De lange weg naar een blog zonder advertenties

Afgelopen maandag ging het over het lezen van de blog zonder advertenties. De reacties waren geweldig en ik heb veel e-mails over dit onderwerp ontvangen. We hebben geleerd hoe geweldig het zou zijn om in de toekomst te kunnen lezen zonder advertenties en tracking. De nieuwe vrijheid in een tijd waarin elke moderne auto bewegingsgegevens vastlegt. Een lezer schreef over een onafhankelijkheidsverklaring, spelend op de "Staat van onafhankelijkheid”Campagne van Saab op.

Saab 9-4x in Kiel

Ik was het helemaal vergeten, een mooie vergelijking. Over het algemeen was ik erg opgewonden om de reacties te zien. Want sinds dit project online staat, zijn er mensen die last hebben van de financiering via advertenties. De kritiek achtervolgt me al 10 jaar. Ze is volhardend en ze blijft maar komen. Eigenlijk had met name deze groep gewoon moeten wachten op een eerlijke deal die de blog advertentievrij zou maken. Het is nu tijd om toe te slaan! Of niet?

de Beitrag Het werd heel goed gelezen, maar het bleef zo. Gelukkig ontbraken er maandag minder dan een dozijn abonnees, precies 11. En het leek alsof iedereen wachtte tot iemand iets zou doen en de blogadvertenties zouden verdwijnen.

Is het allemaal psychologie?

Misschien was het ook mijn schuld. Cijfers zijn psychologie. 50 ontbrekende abonnees kunnen een mobiliserende uitdaging zijn. 11 zijn gewoon een irritant klein ding dat op de een of andere manier voor zichzelf zal hebben gezorgd. Een heel moeilijk klein ding, zoals je moet uitzoeken. Het druppelde deze week, en slechts 6 nieuwkomers kwamen daadwerkelijk aan het einde.

Er ontbreken dus nog 5 Abonnees, en ook in de nieuwe week zullen pop-ups en advertenties het lezen begeleiden. Dus laten we eens kijken wat er gebeurt. Als de magische grens de komende dagen wordt overschreden, komt er een update en wordt afscheid genomen van alle advertenties.

Vaarwel, dat is het motto van de komende week. Niet alleen Google-advertenties liggen voor het oprapen, het is ook tijd om afscheid te nemen van andere dingen. Het leven is beweging, de blog maakt er deel van uit. Hij verandert, nieuwe dingen volgen hun beloop, anderen vertrekken. Het blijft altijd interessant!

21 gedachten over 'De lange weg naar een blog zonder advertenties"

 • blanco

  Ik ben al vele jaren een Saab-fan. Maar aangezien ik de afgelopen twee decennia het voorrecht had een auto van de zaak te hebben, het huis betaald moest worden en de kinderen wilden gaan studeren, heb ik de aankoop van een Saab herhaaldelijk uitgesteld.
  Een jaar geleden kreeg ik telefonisch een 9-3 II cabriolet uit 2004 aangeboden en die accepteerde ik spontaan. Een beslissing waar ik geen spijt van heb gehad. Het besturen van een Saab is iets heel speciaals.
  Sinds deze spontane aankoop heb ik het internet keer op keer afgezocht naar "Saab" en kwam ik deze blog tegen. Het is leuk om artikelen te blijven lezen uit de wereld van het merk Saab, dat helaas is overleden. Het is fijn dat er nog steeds mensen zijn die zo'n blog in leven houden. Het is jammer dat er nog maar 300 Saabisten over zijn die dit op prijs stellen. Maar ik hoop dat Tom doorgaat met deze blog en dat er steeds meer abonnees zullen vinden die al het werk waarderen.
  De advertenties storen mij helemaal niet, integendeel. De websites van adverteerders zijn interessant en informatief. Het moet echter bij advertenties over het onderwerp Saab blijven. Dus alsjeblieft geen reclame voor shampoo- en ijzerhandelproducten.
  En wat betreft de kosten van een jaarabonnement: alles is oké voor mij. Als ik de keuze heb tussen voor 60 of 100 € met het gezin naar een Italiaans restaurant gaan of een heel jaar op deze blog doorbrengen, dan kies ik voor de blog.
  Ga alsjeblieft verder !

