Nieuwe release - Saab 9-5 Aero-sportpak 2005 van DNA

Het wachten is eindelijk voorbij. Het Saab 9-5 Aero-sportpak van DNA Collectibles ligt op tafel. Ik heb op hem gewacht, ik was enthousiast over de miniatuur. Ik heb hem besteld in Cosmic Blue, een van de drie beschikbare afwerkingen. De kleur ziet er goed uit op het Saab-sportpak. De modelauto oogt elegant, gedistingeerd en onwillekeurig ontdek je de wens om in het origineel te rijden.

Saab 9 5 Aero 2002
Saab 9 5 Aero 2002

Saab 9-5 Aero-sportpak 2005

Wat kenmerkt eigenlijk een goede modelauto? Het is het vakmanschap en de liefde voor de kleinste details. Eerlijk gezegd heb ik altijd ontdekt wat de modelbouwers uit Zwitserland goed doen. Opvallend is echter de manier waarop ze toenemen van miniatuur naar miniatuur.

Daarom ligt de focus vandaag op de details. Omdat de Saab over het algemeen geweldig is gemaakt en het enige probleem dat u zou kunnen hebben, is welke kleur u bestelt. De blik in het interieur is erg spannend. Het dashboard is zilverkleurig, de kleur die Saab bijzonder sportief vond. Of je het leuk vindt, is een kwestie van smaak, maar dat baarde de kopers van nieuwe auto's al zorgen.

De kleine, fijne details van de modelauto zijn bijzonder liefdevol uitgevoerd. Het begint met het audiosysteem en de bijna legendarische bekerhouder en loopt door de middentunnel met de raammechanismen. De houder voor parkeermunten, iets wat je dringend nodig had voordat er een parkeerapp was, is perfect uitgevoerd. Als u een goed gezichtsvermogen heeft, kunt u uw blik op het displaybord richten. Snelheidsmeter, toerenteller, tank- en koelwaterweergave en de turbonaald. Alles is aanwezig, de virtuele ontdekkingsreis is aan de gang en het oog is verrukt.

De Zwitserse perfectionisten

Men kan nu denken dat dit normaal is. Is het niet helemaal. De Zwitserse perfectionisten hebben ook op andere gebieden goed werk verricht. Zelfs als het even duurt voordat je opvalt. De handgrepen boven de deuren zijn een voorbeeld, of de geweldige, van textiel gemaakte riemen en de filigrane gordelsloten. Dat is niet vanzelfsprekend en ook in deze prijsklasse niet te verwachten. Er zijn ook de pitmanarmen en hun belettering, het oog kan op een lange ontdekkingsreis gaan.

Eindelijk een blik op het lichaam. Er is hier ook veel dat leuk is. De grille, het uiterst delicate Saab-opschrift, de details van de xenonverlichting. Zo gaat het verder, rond de hele modelauto, die opnieuw een dringend aankoopadvies krijgt.

Het Saab 9-5 Aero-sportpak van DNA kan bestelde worden. De levering begint, de oplage is zoals gewoonlijk beperkt. De Zweedse stationwagen van het kleine merk hoort in elke collectie thuis, je hoeft alleen maar de kleurkeuze te verduidelijken. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak, waarover ik geen advies kan geven.

Elke variant krijgt het vijfsterrenadvies.

10 gedachten over 'Nieuwe release - Saab 9-5 Aero-sportpak 2005 van DNA"

 • blanco

  Ik kocht de Saab 9000 van DNA. Heel mooi en gedetailleerd. Het is alleen jammer dat de ramen niet meer van sterk plastic zijn zoals het eerdere model 1:18. Maar dat is precies het enige dat ik als commentaar kan geven.

 • blanco

  Ik verzamel al heel lang Saab-modellen in 1:43 van verschillende fabrikanten. Ik heb zojuist een 9-3 Viggen in het rood gekocht (39.90 €) om mijn Viggen-collectie compleet te maken.
  De 9-5 van DNA is geweldig en ik zou eigenlijk zwak zijn, ook al is het model te duur en te groot voor mij.
  Het feit dat verzending zelfs voor Zwitserland een goede 50 sFr zou moeten kosten, versterkte toen de beslissing om niet te kopen. Mijn vrouw zou niet meer dan 200 CHF tolereren in een tijd dat ik op mijn geld moet letten. Ik ook niet. Jammer. Ik kijk nog steeds uit naar de twee 9-5 Aero Hirsch stationwagons 1:43 in mijn showcase.

 • blanco

  Is dat een typfout met MY2002? Het model toont de 9-5 uit MY2004

  • blanco

   Is een bug uit 2005 gecorrigeerd. Bedankt Jan!

 • blanco

  Ik ontving het model aan het begin van de week (van tevoren besteld) - in het rood, zoals de echte Aero SC in de garage. Het is echt ongelofelijk goed geworden! DNA is een echte aanbeveling voor fans van modellen, vooral fans van Saab.

 • blanco

  Weer een heel mooi model!
  Ik bezit ongeveer 50 modellen in 1:43 en tot nu toe 4 in 1:18, waarvan 2 al van DNA. Dat laatste zal niet de laatste zijn. De 9.5 NG is besteld. Ik word steeds zwak met zulke geweldige modellen. Een lust voor het oog in verlichte vitrines.

 • blanco

  "Het zicht naar binnen is erg spannend."

  Ik vind het ook altijd fascinerend wat de schaal 1:18 van binnen en van buiten kan implementeren.
  U wilt gaan zitten, uw veiligheidsgordel omdoen en wegrijden.

  Maar niet mogelijk. Ik voel me Stefan H. - met andere woorden, op zo'n manier dat ik niet zoveel uit grote miniaturisaties kan halen - of de nodige ruimte niet kan of wil onttrekken aan woon- en werkruimtes.

  Mijn jongens hebben ook modellen in 1:43 (?) En 1:18 en hebben nog steeds genoeg fantasie om te krimpen en te dromen op de bestuurdersstoel

  Zelf heb ik jarenlang alleen 1: 1 (originelen) of 1:87 modellen gehad. Maar de fascinatie van de normen ertussen opent zich voor mij. Ik heb net geleerd om verleiding te weerstaan ​​...

  Om 1:87 is de "zonde" echter zo klein dat ik nog steeds niet "rein" ben.

  4
  1
 • blanco

  Heel mooi model.
  Het is jammer dat de kleurselectie niet ook beschikbaar was op de 94x ...
  Ik wacht nu op de 93xSC, hopelijk in het wit. En hopelijk binnenkort.
  Groet André

 • blanco

  Prachtig model! Maar in 1:18 heel groot! Hoe zet je de modellen neer? - in een vitrine?
  Ik heb mijn passie voor 1:87 modellen uit mijn jeugd herontdekt en heb me overgegeven met de eerste Saab in dit formaat: een blauwe 900 Turbo van Wiking.

  • blanco

   Ja, Stefan, wat doe je ermee. De schoonheden worden bij voorkeur verspreid door het huis of kantoor. Het hoeft niet altijd een etalage te zijn.

   Kleine standaarden als het om Saab gaat, worden zelden gevonden, we houden alle nieuwe producties in de gaten. Er is altijd iets voor Volvo te ontdekken, Saab minder. Maar we blijven op de hoogte!

Reacties zijn gesloten.