Parallelle werelden. Wij kopen Saabs - voor jou!

Er zijn ook parallelle werelden bij Saab. Orio AB haalde deze week de krantenkoppen. Het bedrijf kampt met dalende verkopen en de Zweedse overheid bouwt de druk op om een ​​nieuwe eigenaar te vinden. Een veranderende markt brengt uitdagingen met zich mee voor de verkoopstructuur. De Duitse tak wordt ook geraakt door de veranderingen.

We leven in parallelle werelden. En koop Saab voor jou!
We leven in parallelle werelden. En koop Saab voor jou!

Daar wordt de organisatie aangepast aan een krimpende markt, zo schreven ze deze week aan de workshops. Het doel in zicht: terugvinden naar oude sterke punten. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend.

Saab in de neerwaartse spiraal? Het verhaal is toch niet zo eenvoudig.

Zeker, van jaar tot jaar zullen er steeds minder auto's met de Greif op de weg rijden. Een natuurwet, daar heb je geen marktonderzoeker voor nodig. Saab-auto's die in het dagelijks leven worden gebruikt, zullen na verloop van tijd verdwijnen. Op een paar uitzonderingen na. Omdat er mensen zijn die een nieuwe auto of een ander merk niet accepteren.

Saab-klassiekers zijn gewild

Maar terwijl de markt voor alledaagse auto's steeds kleiner wordt, groeit al jaren een andere Saab-markt gestaag. Klassiekers van Trollhättan worden steeds populairder, restauraties nemen toe en er is veel vraag naar goede voertuigen. Een goed voertuig betekent niet de oude 900 II op de grindwerf, noch de 9-5 van de 7e hand.

Goede voertuigen betekenen een duidelijke geschiedenis, een goede basis en originaliteit. Alleen wachten dergelijke objecten niet om de hoek en zijn ze schaars. Zo dichtbij dat sommige werkplaatsen meer vraag registreren dan dat er goede voertuigen beschikbaar zijn. De Duitse markt is geselecteerd en ook in de ons omringende landen ziet het er niet veel beter uit. Als er een interessante klassieker wordt aangeboden en de belangrijkste gegevens kloppen, dan verkoopt deze snel.

Saab-klassiekers zijn zeker een nichemarkt. Maar een heel opwindende.

Wij kopen Saabs - voor jou

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, beschikt u over een werkplaats Lizi's garage in opdracht van de aankoop van klassieke Saab. Auto's uit Spanje kennen meestal geen probleem. De roest! De carrosserie van deze voertuigen is in goede staat en een ideale basis voor een restauratie. Het land staat vol met mooie, goed onderhouden verzamelobjecten die niet eens op internet verschijnen en binnen de merkfamilie worden verkocht.

Lizi is druk, op zoek naar mooie auto's, zorgen voor de Saab-bevoorrading. Elke Saab die op deze manier wordt gered, heeft uitzicht op een lang autoleven. Het maakt een fan en misschien iemand onder de lezers blij. En, als klassieker, moet u reserveonderdelen aanvullen. Goed nieuws!

IntSaab 2021 is geannuleerd

Het nieuws uit Finland was deze week niet zo goed. De IntSaab 2021 is eindelijk geannuleerd. Onzekerheden als gevolg van de pandemie heersten en na zorgvuldige overweging vonden de organisatoren het risico te groot. Dit is begrijpelijk, maar het is jammer voor het werk dat vooraf is verzet.

In 2022 vindt de IntSaab plaats bij onze buren in Luxemburg, misschien krijgen de Finse fans een inhaaldatum voor de ongewone gebeurtenis in 2026.

4 gedachten over 'Parallelle werelden. Wij kopen Saabs - voor jou!"

 • blanco

  @ Freising86

  In feite is het - nog steeds - een bedrijfsgeheim. Het zal natuurlijk worden gerapporteerd op de blog…. wanneer een idee en de eerste stappen concrete projecten worden. En het is niet het enige aspect dat "Lizi's Garage" zal worden uitgebreid naar ... Binnenkort wordt het tijd om er hier over te schrijven.

  Saabige groeten

  De Lizi

 • blanco

  Nu zou het eigenlijk alleen maar mijn nieuwsgierige vraag zijn welke workshop er achter de Saab-aankoop zit. Ik denk dat dit een handelsgeheim is van Tom en Lizi. Mijn tip: de werkplaats is in Kiel.

 • blanco

  Grote inzet
  En spetterend geschreven….

  In feite gaat mijn wereld van gedachten en gevoelens over Saab al een tijdje ongeveer in deze richting ...

  Ik heb de bewering opgegeven dat mijn volgende Saab jonger en sneller zou moeten zijn en wat ik weet om in mijn prooischema te passen. En dat voelt een stuk beter dan het klinkt. Opgegeven?

  Eigenlijk heb ik de neiging om het gevoel te hebben dat ik iets heb opgedaan, namelijk een belangrijk inzicht.

  Simpel gezegd gaat het ongeveer zo dat een goede Saab / een goed aanbod, zelfs zonder turbo en vrijwel ongeacht modeljaar en uitrusting, mij veel meer aanspreekt dan welke huidige nieuwe auto dan ook. Misschien is het een beetje gek, maar zo is het nog steeds ...

 • blanco

  Elke Saab meer is een overwinning voor ons. Koel als er een straaltje voorraden is!

  14
  3

Reacties zijn gesloten.