Evergrande Auto - is de hype weer voorbij?

Is het voorbij voordat het echt begon? De aandelenkoers van Evergrande Auto kent momenteel maar één manier. En dat leidt naar het zuiden. Sinds de high in februari is de koers van het aandeel meer dan gehalveerd. De tijd dat Evergrande meer waard was dan GM of Ford is voorbij, en er zijn nog andere zorgwekkende ontwikkelingen.

Hengchi 1 van Evergrande Auto
Hengchi 1 van Evergrande Auto

Evergrande presenteerde voor het eerst 9 modellen op de Shanghai Auto Show. Het had de eerste grote verschijning van het merk Hengchi kunnen zijn, er waren alleen al 3 wereldpremières. De Hengchi-nummers 7, 8, 9 werden getoond, twee sedans en een SUV. De reacties van de media in China bleven vreemd gedempt. Er was een Hengchi-liveshow op tv die ongeveer 30 minuten duurde. Geselecteerde geïnteresseerden mochten op een gemarkeerd parcours met een elektrische SUV rijden en prezen het product en zijn kwaliteiten plichtsgetrouw.

Aandelenkoers meer dan gehalveerd

Er waren geen details over de drie wereldpremières, technische gegevens, prijzen of zelfs maar verklaringen over markttoetreding. De pers negeerde grotendeels het uiterlijk, dat in China altijd als een slecht teken moet worden gezien. De aandelenkoers van Evergrande Auto is pas sinds april gedaald en bereikte gisteren een nieuw dieptepunt van 35 Hongkongse dollar (ongeveer € 3,70).

De verbeeldingskracht van een mogelijke Tesla-uitdager heeft plaatsgemaakt voor scepsis. Zal Evergrande Auto het overnemen met de ontwikkeling van 14 modelseries in dezelfde periode? Een onderneming die zelfs de gevestigde concurrentie niet durft te ondernemen. Zal het mogelijk zijn om Hengchi 1 begin 2022 in de beoogde kwaliteit op de markt te brengen? Omdat het bedrijf geen enkele expertise heeft in de productie van auto's. En hoe denkt u de uitbreiding te financieren die op middellange termijn miljarden zal vergen?

Ondertussen blijft het moederbedrijf van Evergrande onder toezicht van de autoriteiten staan ​​en staat het onder druk om de schulden te verminderen. De groep moet nog regelmatig bedrijfsgegevens naar de centrale bank sturen verslag, is de ruimte voor investeringen en uitstapjes naar nieuwe bedrijfsterreinen beperkt. De administratie heeft een einde gemaakt aan speculatie met onroerend goed en woonruimte, de situatie is ongemakkelijk.

Evergrande Auto - aandelenkoers meer dan gehalveerd
Evergrande Auto - aandelenkoers meer dan gehalveerd

Onderzoek op het verkeerde moment

stroom onderzoeken autoriteiten sloten een transactie van $ 15,63 miljard tussen Evergrande en Shengjing Bank. De bank is klein en eigenlijk onbeduidend, maar de transactie is opvallend hoog. Explosief: Evergrande heeft een belang van 36,4% in het instituut, de autoriteit geeft geen details over het type transactie.

Alleen al het nieuws van het onderzoek naar de transactie was voldoende om het aandeel Evergrande Auto (HK 708) gisteren met 7,89% te laten dalen. Is de Evergrande Auto-hype voorbij voordat het eerste product zijn weg naar de klant heeft gevonden?

In Zweden houden ze de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. NEVS is afhankelijk van de geldstroom uit China, het bedrijf genereert geen significante hoeveelheid eigen vermogen. Lopende kosten en investeringen worden gedekt door transfers van Evergrande, een verhandelbaar businessmodel of product is zelfs in jaar 9 niet binnen bereik. De verdere ontwikkeling bij Evergrande Auto is ook bepalend voor de toekomst bij Stallbacka. Als Evergrande wiebelt, kan er een storm komen in Zweden.

