«Heja Sverige» - een unieke tentoonstelling die ontroerde!

Precies voor de Zweedse nationale feestdag vond op zondag 6 juni 2021 een unieke tentoonstelling van 35 Saab- en Volvo-klassiekers plaats in het historische stadje Unterseen onder het motto "Heja Sverige". De in totaal 70 klassiekers vertegenwoordigen Zweedse culturele activa en automobielkunst uit het tijdperk van 1950 tot 2000.

Saab op de voorgrond, Toren op de achtergrond. Dat past.
Saab op de voorgrond, Toren op de achtergrond. Dat past.

Bijzondere hoogtepunten van de presentatie waren verschillende Saab 93 - 96, de lichtgewicht Saab Sonett sportwagen, een zeldzame Volvo PV 831 uit 1954, een zeldzame PV 444 Model C uit 1952, een PV 544 die van Hamburg naar Hong Kong reed en een P1800 en een Amazon 122 S, die de route van Gstaad via Berlijn naar Peking zonder pech aflegde. Daarnaast verrijkten tal van historische sport- en rallymodellen van beide merken de unieke presentatie.

De tentoonstelling midden in de pittoreske oude binnenstad van Unterseen trok een groot publiek en was een zeer geslaagde gelegenheid en een belofte voor de toekomst.

"Heja Sverige" - Saab- en Volvo-enthousiastelingen toonden hun oldtimers in Unterseen op zondag 6 juni 2021, de Zweedse nationale feestdag.

Volvo en Saab zijn erg belangrijk

Volvo- en Saab-voertuigen zijn altijd erg belangrijk geweest in Zwitserland. Ze worden als innovatief, duurzaam beschouwd en bieden een hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, wat anders vrij zeldzaam is in klassieke auto's.

Tijdens de aantrekkelijke presentatie "Heja Sverige" in de historische stad Unterseen op zondag 6 juni 2021, presenteerde IG Swiss Volvo, in samenwerking met Saab-enthousiastelingen, een spannende dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de Zweedse autoproductiecultuur. Van elk merk werden 35 modellen uit de periode 1950 tot 2000 gepresenteerd.

Blikvangers onder de klassiekers uit Trollhättan waren de Saab-modellen 93 tot 96, de innovatieve Saab 99, de Saab 900 Cabriolet en de levendige, lichtgewicht Sonett-sportwagens.

Een heel bijzonder zwaargewicht was een zeldzame Volvo PV 831 uit 1954, die de geschiedenis in ging als de legendarische taxi met grote capaciteit. De "Buckeli" Volvo PV 444 en 544 waren net zo de moeite waard en populair - inclusief een model dat de ontberingen doorstond van een reis van 15 km van Hamburg naar Hong Kong. Dat Volvo's extreem robuust zijn en zich thuis voelen op lange ritten, bleek ook uit een P 000 Coupé en een Amazon 1800 S, die de reis van Gstaad via Berlijn naar Peking probleemloos hadden doorstaan.

De presentatie van de Zweedse autocultuurgeschiedenis werd afgerond met de sportieve versies van Saab en Volvo, die een sensatie veroorzaakten in de motor- en rallysport - bijvoorbeeld een succesvolle Saab 96 V4 met maar liefst 185 pk, getunede Saab Sonett II en III of een Volvo 850 T-5 R met 240 pk, destijds een van de snelste stationwagens op de markt.

Een belofte voor de toekomst

Op de succesvolle “Heja Sverige” gelegenheid in de stad Unterseen deed Petrus zijn deel en verwende het publiek met een overwegend zonnige, warme dag. Ook de perfecte organisatie was goed doordacht: om files in Unterseen te vermijden, werden de oldtimers verzameld op het vliegveld van Wilderswil, in vijf konvooien naar de historische stad Unterseen geleid en volgens het “masterplan” op de toegewezen stands geplaatst , afhankelijk van het modeltype en de leeftijd of uniciteit.

De unieke "Heja Sverige" in het stadhuis van Unterseen is geschiedenis en een belofte voor de toekomst.

5 gedachten over '«Heja Sverige» - een unieke tentoonstelling die ontroerde!"

 • blanco

  PS
  Er is zelfs een rode P 145 Express...
  Werkelijk een geweldige ontmoeting met vele sterren die de show van elkaar stelen. Geweldig.

  PPS
  Alleen al over de Express zou je een boek kunnen schrijven. Voor het geval iemand het niet wist, Volvo bleef de Duett (stationwagenversie van de bult) bouwen tot het verschijnen van de Express. Noch de Kombi-Amazone, noch de normale 145 met zijn bekende grote kofferbak leek een adequate vervanger voor Volvo. volvo?

  Verschillende Zweedse autoriteiten zouden destijds inspraak hebben gehad. De voortzetting van het duo heeft bosautoriteiten, het postkantoor, telefoon en leger geëist. Alleen met de Express stond de staat toe dat Volvo het duet stopzette zonder angst voor sancties.

  In die tijd had de Zweedse staat veel invloed en invloed op het modelbeleid. De Duett heeft de laatste tijd geen hoge cijfers gehaald en de Express is altijd een exotische geweest. Het was het niet waard voor Volvo. Of misschien.,.

  De Duett en de Express werden uiteindelijk of voor het leven gefinancierd. Bijvoorbeeld door de aankoop van vrachtwagens en andere voertuigen - ook door de staat, autoriteiten ...

  Onder deze zeer bijzondere omstandigheden zou de Express waarschijnlijk nooit hebben bestaan. Nogmaals, een geweldige ontmoeting! ! !

 • blanco

  ... moet een fantastische dag zijn geweest.
  Bedankt voor de vele mooie foto's, om enthousiast over te worden.

 • blanco

  De auto's waren echt een geweldige bioscoop.

  Ik heb zelden zoveel prachtig gerestaureerde Saab en Volvo bij elkaar gezien.

  De ster van de tentoonstelling was voor mij een Monaco-gele 900 turbo-cabriolet, die er helaas maar heel kort was.

  Voor mij was het de mooiste zondag in vele maanden en ik heb een prachtige reis heen en terug gehad over de routes die ik jaren geleden regelmatig met mijn oldtimers reed.

  Mijn 9-3 cabrio genoot er in deze straten bijna net zoveel van als mijn Guzzi's destijds.

 • blanco

  Het was een geweldig en zeer geslaagd evenement! Bedankt voor het leuke verslag en de mooie foto's!

  • blanco

   Super goed. Nog eens 2.000 dankzij C. Bleile voor artikelen en foto's. Het was me weer een groot genoegen...

   Als ik iets zou mogen kiezen, zou ik graag de 96 met 185 pk willen - of het tegenovergestelde, de enorme, gezellige taxi uit Göteborg met zijn slappe maar onverwoestbare vooroorlogse motor ...

   Of, of, of een van de vele andere tussen deze twee uitersten. Een zeer fantastische ontmoeting, zonder twijfel...

Reacties zijn gesloten.