Volvo verandert - volledig elektrisch en online

In Göteborg wordt vandaag de koers uitgezet voor de toekomst. Volvo gaat puur elektrisch, gaat in directe verkoop. En dat niet alleen: het merk introduceert een nieuwe auto. Dit gebeurt niet vaak, en is een gelegenheid om eens naar het noorden te kijken. Daarom staat de blog vandaag voor het eerst volledig in het teken van Volvo.

Volvo gaat volledig elektrisch en vertrouwt op online verkoop
Volvo gaat volledig elektrisch en vertrouwt op online verkoop

Volvo begint met directe verkoop

Volvo bouwt al maanden een eigen verkoopnetwerk in Zweden. De grootste dealer van het land kreeg de stoel voor de deur, de fabrikant nam twee grotere dealers over. Samen met de eigen autodealers resulteert dit in landelijke verkoop onder regie van de fabrikant.

Vandaag introduceert Volvo een nieuwe elektrische auto. Het merk kondigde vooraf aan dat zijn elektrische auto's alleen online verkrijgbaar zouden zijn. Deze beslissing is een keerpunt voor traditionele verkoop. Hoewel Volvo de dealer als het eerste aanspreekpunt ziet, moet het de klantloyaliteit blijven versterken en in de toekomst testritten aanbieden, en in feite wordt het een tussenpersoon, afhankelijk van de fabrikant, die wordt beloond voor diensten.

Vanuit hun abonnementsmodel smeden de Zweden een compleet pakket met service, garantie, pechhulp, verzekering en oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto. Het forfaitaire tarief voor mobiliteit zal aan belang winnen naarmate Volvo versnelt, weg van de verbrandingsmotor en naar puur elektrisch rijden.

Volvo volledig elektrisch vanaf 2030

De verbrandingsmotor heeft geen kans in de EU. Althans niet als de Euro 2025-norm vanaf 7 waarschijnlijk het licht van traditionele aandrijfsystemen in nieuwe auto's zal uitblazen. Als gevolg hiervan staan ​​hybride modellen op het punt te sterven. Het zal naar verwachting eindigen in 2030. Er is geen alternatief voor de koers die Brussel volgt en het staat zeker niet open voor technologie. De aankondiging van vandaag door Volvo dat het tegen 2030 volledig elektrisch zal gaan, hoewel sterk voor de krantenkoppen, is niet verrassend.

De CEO van Volvo beargumenteerde zijn beslissing pragmatisch.

Om succesvol te blijven, hebben we winstgevende groei nodig. In plaats van te investeren in een krimpende onderneming, investeren we liever in de toekomst - elektrisch en online, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. We zijn volledig gefocust op het innemen van een leidende positie in het snelgroeiende premium elektrische autosegment.

Volvo slaat een weg in die bijna alle fabrikanten in de nabije toekomst zullen inslaan. Mobiliteit wordt online verkocht en wie niet op tijd overstapt, blijft achter. De vraag die overblijft is wat dit gaat betekenen voor banen in het Volvo-netwerk. Wereldwijd, en niet alleen in Zweden.

9 gedachten over 'Volvo verandert - volledig elektrisch en online"

 • Alleen automerken die blijven vertrouwen op de verbrandingsmotor, zullen overleven! Zoals Mazda bijvoorbeeld!
  Ik denk dat Volvo, GM en Ford hier de verkeerde kant op gaan en dat ook zullen voelen!

  7
  2
 • Met deze vooruitzichten heb ik eigenlijk alleen maar medelijden met de Volvo-dealers die de afgelopen jaren miljoenen hebben geïnvesteerd. Uw bedrijfsmodel wordt gewoon weggespoeld.