 • blanco

  Ik ben het eens met @Francis times. Ik vind dat ook niet echt goed en het laat een somber beeld zien. Ik bedoel niet de blog, ik vind het nog steeds geweldig en de campagnes die hier worden gestart zijn extra klasse, bedankt daarvoor.
  Maar dat uiteindelijk niet eens 300 abonnees hier hun weg vinden, zet me aan het denken. En alle abonnementen (van instapniveau tot volledige abonnementen) tellen mee onder de 297! De vraag die ik mezelf stel, is dat genoeg voor de toekomst om de blog gelukkig te houden?

  • blanco

   300 abonnees (die dat nog niet zijn), en dit omvat ze allemaal, is het absolute minimum. Eerlijk gezegd had ik gehoopt op meer acceptatie. Het kan de tijd brengen, of het kan nooit bestaan ​​omdat het onderwerp is verteld en het merk niet meer bestaat.

   Is het genoeg? Het is niet voldoende om de dingen aan te pakken die echte waarde zouden toevoegen aan de lezers en het merk. Cijfers zijn onomkoopbaar, het resultaat is duidelijk.

   Ik plan tot het einde van het jaar, de situatie blijft zoals die is, dan wordt 2022 het laatste jaar met dit project. Toen nam de meerderheid de beslissing en heb ik 10 of 11 jaar plezier gehad. En dat is veel.

   15
   1
   • blanco

    Zou verdrietig zijn 🙁 als het zo zou gebeuren.

   • blanco

    De reclame stoort me ook niet - ik heb een dikke jas gekregen en ben eraan gewend dat ik die heel goed negeerde. Ik ben ERG GELUKKIG om de advertenties te accepteren als de blog maar langer zou duren dan 2022 !! Ik hoop dat er nog steeds hoop is? !! Ik accepteer de advertenties graag naast de betalingen van de lezers - hetzij als een abonnement of als een donatie (sic!).

   • blanco

    als al het andere niet lukt, laten we de blog dan in een club veranderen. Dat kunnen we natuurlijk niet, de blog is van jou ;-), maar misschien een manier om jezelf in 2022 niet uit het oog te verliezen ?! Met live meetings, trips, informatie-uitwisseling ec. Met wisselende ontmoetingsplaatsen in de hele republiek.

    3
    1
    • blanco

     Ik ben daar helemaal ontspannen. Laten we eens kijken waar we aan het eind van het jaar staan. Dan is er het ding met de deuren. De ene sluit, de andere gaat open. Ik heb het luxeprobleem dat er teveel deuren opengaan. Ongevraagd, maar spannend en ik weet zeker dat je het ergens nog eens zou lezen 😉

     2
     1
 • blanco

  Dat brengt je bij de status van de vorige fondsenwervingscampagnes. Is dat goed of niet genoeg? De blog zou zeker wat meer inzet van de fans waard zijn.

  Hij is tenslotte de laatste dagelijkse Saab News-leverancier ... Of ziet het er nu zo somber uit rond Saab?

  • blanco

   De reclame stoort me ook niet - ik heb een dikke jas gekregen en ben eraan gewend dat ik die heel goed negeerde. Ik ben ERG GELUKKIG om de advertenties te accepteren als de blog maar langer zou duren dan 2022 !! Ik hoop dat er nog steeds hoop is? !! Ik accepteer de advertenties graag naast de betalingen van de lezers - hetzij als een abonnement of als een donatie (sic!).

 • blanco

  Dus de reclame stoort me helemaal niet. Het is net aan de rand en doet zijn ding zoals op andere websites, maar dan discreter. Als het de leesstroom zou onderbreken en het zou verstoren of geluiden of onzin zou maken, zou het iets anders zijn ... maar zo? Nee.

  3
  2
 • blanco

  3 meer ...

