Glas half vol of half leeg? Dit is hoe het blogabonnement werkt!

De omschakeling naar de begon ruim 3 maanden geleden Blog-abonnementsmodel​ Niet voor de lol, maar uit noodzaak. Om het voortbestaan ​​van het project op middellange termijn te verzekeren en als test. Een test om te zien of een Saab-project online verkoopbaar is of niet? Het definitieve cv vindt plaats na zes maanden. Vandaag is er een tussentijds rapport.

Blogabonnement actueel

Glas half vol of half leeg?

Omdat dingen hun tijd kosten, en ze hebben ook de betalingsbarrière nodig. De huidige vraag rijst of het glas half vol of half leeg is. Een kwestie van hoe je ernaar kijkt. Momenteel zijn er iets meer dan 250 abonnementen geboekt. Niet slecht om mee te beginnen, maar ook niet goed. Als je kijkt naar de fondsenwervingscampagnes van de afgelopen jaren, is de opkomst nog lager. Dus hoe interpreteer je dat?

Misschien is de tijd om, wordt het Saab-verhaal verteld en is de tijd rijp om afscheid te nemen? Om het laatste, bijna dagelijks uitgevoerde Saab-project offline te zetten en iets nieuws te doen? Misschien wel, want uit deze cijfers zou je kunnen concluderen dat de interesse in Saab aan het afnemen is.

De ontwikkeling van de nieuwsbrief spreekt echter een heel andere taal. Voor elke lezer die de nieuwsbrief afmeldt, melden zich dit jaar gemiddeld 2,4 nieuwe lezers aan. Die duidelijk geïnteresseerd zijn in het merk Saab en het accepteren als ze niet elk bericht volledig kunnen lezen. Omdat het aantal nieuwsbriefabonnees vele malen hoger is dan degenen die een betaald abonnement hebben afgesloten.

Geïnteresseerd in Saab, ja? Maar wel zo dat het zo gratis mogelijk is? Je zou dit kunnen geloven. Bovendien is het aantal lezers niet dramatisch gedaald zoals verwacht, maar slechts licht gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar.

Te weinig of te goed?

De cruciale vraag is uiteindelijk of het huidige aantal abonnees voldoende is. Het is zeker genoeg om het economische bestaan ​​van de blog veilig te stellen en geeft de vrijheid om kleinere projecten zoals de Saab-espressokopjes van de grond te krijgen. Het is niet genoeg om grotere dingen aan te pakken en de blog tot leven te brengen zoals het en het merk verdienen. In feite, en dat moet ik mezelf toegeven, is het van alles te weinig en slechts een compromis.

Maar ik zou er pas na zes maanden de definitieve samenvatting en de bijbehorende conclusies uit willen trekken. Tot die tijd beschouw ik het glas als half vol, niet half leeg.

veranderingen

Er zal een korte pauze zijn met Pasen en enkele veranderingen op de achtergrond. De abonnementen krijgen een andere naam, het is mogelijk om online te upgraden en voor het eerst is er een abonnement voor slechts één maand. De ervaringen en wensen die in brieven worden verwoord, stromen erin, er kunnen op korte termijn problemen zijn met bereikbaarheid en inloggen tijdens de omschakeling.

Alle wijzigingen in detail gaan online op de dinsdag na Pasen. Om deze reden is de huidige week korter dan normaal, de laatste post verschijnt donderdag.

18 gedachten over 'Glas half vol of half leeg? Dit is hoe het blogabonnement werkt!"

 • blanco

  Er kan er maar een zijn *

  Tom moet het zelf ontdekken. Alles wat voor (hem) leuk is, is toegestaan.

  Misschien is Alfa een uitstervend merk? Misschien is dat precies wat jou zo interessant en persoonlijk maakt? Misschien is het verleidelijk om haar en haar vrienden te steunen? Misschien niet?

