De autoproductie in Trollhättan komt steeds dichterbij

Zullen er binnenkort weer auto's van Trollhättan zijn? De autoproductie komt steeds dichterbij, stelt Thomas Hausch, COO van Sono Motors. Zonder een specifieke datum op te geven natuurlijk, maar nu zou alles heel snel moeten gaan. Hoe goed dat ook klinkt, het laat veel vragen onbeantwoord.

Uitzicht op de Trollhättan-fabriek - Saab werd hier gebouwd
Uitzicht op de Trollhättan-fabriek - Saab werd hier gebouwd

Volgens de laatste plannen had Sono Motors in de herfst van 2021 de productie in de oude Saab-fabriek willen starten. In het voorjaar van 2022 hadden grotere aantallen naar klanten kunnen worden uitgerold. De pandemie vertraagt ​​ook hier de planning, zoals Thomas Hausch ons vertelde P4 Väst meldt. Maar NEVS en Sono Motors willen zich zo snel mogelijk op levering concentreren. Dat garandeer je.

Sono Motors heeft nog maar net twee prototypes voltooid of is in aanbouw die het definitieve ontwerp van de Sion laten zien. De technische prototypes die nodig zijn voor homologatie zijn nog niet in zicht. Het is onduidelijk of deze zullen worden geproduceerd door de Duitse partner van Sono Motors of in prototypebouw bij NEVS. Wat zou mogelijk en nuttig zijn.

De status van de oude Saab-fabriek is ook open. Evenzo de vraag hoe Evergrande Auto contractproductie in Trollhättan beoordeelt. De contracten werden ondertekend voordat Evergrande toetrad, en zijn sindsdien Zelfbeeld en de oriëntatie bij NEVS is aanzienlijk veranderd.

De plannen van Koenigsegg spreken voor de start van de productie van de Sion dit jaar en de revitalisering van de fabriek in het algemeen. Componenten voor de geera komt ook uit Trollhättan. De productie, die grotendeels is uitverkocht, start in 2022 in de uitgebreide fabriek in Ängelholm.

6 gedachten over 'De autoproductie in Trollhättan komt steeds dichterbij"

 • blanco

  Ik wil het niet denken, maar het zou me niet verbazen als de Sion de route van de 9-5 NG SC zou nemen als de lichten uitgingen na een pre-serie die met veel lawaai was afgehandeld . Als Sono zo ver komt ...

  Het pad via de massa en vooruitbetalingen voor pre-orders is al ingeslagen. Dit betekent dat een deel van de mogelijke vraag en inkomen al is afgeroomd. Maar bovenal heeft Sono via deze procedure zelf indicatoren verstrekt waarmee potentiële investeerders, kapitaalverschaffers en de massa zelf conclusies kunnen trekken over het marktpotentieel.

  Als het weer vastloopt, ben je al "all-in" en zou je niet al te veel hoop moeten hebben op meer kapitaal - ongeacht waar vandaan.

  Ik hou wel van de Sion en hopelijk heb ik het mis. Maar ik ben bang dat we het niet in series zullen zien.

  1
  1
 • blanco

  Endast två design prototype en technisch prototype? Drommerrie ...

 • blanco

  Goed nieuws voor de plant dat nauwelijks meer tegenstrijdig kan zijn ...
  Sion als een hulpbronnenbesparend mobiliteitsalternatief en
  Koenigsegg als een "speelgoed uit de hogere klasse" ...
  Nou, volgens de "oude versie" zijn er banen in en rond Trollhättan. Duurzame…? We zullen ernaar kijken.

 • blanco

  Koenigsegg Gemera zo goed als uitverkocht ?! Ongelofelijk! Ik ben blij voor Koenigsegg.

 • blanco

  Het zou een geweldige ontwikkeling zijn voor Trollhättan. Wie weet, kan het Saab-museum op de lange termijn ook profiteren
  Groet André

 • blanco

  Uiii! Reanimatie na 10 jaar - dat zou sensationeel zijn!

Reacties zijn gesloten.