  10
 • blanco

  Dan zou de 296 buitengewoon goed bij elkaar moeten blijven en de laatste 4 moeten infecteren voor de prachtige hobby.
  Daar gaan we

 • blanco

  Nu zijn er nog maar 4 over… 🙂

  12
  • blanco

   De laatste 4 zouden nog moeten kunnen worden gevonden. Op, op de kerk voor een gemeenschappelijk doel. ‍♂️ ... en een grote dank aan Tom en het SaabBlog-team voor hun inzet

  • blanco

   Bescheiden vraag Tom - hebben we het eigenlijk over alle abonnementen of gewoon over het AERO-abonnement!?!?
   Dus als er nog maar 2000 abonnementen over zijn van de 300 dagelijkse blogbezoekers - zou ik teleurgesteld zijn ...

   • blanco

    Het wrede antwoord: 300 compleet. De Saab-scene leeft heel bescheiden.

    Interessant: ze stelt ook weinig eisen. Na een lichte inzinking met de introductie van de betalingsbarrière, zijn de cijfers hersteld en nemen ze van maand tot maand toe. De vrij toegankelijke artikelen of de regels van de inleiding zijn voldoende voor de zwijgende, lezende meerderheid.

  • blanco

   Laatste spurt, maar nu echt. Dat zou belachelijk zijn als dat niet het geval is!

 • blanco

  Nog maar 5 ... Het aftellen is begonnen. Ik ben er blij om! 🙂

 • blanco

  ... en de lucht op de foto kan verlangens oproepen ... Zon, mooi weer op het NO Canal. Neem ik aan.
  5 abonnementen ontbreken, wat moet er over gezegd worden ..., met voorheen meer dan 1000 geregistreerde lezers, een vermeend ondergeschikt ding. In een ander perspectief kan dit een obstakel zijn omdat de lezer z. Momenteel financieel krap of omdat de lezer niets geeft om de reclame, of omdat de lezer tegen zichzelf zegt: 300x ca. 100 € = 30.000 € voor de blog…, kan ALLES niet zo duur zijn. Dat kleine beetje internet, die paar klikken voor een goede website ...
  Dus ik zou blij zijn als er nog steeds deze "paar" SAABioans zijn: binnen en promoot deze blog perfect als een vriendelijk, leuk eiland op het web ...
  Zonnige tijd!

  • blanco

   Gevaarlijke berekening

   Niet dat iemand die nog niet zo heeft gedacht, nu op het idee komt om het nu te doen ...

   Het jaarabonnement (Aero) kost niet 100, maar slechts 60 €. Ik begrijp wat je bedoelt, maar wil er graag aan toevoegen dat lezers van deze manier van denken het abonnement 66,7% duurder maken dan het is.

   Hetzelfde geldt voor het blogbudget. De Aero X Club-leden betalen meer dan € 60 (eigenlijk bijna 100), maar dat doet niet iedereen en ten tweede krijgen de clubleden een uitgebreide speciale behandeling / worden beloond. Het geven en nemen moet heel dicht bij een nulsomspel liggen, het is meer vriendschap dan financiering.

   Dus ik heb een budget van slechts € 1.500 / maand. voor een blog zonder advertenties. En ongeveer een zesde daarvan is btw. Dan blijft er nog maar € 1.250 over voor alles wat deze blog nodig heeft. Niemand kan en mag hierdoor beledigd zijn. En als u dat niet begrijpt, kunt u er misschien ook niets aan doen? Maar het is het proberen waard ...

   Dat begrijpt u al. Misschien is deze berekening zo natuurlijk voor u dat u denkt dat de tegenberekening alleen als satirisch kan worden beschouwd? Ik ben daar niet zo zeker van.

   Niet elke Saab-chauffeur is zelfstandige of zakelijk. Niet elk scepticisme, niet elk misverstand is per se een uitdrukking van een twijfelachtig denken of karakter. Soms is het gewoon een kwestie van communicatie. Vandaar mijn toevoeging.
   Misschien helpt het?

 • blanco

  🙂 ... trouwens, een ZEER MOOIE AUTO op de foto. 😉 😉 😉

Reacties zijn gesloten.