  Als ik Tom was, zou ik op zoek gaan naar een onderwerp dat mij interesseert en een merk / auto die ik zelf kan en wil testen.

  Daarvoor is de ene Zweed te exclusief en de andere (Volvo) persoonlijk te saai geworden. Auto's zijn er om in te rijden. Ik zou maar kort rapporteren over auto's die ik zelf niet kon of wilde rijden.

  Maar zoals ik al zei, er kan er maar één zijn.

  * Hooglander

  2
  1
 • blanco

  Een vervaagd merk toevoegen aan een stervend merk, heeft dat zin?

  2
  3
 • blanco

  Moin
  Ik koos voor het Turbo-abonnement om Tom wat meer ondersteuning te geven. Ik hoop dat het glas halfvol is en dat het hele ding nog steeds groeit. Het is wellicht ook mogelijk om losse items te kopen. Veel kranten doen dit ook. En / of een SparTicket voor ZB. tien artikelen ... een tienkaart, om zo te zeggen.
  ...
  Andere merken ... Ik denk dat Volvo er een van is. Het is maar een Zweedse blog.
  Berichten over Königsegg kunnen ook interessant zijn.
  Groet André

  5
  4
 • blanco

  Doe mee met @Stefan H en zijn petitie. Alfa zou emotioneel zijn en een geweldig onderwerp voor de blog. Beter dan Volvo trouwens. Ik doe mee!

  9
  5
 • blanco

  Misschien, zoals Tom een ​​paar keer zei, zou het voor de blog eigenlijk interessant zijn om in de toekomst te focussen op Italiaanse klassiekers van Alfa, Lancia en Co. Deze voertuigen spreken een zeer vergelijkbare klantenkring aan en hebben een grote schare fans! Wat bedoel je allemaal?
  Ik zou het heel verrijkend vinden!

  8
  6
  • blanco

   @Stefan H. Bedankt voor de suggestie, die al van sommige kanten kwam. Ik ben blij om ze op te nemen en ik denk dat we na Pasen een aantal beslissingen moeten nemen.

   7
   2
 • blanco

  Toegevoegde waarde (abonnement)

  Het abonnement is goed gedaan. Niemand kan verwachten gratis deel te nemen aan de ingenieuze garage van Lizzi, zich te vermaken met uitgebreid onderzochte artikelen, gedigitaliseerde films en voorkennis en zichzelf te verliezen met zeer, zeer nobele en monochrome espressokopjes.
  De meerwaarde van een abonnement is overduidelijk.

  En hoe dan ook, en onvoorwaardelijk, zou het raadzaam zijn om uw waardering te tonen voor de artikelen voor de slagboom. Of de service, zoals de nieuwsbrief ...

  Waardering (schenking)

  Het valt op wanneer er meer nieuwsbrief- dan blog-abonnementen zijn. Hoe zit het met blogdonatie? Zijn ze nog steeds mogelijk en welkom naast de abonnementen?

  Zou het niet mogelijk zijn dat een aantal lezers hun waardering zou willen uiten voor alles voor de barrière zelfbepaald en vrijblijvend van symbolisch (maar tenminste) tot min of meer genereus op elk moment in de tijd ...

  Als deze optie het hele jaar door open en openbaar is en als vanzelfsprekend, zou het dan toch een tweede financieringspijler kunnen zijn?

  Sommigen doneren misschien aan het einde van het jaar, anderen geven er misschien de voorkeur aan om anticyclisch te doneren aan de toen zeer talrijke oproepen en geven er de voorkeur aan wanneer de belasting voorbij is en idealiter een terugbetaling op de rekening staat?

  Wie weet, maar staat er het hele jaar door onderaan elke nieuwsbrief een oproep voor donaties? Zo niet, dan denk ik misschien dat dat een goed idee is.

