Evergrande Auto start met de productie in het vierde kwartaal

Er zitten meer dan een dozijn auto's in de pijplijn. Moderne fabrieken voor de productie van componenten of elektrische auto's zijn voltooid of in aanbouw. De start van de productie en het betreden van de markt komen steeds dichterbij. En niet alleen in China wijzen de tekenen op een nieuw begin. Er kan ook nieuw leven zijn in Trollhättan. Meer dan 10 jaar nadat de laatste Saab van de lopende band rolde.

De productie van Evergrande Auto start in het 4e kwartaal van 2021
De productie van Evergrande Auto start in het 4e kwartaal van 2021

Evergande Auto zal de productie opvoeren in het vierde kwartaal van 4, zei CEO Xu Jiayin in een interview met egsea.com​ De productie in grote aantallen en de levering aan klanten start in 2022. Even ter herinnering: Evergrande Auto ontwikkelt 14 nieuwe elektrische voertuigen tegelijkertijd. Naast bekende Duitse partners is ook NEVS in Trollhättan betrokken. Eerste voertuig zal Hengchi 1 De gegevens die tot nu toe bekend zijn, zijn interessant.

Tegelijkertijd bouwt Evergrande Auto zijn eigen  Verkoop- en servicenetwerk in China, dat in eerste instantie 1.600 verkooppunten en 3.000 servicepunten zal hebben. En de financiële situatie van de Evergrande Group lijkt ook steeds meer te kalmeren, nadat ze de rode lijnen heeft overschreden en zich erop heeft gericht staatscontrole werd geadviseerd. Evergrande is van plan om zijn schuldenlast de komende 24 maanden te verhogen met gedeeltelijke verkopen, IPO's en kapitaalverhogingen gehalveerd.

Koenigsegg, NEVS, Sono Motors

Hoewel de merken Hengchi en Evergrande Auto in eerste instantie een puur Chinese aangelegenheid zullen blijven, zal in 2022 ook een heropleving worden geregistreerd in de Stallbacka. De traditionele Saab-fabriek wordt in eerste instantie een componentenfabriek voor de nieuwe koenigsegg gemera​ De productie voor de eerste GT-hypercar uit Zweden vindt plaats in de uitgebreide fabriek in Ängelholm, componenten worden geleverd door NEVS.

Later in het jaar werd de productie van de Sion van Sono Motors begin. De ontwikkeling van de SEV vordert gestaag, de ontwikkeling van het bedrijf is veelbelovend, met de ietwat speculatieve optie op een goede toekomst. De samenwerking tussen NEVS en Sono verstevigt. In 2023 zou de Sion in Trollhättan uit de voormalige Saab-hallen naar klanten kunnen rollen.

5 gedachten over 'Evergrande Auto start met de productie in het vierde kwartaal"

 • blanco

  Een Sion uit Trollhättan in 2023? Als dat niet te laat komt, groeit het aanbod aan elektrische auto's dat nu te koop is alsmaar.

 • blanco

  Moin
  Hier is wat meer informatie over de Sion:
  Er is een nieuwe federale politie. Dit is verantwoordelijk voor het bewaken van de Duitse PV-systemen. Het gaat onder andere om het controleren of alle systemen in het nieuwe register zijn opgenomen
  en dat er geen illegale elektriciteit in het net wordt ingevoerd (systemen ouder dan 20 jaar).
  Het betreffende ministerie meende dat het beter zou zijn om met elektronische auto's te demonstreren voor de acceptatie van de politie.
  Dus Sions werden besteld.
  Groet André

  1
  1
 • blanco

  Het is de moeite waard om te lezen of er iets wordt gerapporteerd dat op de een of andere manier verband houdt met Trollhättan - er is geen concrete informatie behalve de geplande productie van onderdelen voor de Gemera en de productie van de Sion.

  Voor SAAB-rijders die voor ons zijn uitgewerkt, zou de geplande kleine serie van een hedendaagse SAAB 900 Hybrid bijvoorbeeld veel interessanter zijn - hier zou je mogelijk kunnen streven naar een opvolger voor je eigen verouderende auto.

  Dus alles blijft op de een of andere manier vreemd en SAAB-genen zijn nog niet opgedoken.

 • blanco

  Ervan uitgaande dat de 1.600 commerciële agentschappen ook een servicepunt zijn, is het nog steeds spannend als er 3.000 tankstations komen. Net zoals de Hengchi 1 een beetje barok is, is het dealerconcept met 1.600 stations voor China al een ogenschijnlijk historisch tegenconcept voor Volvo, dat steeds vaker alleen online wil verkopen.
  Of moeten hier nog een paar braakliggende percelen worden gebruikt?

  Het is ook spannend dat iedereen die een elektrische auto wil bouwen (Xiaomi, Foxtron, ...) krantenartikelen voor ons schrijft. Er is niet eens een bijzaak van Evergrande Auto, dat binnenkort wordt verzonden.
  Dus bedankt Tom voor de informatie!

 • blanco

  Ik ben ontzettend blij dat er aan het einde van de tunnel licht is voor de Stallbacka. Zou me nog een reden geven om Trollhättan opnieuw te bezoeken.

Reacties zijn gesloten.