Saab marktcontrole - Saab 9-4x - Zweedse SUV in kleine serie

Bijna precies 10 jaar zijn verstreken sinds de eerste Saab 2011-9x in februari 4 Mexico rolde van de tape. De SUV werd onvrijwillig alleen in een kleine serie geproduceerd. Het is nog steeds aantrekkelijk, de harten van sommige fans kloppen sneller als ze er een zien. Waar u zeker rekening mee moet houden bij het kopen en wat de Saab 9-4x kan kosten.

De productie duurde kort, daarna stopte GM de lijnen. Wat wordt betwist, is hoeveel 9-4x er zijn gemaakt. De cijfers zijn tegenstrijdig en variëren tussen de 614 en 814 stuks. Onder hen zijn 20 9-4x van het modeljaar 2012. De hoeveelheden zijn echter klein en er is geen markt als zodanig.

Jammer, want de Saab 9-4x was niet alleen overtuigend qua design, hij was destijds ook technisch up-to-date. Dat er geen diesel was, werd in Trollhättan bewust geaccepteerd. De SUV is nooit ontworpen als auto voor Europa, de markten lagen in Noord-Amerika en vooral in China. De 9-4x Saab had daar kunnen helpen om door te breken, en de kansen waren niet slecht.

Saab 9 4x 2011
Saab 9 4x 2011

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.