Inclusief waardestijging - Saab 900 2.0 Turbo SE

De serie is het onbeminde kind van de Saab-wereld. Maar langzaamaan komt ze uit de as, haar 30ste verjaardag en H goedkeuring lonken. Men moet de tijd gebruiken en het onderwerp nu behandelen. De toegang is momenteel nog goedkoop, en dat zal niet lang meer duren ....

Lees nu verder ...


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Heb je nog geen Saabblog-abonnement en wil je het hele artikel lezen?

Jij ook abonnee of verslag Neem contact op met uw huidige abonnement om verder te lezen.

8 gedachten over 'Inclusief waardestijging - Saab 900 2.0 Turbo SE"

 • @Kochje

  Ik kon me voorstellen dat de cabriolet de eerste jaren van zijn bestaan ​​in handen was van iemand die er om gaf en ervan genoot. Eerste eigenaars zetten een fortuin op deze auto's. En zoals het er vandaag nog steeds uitziet, en rekening houdend met het profiel van Saab-coureurs voor nieuwe auto's, kan men de kleine geschiedeniskloof verwaarlozen.

  Ik zou het doen als de aankoop een optie voor mij was. Ik ben al een gelukkige eigenaar van de 902 cabriolet. Met 305.000 km op de teller. En zonder grote problemen.

  Groet

  De Lizi

  ,

 • Dit is absoluut een goede auto, het overwegen waard als de kilometerstand klopt. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de facelift en de opvolger die de 9-3 I is geworden. Ik denk dat de bumpers, de dorpels, de verlichting en het interieur wat consistenter zijn. Maar iedereen naar zijn eigen smaak. Ik denk dat als de prijzen voor de 900 II stijgen, de prijzen voor de 9-3 I zich de komende jaren op zijn minst moeten stabiliseren. In de 900II zat er ook een prima V6, als ik het me goed herinner ?! De 9-3 Die had ik helaas niet meer!

 • @ aero50: Dat klopt, de bovenkant is volledig elektrisch. Maar het is erg duurzaam en er zijn reparatiesets voor.
  Mijn 97 heeft nog de originele kap erop en hij zit nog steeds strak! Maar ik heb al een nieuwe hoes met een achterruit die ooit voor een goede prijs verkrijgbaar was in Nyköping - je weet maar nooit 😉

  Anders kan ik het alleen maar eens zijn met Lizi, de driedelige is geweldig en dan is er het boek van Anders Tunberg. Een 900 II is geen 9000 en zou dat ook niet moeten zijn. Het bevindt zich iets lager. Desalniettemin zijn de echte SE-versies bijvoorbeeld goed uitgerust en zijn de laatste bouwjaren van zeer goede kwaliteit. Het kan sommige dingen beter doen dan een 9000.

  Ik hou nog steeds van het eenvoudige, niet-verwende ontwerp en gaat diep in de SAAB-geschiedenis.

  2
  1
 • De kwaliteit van de stoffen bovenkant staat buiten twijfel. Maar ik denk dat ik weet dat de cabriokap van de 900 / II puur elektrisch is en dat er problemen kunnen zijn met de levering van reserveonderdelen daar. Wie weet er meer van?

  De 9-3I cabriolet had toen een elektrohydraulisch dak. Met mijn 9-3I cabriolet van bouwjaar juni 1998, dus uit de allereerste serie, moest ik na 20 jaar een onderdeel van 5 euro vervangen en een keer hydraulische olie bijvullen. Opent en sluit perfect, zelfs na 22 jaar.

 • Ik begrijp Jean-Pierre die hij vragen heeft over de tijd tussen de eerste in verkeerspositie in 1994 en de registratie in België in 1999.
  Het feit dat deze Car Pass pas in het jaar 2000 legaal in België ingevoerd zou worden, is de reden dat pas vanaf dan de juiste KM-status kan worden verkregen.
  De enige vraag die overblijft is; waar was deze prachtige Saab 900 II cabriolet tussen 1994 en 1999.

 • Ik kan de aankoop alleen maar aan iedereen aanbevelen. Ik ben zelf de Saab-wereld binnengegaan met een 902-cabriolet en heb er geen moment spijt van gehad. Integendeel. Na verloop van tijd vind ik hem steeds leuker. En vind het elke dag mooier. Mocht je twijfelen, dan verwijs ik je graag naar het 3-delige verhaal. Sterk onderzocht en geschreven door Tom. Het maakt sommige dingen begrijpelijk. En neemt een aantal vooroordelen weg. Ik feliciteer de potentiële koper alvast.

  De Lizi

 • Een koopje, bijna te mooi om waar te zijn. Dit is precies hoe mijn droom Saab eruit zag in de jaren 90. Alleen toen kon ik het me niet veroorloven. Huh ...

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.