  Vermoeidheid (abonnementen & Corona)

  Onder de Saab-coureurs die traditioneel zelfbepaald en professioneel vaak onafhankelijk zijn, zou ik me het samenvallen van twee effecten kunnen voorstellen. Voor velen is er na de pandemie financiële onzekerheid en voor nog meer een toenemende afkeer van contracten en abonnementen. Deze zijn vaak beledigend ...

  Dit heeft niets te maken met de Saabblog, maar de angel is diep en iemand strooit elke dag zout in de wond. Het maakt niet uit wie. De fitnessstudio heeft meer bijdragers dan trainingsplaatsen en de aantrekkelijke cursussen aan het einde van het werk zijn allemaal uit het programma verwijderd kort nadat een verleidingsaanbod automatisch is verlengd en de ketting het verdubbelt of zelfs verdubbelt
  automatisch driemaal de jaarlijkse vergoeding afgeschreven.
  De DB verlengt de Bahn-Card ook automatisch in Corona-tijden en zonder tegenprestatie en voor elektriciteit, gas, telefoon en internet betaalt een bestaande klant graag twee keer zoveel voor de helft van de service in vergelijking met een nieuwe klant. Factor vier - een interessante interpretatie van het gelijknamige boek door auteurs van de Club van Rome.

  Om een ​​lang verhaal kort te maken, we zijn allemaal jarenlang opgevoed als sceptisch en terughoudend in het accepteren van contracten en abonnementen. Het raakt hier zeker de verkeerde persoon, maar het zal altijd worden geraakt en het zou me zeer verbazen als ik meer dan 50% ongelijk had over de hierboven beschreven oorzaken.

  Hoe dan ook, Saab en deze blog zullen hopelijk een manier vinden om te gaan. Ik kan me het een nauwelijks voorstellen zonder het ander. Ik voel me op dezelfde manier als het velen hier lijkt.

  Lang leve (de) Saab (blog)! ​ ​ Dat, dat is precies wat ik wens ...

  13
  2
 • blanco

  De Corona-crisis zorgt er zeker voor dat er geen abonnementen meer zijn afgesloten. Er zijn zeker Saab-rijders die werktijdverkorting moeten doen en dus minder geld beschikbaar hebben. Eergisteren was er het artikel over de Saab-workshops ... als je geen geld hebt voor reparaties, heb je het zeker niet voor een abonnement!
  Helaas is de tijd momenteel slecht ... en het zou zonde zijn als de blog niet meer bestond. Ik zal Saab rijden zolang er reserveonderdelen en werkplaatsen zijn!
  Ik vind echter ook dat er nog te veel gratis artikelen zijn, hier zou ik graag meer artikelen willen om de betalingsdrempel te passeren.

  10
 • blanco

  Alleen geduld. Adverteer elke 2 tot 3 weken voor het abonnement, dan zal het gebeuren. De weg is goed, en de Saab-gemeenschap wil deze pagina's niet kwijtraken. Ik heb het volste vertrouwen in de Saab-stuurprogramma's en de toekomst. Blijf Saab rijden zonder Saab te lezen, dat zou niet mogelijk zijn.

  6
  1
 • blanco

  Glas half vol. Hoop dat het de komende maanden helemaal gevuld kan worden.
  Ik hoop dat het kan doorgaan. Veel opmerkingen gaan in dezelfde richting. Ik sta helemaal achter me en steek mijn vingers over elkaar.

