Volvo Recharge Highways - Volvo bouwt zijn eigen snellaadstations

Volvo gaat elektrisch en beweegt steeds meer richting Tesla. Verrassend genoeg hebben de Zweden aangekondigd dat ze een netwerk willen opzetten met eigen snellaadstations. Tot dusver had Volvo Cars geen eigen stations en was het een partner van Ionity. Nu is besloten om een ​​eigen netwerk te hebben. Het begint dit jaar met laadpalen van 175 kW. Maar niet in Zweden.

Volvo's snellaadstation voor twee elektrische auto's
Volvo's snellaadstation voor twee elektrische auto's

Volvo Recharge snelwegen

Italië is niet per se het land dat men spontaan een voortrekkersrol zou toeschrijven op het gebied van e-mobiliteit. Het is dan ook enigszins verrassend dat Volvo Cars op het Italiaanse schiereiland een netwerk van 175 kW laadpalen wil opzetten. De start van de “Volvo Recharge Highways” is aangekondigd en er zullen dit jaar 30 Volvo-snellaadstations worden gebouwd. 25 ervan zouden tegen het einde van de zomer klaar moeten zijn, meer dan de helft zou bij afritten van de snelweg moeten worden geplaatst. Andere zullen in de gebouwen van Volvo-partners zijn, die allemaal gemakkelijk toegankelijk moeten zijn.

Hoewel de laadpalen adverteren met het Volvo-logo, staan ​​ze ook open voor andere merken. De elektriciteit moet uitsluitend afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen. Het lijkt erop dat een 175kW-station maar twee oplaadpunten heeft, elektrische voertuigen zouden de accu's in 30 minuten tot 80% moeten kunnen opladen.

Historisch gezien doet de actie denken aan de tijd van weleer toen de Noord-Europeanen na de oorlog Italië ontdekten als hun favoriete reisbestemming. Om Volvo- en Saab-chauffeurs in staat te stellen zo stressvrij mogelijk te reizen, zijn langs de hoofdroutes depots voor reserveonderdelen ingericht. Het is nu vergelijkbaar met Scandinaviërs die verstand hebben van elektrische auto's. Degenen die op vakantie willen gaan in een land waarvan de infrastructuur nog niet is ontworpen voor dit soort ritten.

Testrun in Italië?

Volvo sagtdat het initiatief bedoeld is om de Italiaanse markt een boost te geven. Dit is zeker gerechtvaardigd, want de belangstelling voor elektromobiliteit is beperkt tot enkele welvarende markten in Europa. In grote delen van de EU hebben e-mobiliteit en de uitbreiding van infrastructuur tot dusver een ondergeschikte rol gespeeld.

Momenteel zijn de plannen van Volvo beperkt tot Italië. Volgens de officiële interpretatie is er voor andere markten geen apart netwerk met snelladers voorzien. Op dit moment valt nog te bezien of deze houding op middellange termijn zal aanhouden. De beheersbare markt in Italië kan een testveld zijn om ervaring op te doen met het opzetten van een eigen netwerk van laadpalen.

6 gedachten over 'Volvo Recharge Highways - Volvo bouwt zijn eigen snellaadstations"

 • @Volvaab-stuurprogramma

  1. De duimen (hoewel ik hier onafhankelijk van werk) spreken meer voor mij dan voor jou, en niet alleen over dit onderwerp: tel het maar één keer - het kan worden bewezen!
  2. Ik vind het schokkend en tegelijkertijd zielig dat je beweert te herkennen wie hier welke duim heeft gegeven. Heb je een specifiek apparaat of bovenmenselijke vermogens om dit te doen? Uiterlijk op dit punt moet u uw absurd aanmatigende manier om anderen te confronteren erkennen en heroverwegen. Wie laat je behalve mij de duimen naar beneden zien? Ik zal je helpen op de sprongen: ik! Ik betaal twee euro aan iedereen die jouw posts op deze blog negatief beoordeelt. Zie je de belachelijkheid? Ik ben bang van niet.
  3. Als volwassene zou je je grenzen moeten kennen: je bent niet in de positie - net als ik niet - om andere bloglezers te vertellen hoe ze op welk bericht moeten reageren of hoe ze het moeten evalueren. Je probeert dit in je commentaar te doen (zie Z. 5-7), hoewel je elders de diversiteit (in de bubbel) hebt gehandhaafd.
  4. Het feit dat u mijn bijdrage als expliciet politiek beschouwt, is naar mijn mening te wijten aan uw begrip van het concept politiek, waarvan ik kennis heb genomen, maar die ik niet deel (zie hieronder): verschillende opvattingen in de pluralistisch discours.
  Dat u beweert dat uw lezing - diametraal tegengesteld aan alle interpretaties - de enige juiste is, is mij in ieder geval sinds uw bijdrage gisteren duidelijk: Arthur Schopenhauer, Die Welt als Wille undführung.
  5. Voor zover ik weet, is er geen maximum aantal karakters dat een bericht kan bevatten. Als ik het hier mis heb, zal ik me graag beter leren, zo niet, dan beschouw ik uw bezwaar in dit opzicht terecht als irrelevant.
  6. Ik vat je lokale strategie samen, die je nu waarschijnlijk hebt geïnternaliseerd: opzettelijk de regels van logica en empirisme verkeerd begrijpen, je verkeerd begrepen voelen, generaliseren, aanstoot geven, afscheiden, en dat alles met als doel de ander te devalueren en jezelf te upgraden.

