Drie nieuwe auto's van Evergrande - koersstijging

Evergrande Auto heeft nog drie modellen gelanceerd via sociale netwerken. Hengchi 7 t / m 9 werden getoond. Iedereen die een SUV-show verwachtte, zou teleurgesteld kunnen zijn. Evergrande kan ook limousine zijn en verrassen met aantrekkelijke ontwerpen. Hoewel een groot aantal internationale ontwerpers voor het bedrijf werken, kristalliseert zoiets nu ...

Lees nu verder ...


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Heb je nog geen Saabblog-abonnement en wil je het hele artikel lezen?

Jij ook abonnee of verslag Neem contact op met uw huidige abonnement om verder te lezen.

4 gedachten over 'Drie nieuwe auto's van Evergrande - koersstijging"

 • 1. De momenteel gebruikte accu's gaan idealiter net zo lang mee als de auto, dwz ca. 15 jaar en / of 300000 km. Overeenkomstige empirische waarden zijn beschikbaar sinds Toyota bijvoorbeeld al meer dan 20 jaar hybride voertuigen bouwt en verkoopt. Zo'n vijfjarige "kilometereters" van Renault, Nissan of Tesla laten zien dat de accu's na 300000 km en meer nog steeds 85 tot 90 procent van hun oorspronkelijke capaciteit presteren.
  2. Batterijen worden door fabrikanten vaak (helaas) "slijtdelen" genoemd, waarbij met vervanging rekening moet worden gehouden - maar dit is tot dusver slechts in zeer beperkte mate bij batterijen voor auto's het geval - zie 1.
  3. Een nieuwe lithium-ionbatterij van gemiddelde grootte voor auto's kost momenteel ongeveer 500 euro om te fabriceren, maar de prijs zal blijven dalen naarmate de productie toeneemt.
  4. Batterijen (zowel nikkelmetaalhydride als lithium-ion) kunnen al probleemloos worden gerecycled, maar niet zonder energie te verbruiken - Toyota / Lexus biedt hier een grote transparantie.
  5. De "achilleshiel" -batterij wordt continu behandeld - deze metafoor is hobbelig, dwz de status quo is niet in steen gebeiteld. Batterijen worden ondanks hun hogere capaciteit (circa 30 procent in de afgelopen vijf jaar) steeds kleiner en lichter, waardoor er minder (steeds meer hernieuwbare) energie en zeldzame aarden nodig zijn voor hun productie.
  6. De grootste competentie met betrekking tot e-bussen schrijf ik toe aan wagenparkbeheerders, werkplaatsbeheerders en chauffeurs. Voorzover ik weet, zijn de beoordelingen hier anders, ook afhankelijk van het subjectieve standpunt. In wezen moet u bedenken dat het gebruik van bussen op batterijen moet worden gezien als een wetenschappelijk onderbouwde praktijktest, misschien zelfs als veldonderzoek.
  7. Als inwoner van een hoofdstraat en als passagier, houd ik van e-bussen omdat ze stil zijn, niet stinken en accelereren met het volle koppel vanaf de eerste seconde zonder schokken. Buslijn 144 van München, die sinds 15 december 2020 een pure e-busroute is, heeft volgens de chauffeurs niets aan betrouwbaarheid of punctualiteit verloren, de vier vereiste voertuigen rijden de hele dag zonder meer vatbaar te zijn voor storingen dan diesel. bussen. Dit is een enkel voorbeeld.
  8. Ik werk niet in de auto- of accu-industrie en heb geen mobiele telefoon of anderszins heel weinig technologie (oude auto's, bijv. Saab).
  9. Ik hou van een locatiegebonden selectieve benadering, liefst gegarneerd met een vleugje ideologie.

 • @ Black Saab (herleven),

  Het monster van Frankenstein werd ook verlevendigd met elektriciteit. Ik eindigde met Saab's opstandingsfantasieën.

  Een woordvoerder van een passagiersvereniging (niet bepaald een autoliefhebber) was op de radio. Hij wees op de slechte ervaringen met e-bussen in de winter en beschuldigde de politici ervan erover te zwijgen en fysieke wetten te ontkennen om de energietransitie vooruit te helpen. Hij eiste dat politici eerlijk waren en naar andere oplossingen zoeken. “We hebben een ideologievrije discussie nodig”, dus letterlijk, gebaseerd op feiten en natuurwetten.

  Er komt een nieuwe dimensie in het debat wanneer dergelijke kritiek uit deze richting komt - buiten elke verdenking om bij het oude te willen blijven vanwege een gebrek aan milieubewustzijn.

  Conventionele batterijvoertuigen zijn op zijn best een overbruggingstechnologie. Na een paar jaar zijn de accu's breed en is elk voertuig een economisch totaal verlies met een catastrofale milieubalans.

  Voor mij uitgesloten, ook niet met het juiste logo.

  Er zit vandaag meer Saab in de Land Rover Defender. Daar, van alle plaatsen. Maar de nieuwe is eigenlijk verkrijgbaar met een 2.0 turbobenzinemotor - ook als hybride.

  4
  3
 • Ja, ja - de autowereld draait heel snel in het rijk van de rijzende zon, of liever gezegd steil omhoog - wat betreft techniek en vooral design moet iedereen zijn eigen mening vormen. Te veel "ronde zuigruimte" voor mij persoonlijk
  Oké - qua leeftijd ben ik niet meer per se de doelgroep van mobiele smartphones….
  Het maakt niet uit - elke nieuwe keer heeft en had zijn vrienden - als het vandaag een nieuwe SAAB was, zou ik zeker niet gierig zijn geweest met lofzangen - zo is het precies als een onverbeterlijke SAAB-fan ...

  Niettemin - het blijft spannend!
  Bedankt Tom voor deze geweldige bijdrage ...

  11
 • Het is opmerkelijk hoe constant Evergrande gas, uh, elektriciteit geeft. Je moet zeggen dat de Hengchi-dingen er niet eens slecht uitzien. Ze zouden SAAB meteen kunnen revitaliseren, met zoveel geld zouden de extra kosten nauwelijks meetbaar zijn.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.