Een licht aan de horizon? Wanneer komen Saab-vergaderingen terug?

Eigenlijk zou ik dit weekend weg zijn geweest. De traditionele Saab-bijeenkomst in de Hamburg Oldie Tanke stond op de agenda. Zoals altijd in het eerste weekend van mei. Geboekt met hoop in gedachten, wetende dat een annulering waarschijnlijker is dan het evenement dat plaatsvindt. De pandemie verhinderde de ontmoeting voor de tweede keer en het weglaten van de gebeurtenissen raakt de lokale Saab-cultuur op de zenuwen.

Saab-ontmoeting Oldie Tanke Hamburg - geannuleerd
Saab-ontmoeting Oldie Tanke Hamburg - geannuleerd

Meetings, trips, borrels, historische motorsport. Het leven van Saab is eigenlijk kleurrijk. Omdat mensen gezelschap nodig hebben. En kleine, samenzweerderige gemeenschappen, zoals de Saab-liefhebbers, hebben ze vooral nodig. De levendige uitwisseling tussen elkaar is belangrijk en als dat niet gebeurt, dan ontbreekt er veel. Het is nu al meer dan een jaar aan de gang en het knaagt aan de substantie. Eenzaam en alleen is nooit goed, als de fase te lang duurt, twijfelt de een of de ander ook aan zijn hobby.

Ik voelde het vooral in de winter. Met bepaalde tussenpozen kwamen er e-mails in mijn mailbox die mijn vertrek uit Saab aankondigden. Dit wordt een hobbytaak genoemd. De diagnose? Vaak (Saab) eenzaamheid, soms de economische situatie. Maar meestal was het simpelweg het gebrek aan uitwisseling. Geen verplaatsingen en ook de bijeenkomst aan de stamtafel werd afgelast. Zoiets gaat niet altijd goed.

Maar er is licht aan de horizon.

Meer vaccin in de komende maanden, een toename van de productie. In de zomer wordt het beter, tot het halverwege goed is is het herfst. Totdat iedereen die dat wenst, volledige vaccinatiebescherming heeft. Het zomerseizoen zal nog steeds gematigd zijn en gekenmerkt door onzekerheden. De IntSaab 2021 in Finland staat het daarom nog steeds op de rand. Een definitief besluit wordt in de komende dagen verwacht.

2022-75 jaar Saab

Het ziet er beter uit voor 2022. Er zou een grote, internationale Saab-bijeenkomst moeten zijn in Trollhättan. Eigenlijk zou de volgende datum 2023 zijn als je je aan het gebruikelijke 2-jarige ritme houdt. Maar Saab Automobile wordt volgend jaar 75 jaar, want het was 10 juni 1947, waarop het merk zich voor het eerst aan het publiek presenteerde.

Een gelegenheid om te vieren. We negeren het feit dat het merk niet meer bestaat. Omdat wat er op straat staat, belangrijk is. Wat moet worden behouden en wat is een bijdrage aan leefbaarheid. Want elke nieuwe auto die niet geproduceerd hoeft te worden, is in de praktijk klimaatbescherming.

Zal de internationale Saab-gemeenschap elkaar ontmoeten in Trollhättan in 2022? Misschien zijn de kansen niet zo slecht. Soms moet je gewoon het licht aan de horizon vertrouwen en hopen dat de tijden normaler worden.

Want naast het gezelschap van andere mensen, heeft Homo Sapiens één ding in het bijzonder nodig. Het heet hoop.

5 gedachten over 'Een licht aan de horizon? Wanneer komen Saab-vergaderingen terug?"

 • blanco

  Hoe we kiezen, is in onze eigen handen. En ik hoop op bijeenkomsten waaraan iedereen kan deelnemen, ongeacht zijn of haar vaccinatiebesluit. 🙂

 • blanco

  bewijs:
  de Franken Classic vindt plaats
  03.-05.09.2021
  er is nog steeds een gebrek aan routine

 • blanco

  We krabben al aan onze hoeven, maar het optimisme groeit
  Daarom rapporteerden we:
  10.07.2021 juli XNUMX (!) Espresso Rallye, Ammersee
  03-09.2021 Franken Classic
  26.09.2021/XNUMX/XNUMX Fuggerstadt Classic in Augsburg
  alles met onze lichtblauwe 96 "finale"
  Februari 2022 Histo-Monte met onze 96 rally
  Houd alsjeblieft je vingers gekruist voor ons!
  96 gelukkige groeten aan iedereen,
  Robert

 • blanco

  Ja, de hoop rust op de herfst. Eindelijk weer uit zonder grote zorgen. En Zweden zou geweldig zijn in 2022. Oh, hoop.

  4
  1
 • blanco

  Goedemorgen voor alle Saab-vrienden - nee, op dit moment geen echt leuk onderwerp ...
  Wij Saab-vrienden Thüringen hadden ook een voorjaarsevenement gepland voor eind mei - het moest een weekendtrip worden naar het prachtige naburige Frankenland met een overnachting en daaropvolgende ontmoeting en een gezamenlijke excursie met de lokale Saab-bijeenkomsten. Tot dusver een zeer complexe planning.
  Iedereen was in verwachting - maar helaas, nadat we weer met het hotel hadden gesproken, moesten we het deze week proberen
  Ja, CRONA maakt problemen ook "moeilijk" voor onze talrijke activiteiten tot nu toe ...
  We hopen onze reis in het najaar te kunnen "inhalen"!?

  Het maakt niet uit - "Alles voor de teckel - alles voor de club"!

  Iedereen blijft gezond

  Lg. Thomas

  11

Reacties zijn gesloten.