17 gedachten over 'Evergrande Auto - is de hype weer voorbij?"

 • blanco

  Iedereen die ooit in Trollhättan is geweest, weet dat deze 800 posities ook erg belangrijk zijn.
  Economisch gezien is Trollhättan sinds het verlies van Saab en zijn leveranciers al lang dood of net zo onbeduidend als Kalmar, Halmstad en Co.
  Was er niet eens het vooruitzicht dat de fabriek zou worden gebruikt voor de windenergie-industrie en dergelijke?
  Zweden en vooral wat er na 2000 met hun industrie is gebeurd (Ericsson, Glasreich, Holzindustrie en Co), laat alleen de veronderstelling over dat de Zweden werkeloos hebben toegekeken en dat er nu niets meer van over is / of er weinig over is.
  Wat betreft China ... je moet op een bepaald moment hoog leven en bij de grond blijven.
  Het is gewoon een stuk hoger en vuur daar.
  Eens kijken hoe lang dit goed gaat.
  Met dit in gedachten, fijne avond

 • blanco

  Meer mag je er eigenlijk niet over zeggen. Nee, meer kan ik voor mezelf niet zeggen. Ik las keer op keer als het ging om Evergrande en NEVZ, maar de interesse is nu verdwenen. Te veel heen en weer. En 800 banen zijn jammer, maar ook geen ondergang voor een stad. Ze zal het overleven.

  • blanco

   Komt in principe overeen met mij...

   Maar vandaag had ik er al last van. In verhouding tot het aantal inwoners komen 800 banen in Trollhättan overeen met ongeveer 64.000 banen in Berlijn ...

   Dat is een getal - hier en daar. Het onderwerp irriteert me ook, maar toch, en vooral vandaag, vond ik het helemaal oké.

   Iedereen die een of een andere Saab bestuurt, heeft gereden en naar Trollhättan / het museum is geweest, kan niet anders dan bezorgd en empathisch zijn, toch?

   • blanco

    ja, in godsnaam, ik ben bij jou en ook bij Tom. Ik bedoel niet het rapport en natuurlijk vind ik het heel erg dat mensen hun baan verliezen. En de connectie met Trollcity is absoluut correct en begrijpelijk. Ik ben alleen geïnteresseerd in Evergrande en NEVZ. Ik ben in geen van beide meer geïnteresseerd.

  • blanco

   We raken steeds verder van dit onderwerp af. De overeenkomsten nemen af ​​en als de bittere charme van Trollhättan niet zo dicht bij mijn hart was, dan zou dit onderwerp al lang geleden zijn geweest.

   6
   1
  • blanco

   Ik vind het spannend, het is de voortzetting van de zakelijke misdaad die we al hebben meegemaakt bij SAAB en dat in een nieuw tijdperk met nieuwe acteurs. Anders zou ik geen connectie hebben met het economische leven in China.
   Bovenal leert het me één ding, wij als consumenten hebben niet de macht om de markt te beïnvloeden volgens onze wensen, dat was het geval met SAAB onder GM en nu nog meer.
   Dus, Tom, blijf alsjeblieft rapporteren, bedankt!

   • blanco

    Het leren

    Ik ben niet zeker …
    Er zijn al genoeg voorbeelden uit democratieën dat consumenten worden betutteld en slechts een zeer beperkte invloed hebben. Dat is het leven van alledag, het is dagelijkse ervaring en lijden...

    Voor mij heeft het geen toegevoegde waarde, brengt het mij geen nieuwe kennis, als totalitair China dat ook kan...

 • blanco

  Het is gewoon China. De algemene vraag is of Evergrande / Hengchi nog goodwill van bovenaf heeft. Niets van deze omvang, waarmee ik prijsverlies bedoel, gebeurt bij toeval. Of het een verstandige strategie is om een ​​andere fabrikant van elektrische auto's op de wereld los te laten, is de volgende. Met alle nieuwe merken uit China die uitrollen zijn echt een punt van discussie.