 • blanco

  Allereerst ben ik een Saabblog-fanboy en ben ik blij met de nieuwe artikelen en rapporten en ik vind wat Tom van wereldklasse maakt!
  Maar hoe vaak hebben we nu (begrijpelijk) gelezen dat het gaat om de duurzaamheid van de blog ?! Ik denk dat er op dit moment veel dingen samenkomen waardoor het aantal mensen kleiner wordt. Ik kan me goed voorstellen dat een inzamelingsactie als toen deze resultaten niet meer zou opleveren. Hiervoor zijn veel redenen, rente, geld, tijd etc. die steeds minder worden. En ook de vraag, kan ik overmorgen nog steeds in mijn Saab rijden als alle andere auto's alleen maar zoemen?! Is het nog steeds de moeite waard om een ​​Saab te kopen? Misschien is het een goed advies om bij de laagste te beginnen en de activiteiten dienovereenkomstig te plannen. Als er meer abonnementen komen, kun je reageren. De vraag is, is dat nog leuk voor de blogger !? Ik denk dat het goed zou zijn als de blog doorgaat, anders had ik geen abonnement afgesloten, maar als het nergens op slaat of niet leuker is, sluit dan de blog. In termijnen sterven hoeft niet zo te zijn. Maar alsjeblieft nadat het abonnement is afgelopen 😉

 • blanco

  Het glas is halfvol ... 🙂 !!!
  Dus allereerst geen reden om te klagen. Er is altijd ruimte voor verbetering / kansen naar boven ;-).
  @ Joachim Benke: Ik denk ook dat het SAAB-onderwerp nog niet voorbij is ... Laatste voorbeeld: Eva uit Zweden. Geweldige verhalen over het sympathieke merk uit Trollhättan met toegewijde mensen. Ook een voorbeeld van uitgebreid onderzoek. Films af en toe, geweldig! Dank je. Dus de variëteit rond SAAB is indrukwekkend en ik ben nog steeds nieuwsgierig.
  Ik denk nog steeds positief in de SAAB-toekomst van de blog :-).

  24
 • blanco

  Ik heb elke post met veel interesse gelezen! Ik vind dat het onderwerp helemaal niet "weggezogen" is! En ik ben blij dat ik een van de abonnementsklanten ben en hoop dat meer mensen zullen besluiten zich te abonneren! Er is echt voor ieder wat wils!

  19
 • blanco

  Dan is het zo! Tom, je hebt het jarenlang met veel geduld geprobeerd. Als er geen ondersteuning is, ben je erg eenzaam. Sluit dat ding aan het einde van het jaar af, bespaar jezelf het gedoe van zinloze opmerkingen en rechtsbuiten in de toekomst, en geniet van het leven!

  Ik heb toen afscheid genomen van mijn Saab, geen plezier zonder een blog. Maar dat is iets anders.

  6
  15
 • blanco

  Mijn Saab-blogdeel snelt de kelder in.
  Ik hoop voor ons allemaal dat het aantal abonnementen blijft groeien! Ik kan me zelf niet voorstellen dat ik mijn Saab zou bedienen zonder een blog en ik weet niet zeker of ik me dan permanent aan de voertuigen zou houden. De blog is voor mij de kers op de taart,
  om met trots en veel achtergrond in de oude auto's te blijven rijden.
  Het zou zo jammer zijn….
  Mijn vingers gekruist!

  21
  2
 • blanco

  Ik zou zelfs overwegen om te upgraden naar de turboversie, maar voordat ik dat doe, wil ik er zeker van zijn dat het doorgaat.
  Als ik eraan denk hoeveel geld de een of de ander in de winkelwagen gooit bij het fly-by winkelen en dan slechts één artikel lees, dan vraag ik me af waarom zo weinig van de vaste lezers hier het nodig achten om hun bijdrage te leveren in de vorm van een Om abonnementen te maken. Dat kost minder dan 5 of 6 glossy tijdschriften 😉

 • blanco

  Goed entertainment, nooit saai en ook niet duur. Toch werkt het duidelijk niet. Nou, ik geef toe, 10 jaar na het einde van Saab is het een mega-prestatie om de blog überhaupt levend te houden. Maar de rente is gewoon te klein. Een test die nog niet heeft gewerkt.

  En nu?

 • blanco

  De dag had zo mooi kunnen zijn - jammer en verdrietig tegelijk, maar op de een of andere manier ook bijna voorspelbaar….

Reacties zijn gesloten.