Wenselijk - Saab 9-5 NG Aero van DNA

Het is altijd bijzonder als je een miniatuur in je handen hebt die je in het origineel hebt gereden. De Saab 9-5 NG Aero van DNA Collectibles komt toevallig in de kleur "Arctic White". Die tint die witter is dan wit. Ter vergelijking: de witte BMW, Audi en Daimler zijn misschien lichtgrijs. Maar de Saab die schijnt. Zo helder en duidelijk als de Poolster.

Nieuw van DNA Collectibles - de Saab 9-5 Aero
Nieuw van DNA Collectibles - de Saab 9-5 Aero

Saab 9 5 NG Aero

DNA Collectibles heeft deze kleur behendig gekozen voor de modelauto. Dit is hoe de erfenis van de Saab Aero X tot zijn recht komt. De zwarte A-stijlen, de herinnering aan een vliegtuigcockpit, de tweekleurige behuizingen van de buitenspiegels. Alleen met deze kleur komen de designelementen uit de Aero X optimaal tot hun recht.

Net als het origineel maakt de modelauto indruk. Groot, zwaar, gewoon mooi om naar te kijken. De Zwitsers hebben de verhoudingen goed aangenomen, de Saab is een hete kandidaat voor de ereplaats op het bureau. Het uitzicht dwaalt over de auto en kan nauwelijks geloven dat dit ontwerp meer dan een decennium oud is. De laatste auto uit Göta Älv rijdt vandaag nog steeds tegen elkaar aan.

Zoals altijd bij DNA zit de kracht in de details. Inmiddels heeft het werk van de fabrikant een volwassenheid bereikt waar je niet veel meer over hoeft te schrijven. Bijna alles wordt gedaan met liefde en een voorliefde voor perfectie. De belettering is als het origineel, de LED-lichtbalk is zo goed gemaakt dat je een knop zou willen hebben om hem op te lichten. Helaas bestaat het niet, wat jammer is, want het zou de modelauto tot een absolute cult maken.

Kleine zwakte - goede service

De kleine details lopen door in het interieur. Iedereen die al een miniatuur van de fabrikant in zijn collectie heeft, zal weg zijn van de riemen in textiellook. Hij waardeert de talloze subtiliteiten die zijn overgenomen van het origineel. Gelukkig vind ik eindelijk iets om over te klagen. Voor een keer is de verwerking niet optimaal, de miniatuur vertoont zwakke punten. Als het op de middenconsole aankomt, weet ik niet zeker of je bent vergeten een klein stukje film af te pellen: DNA Collectibles zijn menselijk.

Dat is goed. Om twee redenen. Enerzijds zit er ongelooflijk veel handmatig werk in de modellen. Zeer fijne penseelstreken, rustige handen die met liefde de modelauto in elkaar zetten. Het is oké om dat op te merken, en er kunnen afwijkingen zijn van mijn mening. Aan de andere kant reageerde de klantenservice van DNA Collectibles onmiddellijk en bood een uitwisseling aan. Ik weigerde omdat ik goed kan leven met 95% perfectie.

Maar het is belangrijk om te weten dat de dienst aanwezig is en reageert indien nodig.

De kleine zwakte doet niets af aan het enthousiasme voor het Saab-model. Integendeel, de laatste grote Saab is niet alleen goed in het origineel, hij snijdt ook een gaaf figuur als miniatuur. De Zwitsers leveren al een paar dagen, de inventaris smelt weg, zoals ik hoorde toen ik het vroeg.

Moet je de 9-5 doen bestellen​ Dat zou je moeten doen, ja en absoluut. Waarom? Omdat "Arctic White" een ingenieuze Saab-kleur is en, zoals altijd, de editie strikt beperkt was. Het is mogelijk dat DNA de sedan in de toekomst in andere kleuren zal brengen. Maar Saab's Pole Star zal waarschijnlijk maar één keer bestaan. Als u het probleem mist, kunt u geïrriteerd raken.

Omdat je iets hebt gemist.

3 gedachten over 'Wenselijk - Saab 9-5 NG Aero van DNA"

  • blanco

    Ja, dat deel is cool. En als we geen Saab krijgen in 1: 1, dan in 1:18 of kleiner. Ik hou van DNA, de modellen zijn altijd een plezier. Ik kijk uit naar wat er nog bekend moet worden gemaakt.

  • blanco

    Bruin-rood is verkrijgbaar in 1:34 van het Saab Museum en het is leuk hier in mijn verzameling. Maar wie ze van DNA Collectibles zou krijgen, zou voor mij een reden moeten zijn om ze te bestellen.

  • blanco

    Tom weet natuurlijk waarom je deze kleur zo mooi en geschikt vindt ...... Maar ik had deze bruinrood graag gehad :)

Reacties zijn gesloten.