Saab Cars Magazine # 6 is er!

Nieuwe Saab-lezing is op de markt, met spannende onderwerpen. Saab Cars Magazine # 6 bouwt voort op de kwaliteit van de vorige edities en brengt onderwerpen die het lezen waard zijn. De selectie gaat dwars door de geschiedenis van het merk en zelfs de grootste fans kunnen er nog iets van leren. Of hoe kom je er anders achter dat de Catherina von Sixten Sason is echt een Catharina? In Saab-literatuur en ook hier wordt de naam meestal verkeerd gespeld. De achtergrond vindt u in het nieuwe nummer.

Saab Cars Magazine # 6
Saab Cars Magazine # 6

Saab 9-5X uit één stuk

Het verhaal over de Saab 9-5X speelt iets meer in het heden. Een Saab die helaas nooit uit de Stallbacka heeft bestaan, maar had kunnen zijn. Misschien als Saab meer tijd had. De Saab 9-5X is gebouwd door Oskar Persson, die de creatie van de auto in 2015 op de blog schreef vertelde. Nu wordt de eenmalige ook erkend in Saab Cars Magazine.

Duitse Saab-fans kennen al een van de vele onderwerpen. De U kunt 98 In april was de Autobild Klassik een uitgebreid verslag waard. In de kern was het zeer succesvolle verhaal een internationale samenwerking tussen Klassiker Verlag, dat ook Saab Cars Magazine uitgeeft, en Autobild Klassik. Voor een keer waren Duitse fans Zweden een beetje voor, wat zeldzaam is.

Veel over de Saab 900

Andere inhoud draait om de klassieke Saab 900, die deze keer veel ruimte in beslag neemt, Per Eklund en de Pikes Peak, en de vraag of Saab-onderdelen altijd uit het vliegtuig moeten komen. Het antwoord is misschien verrassend. Zelfs in de begindagen van het merk reikten mensen in Zweden naar schappen die niet geassocieerd zouden worden met Saab. Vrachtwagens in plaats van vliegtuigen kwamen terecht bij onderdelen voor de Saab 92B.

Net als bij de vorige boekjes is kennis van de Zweedse taal een voorwaarde om te kunnen genieten van Saab Cars Magazine. Er moet op zijn minst een rudimentaire versie van beschikbaar zijn, de rest kan op de ouderwetse manier met een woordenboek of een digitaal vertaalhulpmiddel. De foto's en thema's zijn uniek en een handvat in de Saab-schatkist. Een aanrader voor iedere fan van het merk en liefhebber van kostbare automobielen. Besteld rechtstreeks online verkrijgbaar bij de uitgever.