Eindelijk in zicht - de Saab-espressokopjes

Er is nauwelijks een project in de recente bloggeschiedenis dat zoveel beweegt als de Saab-espressokopjes. Bijna elke dag komen er vragen binnen en bezorgde lezers vragen of ze de besteldatum hebben gemist. Door de pandemie liep het project vertraging op, en de opleverdatum voor Pasen, die met veel optimisme werd aangenomen, kon evenmin worden aangehouden. In deze situatie hielp maar één ding: blijf ontspannen en geniet van Saab en espresso. Maar nu is er beweging in het project. De Saab-espressokopjes komen in zicht.

Saab-espressokopjes in zicht
Saab-espressokopjes in zicht

Het project zou waarschijnlijk geen maanden hebben geduurd als ik bekers had laten bedrukken en bezorgen door een leverancier in China. Maar de Idee erachter was een andere; Het moet duurzaam zijn, zo mogelijk in lijn met de stijl van het geweldige Saab-merk. En nee, het gaat niet om het verkopen van espressokopjes en zoveel mogelijk. Het gaat over een bijna vergeten levenshouding, over kwaliteit en de vreugde van een object dat je jarenlang kan vergezellen.

Een Duitse partner

Daardoor, en om de bezorgroutes kort te houden, moest het een Europese partner zijn. Het was toeval dat het een Duitser werd, zelfs uit Beieren. Heeft te maken met het overtuigende concept en de focus op duurzaamheid. Mahlwerck porselein is al 30 jaar thuis in de regio Rosenheim. Een gebied dat Beieren op zijn best laat zien. Het landschap is prachtig, de mensen hartelijk en gastvrij.

De Chiemsee ligt bijna voor de deur, en als je je figuur wilt beschermen tegen de Zuid-Duitse gastronomie, die over het algemeen bijna uitzichtloos is, kun je naar het meer vluchten en genieten van een Chiemseerenke in een van de restaurants aan de oever.

Mahlwerck is er ook een Duitse geschiedenisdie begon in Meißen en in 1989 naar het Westen leidde. Tegenwoordig is het bedrijf een van de belangrijkste leveranciers, levert het de restaurantscene, discounters en voorziet het bedrijven van reclamemateriaal en speciaal merkporselein. Alle artikelen hebben één ding gemeen. Ze worden altijd klimaatneutraal geproduceerd.

De Mahlwerck Manufactory in Teplice, een gebied met een zeer oude porseleintraditie, is verantwoordelijk voor de productie en toepassing van gravures verantwoordelijk. De afwerking wordt door experts met de hand aangebracht, waardoor elke beker uniek is. Dit heeft natuurlijk zijn prijs, maar het geeft het project zijn specifieke charme.

In het begin had niemand kunnen vermoeden dat met name Teplice het zwakke punt van het project zou worden, aangezien de regio hard werd getroffen door de pandemie. Maar zo is het gebeurd. En dus was er uiteindelijk alleen maar wachten en hopen op een snelle productie.

Iets dat lang duurt

Maar zelfs de langste wachttijd is ten einde. Ondertussen kwam het goede nieuws uit Kolbermoor bij Rosenheim dat de Saab-espressokopjes onderweg zijn. De truck rijdt, vanaf aanstaande maandag is een bestelling mogelijk voor leden van de Aero X Club en het (oude) Turbo Plus abonnement.

Tot dan regeert de anticipatie.

10 gedachten over 'Eindelijk in zicht - de Saab-espressokopjes"

 • blanco

  @TOM
  Moin Tom. Heel erg bedankt!
  Nu moet ik weer "upgraden" (om de kopjes te krijgen), toch?
  "… vlak …" ??? Oh man, ik idioot ... rÄchtzSchRaipunk werkt ook niet altijd voor mij. ;-(

  • blanco

   @ mac9-5 Er is geen verdere upgrade nodig. Naast het oude abonnement draait nu de Aero X Club. Meer is niet mogelijk.

 • blanco

  Ahhh ... ik moet mijn abonnement op tijd weer "verhogen" ... (helaas heb ik het laatst een beetje plat gemaakt en ik ben nu al "zenuwachtig" aan het wachten op feedback) .... tja, er is nog wat tijd.

  Maar de bekers zijn echt super chique! 🙂
  ... mijn Paradiso boon kan haast niet wachten ... 😉

  • blanco

   @ mac9-5 Extra Aero X-abonnement is afgelopen. We bedekken de mantel van stilte over het “iets plats”.

 • blanco

  Laten we dan de verwachting beleven!

 • blanco

  Ik zou in de verleiding kunnen komen en gewoon de fabriek in de naburige stad van Bad Aibling bezoeken - en dat op een klimaatneutrale manier op de fiets. ​

 • blanco

  Dat is allemaal goed nieuws! Ik heb al verschillende goede ervaringen opgedaan met Mahlwerck Porselein omdat ik het bedrijf voor projecten aan mijn klanten heb aanbevolen.

 • blanco

  Dat is echt anticiperen! Ik kan niet langer wachten!

 • blanco

  Grote vreugde !!
  Fijn dat er een regionale achtergrond is.
  Dit maakt kopen nog leuker!
  Over aankopen gesproken: is er een beperkt verkoopbedrag per lid en wat is de prijs per kopje?

  • blanco

   @Stefan H. De prijs, die een kostprijs zal zijn, is nog niet vastgesteld. Maar het kost een bepaald bedrag vanwege de gravure. De vergoeding is niet beperkt. Bij twijfel dient de volgorde waarin de bestellingen zijn geplaatst te worden gevolgd.

Reacties zijn gesloten.