  Aangezien deze strategie niet leidt tot mijn doel en ik mezelf niet naar jouw niveau zal laten trekken - ik heb dit gisteren geprobeerd over te brengen, helaas blijkbaar niet gelukt ondanks de duidelijkheid - zal ik ook in het belang van de anderen of de blog (Tom's werk zoals je gisteren terecht hebt benadrukt) reageer niet langer op je niet-Saab-reacties op mijn berichten.

  Op 47-jarige leeftijd ben ik het stadium van altijd het laatste woord moeten hebben ontgroeid. Ik zou heel blij zijn als je dat ook voor jezelf zou zeggen, anders zou ik het laatste woord in deze "vete" willen achterlaten, waardoor je gewoon "mega" zou worden.

  Aan de anderen (bv. Stefan H.): ik kan begrijpen waarom ik het hier beëindig (ik heb geen toegang tot mijn "tegenpartij").

  6
  1
 • Ik hou niet van die "nieuwe toon" hier in de reacties. Maak een einde aan vetes.
  dank u

 • Citaat: "Shit, nu ben ik net (...)."

  Hoe heb je dat gerealiseerd? Is het feit dat uw opmerking politiek is en van begin tot eind behoorlijk lang duurt?

  Uw gebabbel van gisteren interesseert u vandaag niet meer? Oke. ​ ​

  Slechts één verzoek, ik heb aero50 hier nooit onaangenaam opgemerkt. Hij is een liefhebber door en door en is ook gastschrijver geweest. Wees alsjeblieft een beetje voorzichtig met je duim en referenties - het maakt niet uit hoeveel duimen, Bitcoins of Tesla-aandelen je hebt en hoe belangrijk je ook bent.

  Dank u.

  2
  9
 • Hoe de wereld te redden (of die überhaupt gered had kunnen worden) kan alleen achteraf worden beantwoord, of helemaal niet, met een kennisvoordeel, maar wij en onze kinderen zullen waarschijnlijk te vroeg sterven. Persoonlijk denk ik ook niet dat het zal werken, maar aan de ene kant moet je het vandaag proberen om misschien morgen te hebben, en aan de andere kant, naar mijn mening, zal het redden van de wereld alleen mogelijk worden gemaakt door fundamentele veranderingen op diverse vlakken, en het privévervoer neemt hier wereldwijd toe, een niet te verwaarlozen fluitje van een cent.
  Max Horkheimer noemde 'alles-of-niets-denken' de grote theorie van degenen die helemaal niets willen veranderen - nou ja, de mening van een lang geleden gestorven filosoof.
  Mijn familie en ik, evenals talloze huisgenoten, zijn blij met elke niet-verbrander die langs ons huis op de drukke weg rijdt, stiller en niet stinkend uit de uitlaatpijp. En als de elektriciteit regeneratief wordt opgewekt, is dat fijn (ik weet dat de wereld en de ruimte ook op dit gebied eindig zijn). Op dit moment, als ik me niet vergis, is 90 tot 95 procent van de verbrandingsmotor fossiel, tenzij je bijvoorbeeld in Zweden E85 tankt zolang je kunt en je een geschikt voertuig hebt (bijvoorbeeld Saab). Bovendien - waarom eigenlijk - wordt altijd geheim gehouden hoe energie-intensief de route van de brandstof van de oliebron naar de raffinaderij naar de benzinepomp is: bij elektrische auto's wordt altijd bijzonder belang gehecht aan het feit dat er is slechts één verschuiving van de uitlaat naar de schoorsteen (wat waar is, maar te selectief bekeken - zie nationale elektriciteitsmix of individuele situatie ter plaatse) en batterijproductie (vooral in China) is onvoorstelbaar schadelijk voor het milieu (wat ook waar is ).
  En als Tesla op dit punt concurrentie krijgt - ik zei bijna 'uit Zweden' - is dat ook een verrijking, ook al zal dat er waarschijnlijk voor zorgen dat de prijs van mijn Tesla-aandelen verder daalt.
  En toch zal ik om verschillende redenen in de nabije toekomst niet zo'n Volvo of Tesla kopen. Als ik dat doe, laat ik het de anderen weten. Niet omdat ik denk dat iemand geïnteresseerd is, maar omdat ik niet gemakkelijk van dubbelzinnigheid kan worden beschuldigd. Shit, nu heb ik mezelf gewoon te serieus genomen, maar besefte ik het net.

  9
  2
 • Zo red je de wereld niet, maar je hebt een kans tegen Tesla.

  3
  1
 • ... en zo de wereld redden.

  2
  4

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.