen vaccinatieweigeringen en complottheoretici om me heen. Maar kennissen zijn er op hun beurt door lastig gevallen. Opgewonden telefoontjes en e-mails tegen een vaccinatie, uiteindelijk psychologische terreur...

  Morgen heb ik mijn eerste vaccinatie. Ook een kansloze afspraak in een praktijk. Zonder enige haast. Ik ben blij omdat de pester me niet langer duwt.

  Eindelijk vrede.

  7
  3
 • blanco

  In het noordoosten van Nedersaksen was het even bizar. Het staatsministerie van Volksgezondheid stuurde brieven naar mensen met eerdere ziekten die konden leiden tot een ernstig of dodelijk beloop, waarmee men onmiddellijk kon vertrekken voor vaccinatie. Er waren geen afspraken in het wijkvaccinatiecentrum. Je zou jezelf op een wachtlijst kunnen zetten.
  Twee weken later kwam tegelijkertijd het vaccin voor basisvaccinaties aan de orde, wat ook meteen gebeurde, terwijl tegelijkertijd de opening voor prioriteitsgroep 3 werd aangekondigd en korte tijd later het vooruitzicht van opheffing van de prioriteit werd aangekondigd. Men kreeg de indruk dat aankondiging en werkelijkheid uit twee verschillende werelden moesten komen.

  Overigens kwam de benoeming als een verrassing op de dag dat de vaccinatieprioriteit daadwerkelijk werd opgeheven. 14 dagen later was er de eerste vaccinatie met Moderna. Bijwerkingen? Nee. Als je de gebruikelijke "pijnlijke spieren" in de bovenarm negeert, maar ik heb het daar tot nu toe bij elke vaccinatie gehad.

  Is het nu allemaal goed? Ja. Ik heb een zekere zekerheid dat de ziekte niet zal verergeren of niet zo ernstig zal zijn. Maar ik zou nog steeds een drager kunnen zijn. Zoals bij elke infectie waartegen men wordt ingeënt.

 • blanco

  Ik vind het geweldig en heel belangrijk dat je je vaccinatie-ervaring hier deelt, Tom.

  Voor mij was het lange wachten vorige week eindelijk voorbij nadat mijn klas in Wenen was geactiveerd; Zondagmorgen was dan eindelijk het moment aangebroken - en zoals alle teststraten en -boxen hier in Wenen was ook de vaccinatie perfect geregeld - van het verlaten van het metrostation tot aan de steekpartij (in het grootste congrescentrum van het land met navenant lange afstanden) slechts 12 verstreken minuten. Wenen kan dat

  Ik kreeg de eerste gedeeltelijke vaccinatie met Moderna - in dit land kun je het vaccin niet kiezen; Ik ben al jaren fan van BionTech om andere redenen en wat dit bedrijf al meer dan een jaar samen met Pfizer doet bij de ontwikkeling en productie van Comirnaty is absoluut fantastisch, maar alle SARS-Cov2-vaccins die tot nu toe in de EU zijn goedgekeurd, zijn veilig en zeer effectief , Iedereen zou in orde zijn geweest met mij, zelfs als mijn voorkeur uitgaat naar de twee mRNA-vaccins. De enige duidelijk waarneembare bijwerking was vermoeidheid op de twee dagen na de vaccinatie. Zoals aanbevolen in het voorafgaand medisch consult nam ik Mexalen om de 6 uur, wat waarschijnlijk ook heeft bijgedragen aan het feit dat mogelijke veelvoorkomende bijwerkingen zoals hoofdpijn niet optraden. Dus pas ongeveer drie uur na de vaccinatie voelde ik dat het immuunsysteem begon te werken, maar dat was niet ongemakkelijk.

  Vandaag over vier weken krijg ik de tweede vaccinatie. En tot die tijd om de twee dagen voor een PCR-test (daarna zal het waarschijnlijk steeds weer zin hebben) en blijven opletten. Dankzij mutaties en rationele argumenten, vaccinatie-sceptici die ontoegankelijk zijn, zal SARS-Cov2 nog lang bij ons zijn. En helaas heb ik in mijn persoonlijke omgeving “kunnen” ervaren hoe snel het leven verwoest kan worden als het virus toeslaat.

  7
  1
 • blanco

  Moet ik het schrijven?

  Via het netwerk ingeschreven bij mijn vaccinatiecentrum, twee dagen later twee tijdige afspraken via gsm gekregen, op beide afspraken ging alles wonderwel, praktisch geen wachttijd en vandaag zijn mijn attest en QR via het netwerk gedownload. QR-code geladen in de app, voila, alles werkte perfect.

  Waar? In een ander land, aan de andere kant van de Rijn.

  4
  2
  • blanco

   Daar kan men in D alleen maar van dromen. Maar ja, je kunt het schrijven

 • blanco

  Goed om te lezen! Dat krijgen met het vaccin is helaas niet makkelijk, mijn ouders (beiden boven de 70) hebben lang moeten wachten.

  De zogenaamd eerlijke verdeling werkte niet vanaf het begin. Wie de beste relaties had, kreeg voorrang, wie dat niet was, had gewoon pech. Er is een echte kloof tussen ambitie en realiteit.

  4
  3

Reacties zijn gesloten.