  8
  1
 • blanco

  Moin
  Ook bij Tesla beweegt de koers van het aandeel eerder zijwaarts en naar het zuiden dan omhoog.
  Hoewel Tesla auto's bouwt en verkoopt, is de pure autodivisie ook niet winstgevend.
  Tesla maakt winst, maar niet met auto's….
  Groet André

  3
  1
  • blanco

   Tesla brengt met succes emissierechten op de markt. Een bedrijfsmodel dat zal eroderen. Stellantis (ex FIAT / Chrysler) maakt in de toekomst geen deel meer uit van het bedrijf en kan goed opschieten met de nieuwe groep. VW blijft voorlopig betalen.

   • blanco

    "En daar waren ze weer onze drie problemen" ...
    Eigenlijk vind ik het echt heel erg, ook al is er echt nog geen auto op de markt - alleen de mogelijke beurskoersen bepalen hoe een bedrijf en zijn producten ineens in de zakenwereld worden geplaatst!?
    Wat de beurskoersen tegenwoordig beïnvloedt, is mij persoonlijk lange tijd niet onthuld - ik ben zeker niet de enige in deze wereld ...
    Het enige slechte voor mij is het mogelijke lot van de medewerkers en hun families
    Was het een ijskoude business waar mensen slechts een ondergeschikte rol spelen - helaas was dat zo!?
    Wat helpt het - afwachten.

    Om gisteren niet als berucht te worden beschouwd (wij zijn nog steeds SAAB-chauffeurs), heb ik me begin deze week laten overhalen om ook de groene alternatieve mobiliteit onder ogen te zien - dat wil zeggen, om een ​​id3-test te doen.
    Om ter zake te komen - ik zal een Saab-chauffeur blijven ...
    Ja id3 - ik was echt onder de indruk van de respons / het koppel van de motor (of hoe je het ook noemt) - zeer aangenaam soepel en wendbaar.
    Maar dat is het voor mij - bijvoorbeeld de "fittingen" - een teken van armoede voor elke ontwerper - twee tablets die daarna op de een of andere manier lusteloos "opgeschroefd" zijn - geen feelgood-factor - alleen functioneel ...
    De hele auto veroorzaakte GEEN emoties bij mij - wat een schande ...

    Ik blijf de ontwikkeling uiteraard met belangstelling volgen...

 • blanco

  Wiebelen in de storm

  Is het echt zo dramatisch voor Zweden?
  Het gaat niet langer om Saab, geen lopende productie die kan worden stopgezet ...
  Dus niet over leveranciers en slechts een paar banen in de fabriek.

  Ik dacht dat de storm al lang achter ons lag. Zo niet met het einde van het VM-tijdperk, dan uiterlijk sinds de laatste 9-3 onder NEVS van de band liep en de naamgevingsrechten werden ingetrokken?

  Veel erger dan het is, het kan niet meer komen, toch? Hoeveel banen in S zijn afhankelijk van Evergrande?

  • blanco

   Mocht het echt wiebelen, dan wiebelen 800 plaatsen.

   • blanco

    Meer dan ik dacht.

    In verhouding tot de bevolking komt dit overeen met zo'n 6.500 banen in D. Dat is iets...

    Bedankt voor de info.

   • blanco

    en waar deze mensen mee bezig zijn. net zo'n goede vraag die mensen stellen sinds de saab in 2011 instortte

 • blanco

  Deze hype wordt zeker veroorzaakt door sommige gokkers. Waar het om gaat is om producten op de markt te krijgen en geld te verdienen. Kijken naar kwartaalcijfers, of erger nog, de koers van het aandeel, is voor de ontwikkeling op de lange termijn onbelangrijk. Als Evergande zich aan het schema houdt dat het zichzelf heeft opgesteld en de auto's niet slechter zijn dan die van Tesla, dan hebben ze al een voordeel... röntgenfoto https://warming-design.com/portfolio/saab-x_ray/ ) dan winter ik graag met mijn SAAB-schroot

Reacties zijn gesloten.