  17
  1
 • De politiek is duidelijk overweldigd op veel gebieden (momenteel Corona). Als denkend persoon hoef je niet met alles mee te spelen. Waarom zou je bijvoorbeeld op het platteland een dure elektrische auto kopen die ongunstig is voor de algehele milieubalans? Het hoeft geen Geely-Volvo-voertuig te zijn. Met deze waanzin ben ik nu blij met andere premiumfabrikanten die slechts gedeeltelijk en aarzelend e-mobiliteit aanbieden - bovendien zijn goed bewaarde SAAB-auto's de komende jaren nog steeds beschikbaar.

  Vertegenwoordigers van de mensen die uiteindelijk alles alleen met onvoldoende rechtvaardiging willen beperken, dienen te overwegen of ze dan de gewenste stemmen blijven ontvangen in ons zogenaamde Autoland. Het wordt ook steeds duidelijker dat, ondanks de overvloedige reclame voor e-auto's, de vraag nogal gematigd blijft - ga zo door!

  15
  3
 • Het doet me aan Apple denken

  Nu moet Volvo Cars Europe over een belastingparadijs onderhandelen en Zweden zal verrast zijn.

  Als drukmiddel heeft Geely de resterende banen in engineering, productie en bij individuele leveranciers en externe adviseurs en dienstverleners ...

  En hoe dan ook, de EU zal verrast zijn wat ze veroorzaakt en hoe verreikend de gevolgen zullen zijn. Het lijkt mij dat politici de auto als geheel, en de verbrandingsmotor in het bijzonder, alleen vanuit stedelijk perspectief zien.

  De grap is dat veel van wat wordt beschuldigd van privé-auto's in de buitenwijken of op het platteland helemaal niet uitmaakt. Er zijn hier geen straten geparkeerd, en je zou ook niet zonder kunnen. Er worden geen waarden voor de beheersing van luchtverontreiniging gescheurd. Er is geen landelijk openbaar vervoer.

  Politici beginnen niet eens te begrijpen in hoeverre de effecten van de geïnitieerde verkeersomslag veel verder gaan dan het verkeer en welke sociale omwentelingen ermee gepaard zullen gaan ...

  21
  4
 • Volvo komt gewoon in de rij. En dat iets eerder dan de andere fabrikanten. Je hoeft het niet leuk te vinden, maar je moet het wel accepteren. We hebben geen andere kans. Ik hoop alleen dat er alternatieve brandstoffen komen voor de "oude" verbrandingsmotoren en onze lievelingen, zodat ze het cultureel erfgoed kunnen blijven behouden. Wat betreft de dealers, ik vind het best wel moeilijk. Het is nog niet zo lang geleden dat ze zich moesten onderwerpen aan renovatiemaatregelen en de autodealers moesten oppoetsen conform CI. Behoorlijk bitter.

 • Allemaal goed en wel. Een blik op de prijslijst is voldoende en ik moet zeggen; Nee bedankt!

  10
  1
 • Dit is spannend. U kunt de vraag stellen of Saab het anders zou hebben opgelost. Of zou u dezelfde weg zijn ingeslagen als nu bij Volvo?

  11
  3
 • Ik beschouw Volvo niet eens als bijzonder visionair of zoiets. Ze onderwerpen zich slechts in overhaaste gehoorzaamheid aan de werkelijkheid en doen wat vroeg of laat niet meer te vermijden is. Er zijn enkele geweldige koppen gratis bovenaan.

  Volvo zweert de verbrandingsmotor, of zoiets, in die richting af. En applaus voor het redden van het wereldklimaat.

  8
  7
 • Uiii…. Wat zeggen de huidige Volvo-dealers over het nieuwe concept (directe verkoop / online / etc.)?
  Een “degradatie” naar een “bemiddelaar” (met enkele grote autodealers / werkplaatsen in de nek) zal hen zeker “heel gelukkig” maken. ​

  Maar ik ben bang dat dit over het algemeen het toekomstige pad is voor alle merken.
  Ik vermoed dat autodealers van klassieke merken zoals we die momenteel kennen in de nabije toekomst over het algemeen niet meer op deze manier zullen bestaan.

  10
  4

Reacties zijn gesloten.