Evergrande Auto's Hengchi SUV op wintertestrit

Het wordt spannend, de marktintroductie van Evergrande Auto komt steeds dichterbij. Terwijl Hengchi 1, een volledig elektrische luxe sedan, al bekend is, blijft de rest mysterieus. Inmiddels is er voor het eerst een SUV gespot. Eigenlijk niet één, want een hele vloot rijdt in Evergrande-stijl. Maar wat echt interessant is, is wat ...

Lees nu verder ...


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Heb je nog geen Saabblog-abonnement en wil je het hele artikel lezen?

Jij ook abonnee of verslag Neem contact op met uw huidige abonnement om verder te lezen.

8 gedachten over 'Evergrande Auto's Hengchi SUV op wintertestrit"

 • @ Old Zweed is natuurlijk niet. Er moet nog een bouwplaats worden toegevoegd.

 • Onze Duitse fabrikanten zien grotendeels af van het ontwikkelen van eigen batterijen. Is dat op de lange termijn echt beter ?!

 • @ bergsaab,

  goed gezegd. Ergo, de consumentenreflex moet onder de loep worden genomen. En onbeperkte groei in harmonie met de natuur hoort thuis in het verhalenboek.

 • De crux is dat de bevolkingsuitbreiding pas stopt als de economische en sociale omstandigheden de overlevingsreflex (ouderdomszekerheid door voldoende kinderen) hebben vervangen door de consumentenreflex. Maar dan is ons systeem helaas zodanig dat er meer wordt gekocht, meer woonruimte nodig is, er meer vrijetijdsmogelijkheden moeten zijn. Het geheel verkleint de ruimte, zelfs zonder bevolkingsontwikkeling. Bij SAAB merkten we dat duurzaamheid niet in het systeem past, Zweedse motorvoertuigen die 10, 20 of zelfs 30 jaar hebben gereden, belemmeren het economische succes van het bedrijf.

 • @bergsaab & aero50

  Het is genoeg om naar Europa te kijken. Sinds 1936 is hier geen bevolkingsexplosie geweest, en toch hebben we steeds minder ruimte.

  3
  2
 • @bergsaab, ja natuurlijk, ik ben het absoluut met je eens. Het grootste probleem is de overbevolking en hun drang naar welvaart, wat niemand kwalijk kan nemen.

  MB en Horch uit 1936, fantastische voertuigen natuurlijk, maar ik heb geen bijzonder gunstig beeld voor ogen.

 • Het lijkt erop dat Evergande levert, ik ben benieuwd of en wanneer er een Europees bedrijf komt, .. en hoe de tests en assessments zullen aflopen.

  @ aero50: het grootste probleem is naar mijn mening de bevolkingsontwikkeling, de auto's van Merzedes-Benz en Horch waren al groot in 1936 maar niet echt een probleem met 2-3 miljard mensen op aarde en een lage distributie. Maar wanneer 10 miljard mensen de aarde bevolken en de helft van hen alleen in een auto van Fiat Panda-formaat rijdt, is het probleem veel groter. Of het systeem kan radicaal worden omgebouwd van flexibele constructies (individueel transport, just-in-time leveringen). Thuiswerken, geen busverbindingen en vliegverbindingen parallel aan spoorverbindingen, lokale toeleveringsketens vóór globalisering, privéauto's als dure luxe, en en, ... de lijst zou lang zijn!

 • Hoe minder ruimte op onze planeet, hoe groter en dikker de auto's. Het is gewoon absurd.

  4
  1

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.