Droomauto van Spanje naar Duitsland - Saab Turbo X is geland

Een ander Saab-verhaal kwam tot een goed einde. Vanuit Duits oogpunt was het een hartslagfinale, omdat de Saab Turbo X verlangens had gewekt. In heel Europa. Het begon allemaal in december 2020. Een Turbo X stond te koop in Madrid. Slechts 3.850 kilometer op de snelheidsmeter, waar vind je zoiets anders vandaag?

Saab Turbo X bij Muckelbauer
Saab Turbo X bij Muckelbauer

Deze reflex om de auto vast te zetten kwam even tot stand. € 35.000 is veel geld, maar niet veel als het om een ​​bijna nieuwe V6 gaat. Wat krijg je er nog meer voor? Een gesubsidieerde e-auto die niet voor het hart of de geest is. Of een driecilinder verbrandingsmotor, als je daar zin in hebt en compromissen sluit. Niets dat de hartslag positief zou opdrijven.

Een kijkje in de hangar, waar gewoon te veel auto's staan, bracht me terug bij de werkelijkheid. Als ik de Saab niet heb, zal ten minste een van de lezers dat wel doen. Dus er was deze Beitrag over de Spaanse verleidingsauto. Toen gebeurde er aanvankelijk niets.

Mislukking in het Spaans

Dat bedoelde ik tenminste. Wat ik niet wist, was de strekking van het artikel. Het had in heel Europa verlangens gewekt en in Madrid werd een aantal vragen gesteld. Nu is Spanje Spanje en de burgers daar hebben hun trots. Ze vieren hun eigenaardigheden en zien Spaans als een wereldtaal, en dat is het ook. Je kunt alleen vooruitkomen met andere talen als je geluk hebt of, om wat voor reden dan ook, sympathie hebt.

Maar wie de Zweedse limousine uit het buitenland wilde hebben, leerde mislukking uit het Spaans. De Turbo X stond nog overeind, ik maakte me al zorgen over de toestand van de lezers, want ik had geen idee van de gebeurtenissen op de achtergrond.

Half februari veranderde de situatie. Een lezer wilde echt de Turbo X, kwam vast te zitten en werd gevraagd contact op te nemen Lizi's garage​ Wat ik graag maak, omdat de lezer een absolute Saab-fan is en ik de TX bij hem in goede handen zag.

Heartbeat finale Nederland - Duitsland

Ondertussen was er ook in Madrid iets gebeurd. Een potentiële koper uit Nederland had doelbewust zijn weg naar voren gewerkt en stond op het punt de aankoop af te ronden. Het kwam tot de heartbeat-finale, die vanwege de snelle Duitse reactie en de bemiddeling ter plaatse op de laatste seconde eindigde voor de Bondsrepubliek.

Een resultaat, bijna zoals in voetbal - je moet zeggen. Het maakt niet uit hoe goed het andere team speelt. In de uitbreiding doen de Duitsers het. Maar niet altijd.

Het Saab-verhaal kwam tot een goed einde. De droomauto uit Madrid werd door de expediteur van Lizi opgehaald en naar Bamberg vervoerd. Bij Muckelbauer is de inspectie aan de gang en worden alle dingen gedaan die gedaan moeten worden.

De staat van de Saab Turbo X is goed, zoals de kilometerstand suggereert. De verf heeft de typische eigenaardigheden van Spanje, wat geen drama is. Je moet zeggen dat de Saab 'blind' is gekocht, wat altijd een klein avontuur op zich is en je slaakt pas een zucht van verlichting als het voertuig op het erf staat.

De koper heeft zijn droomauto gekregen. Rijplezier is voor een zeer lange tijd gegarandeerd. In Bamberg is de Saab in de beste handen, als u hem dienovereenkomstig bewaart, heeft hij een probleemloos leven voor de boeg. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze kans op zo'n Turbo X nog een keer zal komen.

Het is eigenlijk jammer.

5 gedachten over 'Droomauto van Spanje naar Duitsland - Saab Turbo X is geland"

 • blanco

  Verleidingsauto

  Geweldige woordcreatie voor emotionele auto's met weinig kilometers. Alles leest gewoon goed. En wat een start voor Liizi's garage. De Arend ...

  Nee, nog beter! De Griffin is geland. Leuk!

  2
  2
 • blanco

  Wat een happy happy end ...
  De nieuwe eigenaar moet genieten van het ongevalsvrije gebruik!

 • blanco

  Een mooie auto en ik ben blij dat hij een goede parkeerplaats heeft gevonden.

 • blanco

  Veel plezier met de mooie Saab
  Groet André

 • blanco

  Een Saab-droom! Proficiat aan de nieuwe eigenaar! Zal hij elke dag in de TX rijden?

Reacties zijn gesloten.