Waarom verkoopportalen soms moeten worden vermeden

Een vroege woensdagochtend. Ik kijk uit naar de nieuwe post op de blog die per e-mail is aangekondigd. "La bella rossa"Is zijn naam. En ik vind de beschreven auto gewoonweg prachtig. Ik hou van saab. En ik hou van rood - op auto's. Geen direct gevaar. Het is weg. Bovendien heb ik geen auto nodig.

Red & Hot - een Saab Cabriolet
Red & Hot - een Saab Cabriolet

Met mijn tweede koffie doe ik iets dat me soms tot onredelijke daden heeft geleid, en waarom ik 4 Saabs de mijne noem. Ik blader door de portalen. Ik wil gewoon even kijken… .. We weten allemaal dat autoscout en mobiel zelden een grote verrassing klaar hebben staan.

Maar ik woon in Spanje. En in Spanje houden mensen van zelfgemaakte dingen. Ondanks veel advertenties heeft Ebay de status "ook gerund" nooit gehaald. Er zijn "milanuncios" en "wallapop" voor gebruikte items. En "coches.net" voor auto's. "Coches" betekent auto's. En op dit platform worden minstens vijf keer zoveel auto's van elk model geadverteerd als op autoscout. Tenminste…..

Ik voer Saab 9-3 automatisch in en blader door de advertenties "prijs aflopend". Er zijn een paar "leuke" dingen, maar niets dat ernstige gevolgen kan hebben. Dacht ik eerst.

En ineens is het er: de hormonale golf die ons alle rede berooft.

Ik klik ontelbare keren door de 16 foto's en maak het alleen maar erger.

Ik weet niet welke processen er in ons lichaam gaande zijn als het gebeurt. Ik ken alleen het resultaat: zonder enige reden is er maar één gedachte: WILT HEBBEN.

Ja, deze cabriolet is een verleiding
Ja, deze cabriolet is een verleiding

Rood, glanzend leer, sensationele velgen, zeer goed onderhouden, bouwjaar 2005, 140 km gereden, met 1 jaar garantie en heet 9-3 Cabrio Aero Automatic. En net als de heer van Tom, is hij toevallig bij mij om de hoek. Voor een prijs die in Duitsland of Nederland als een typefout zou worden beschouwd: 6.900 euro.

Ik moet iets doen. Zelfs als ik later van gedachten zou veranderen, kan ik niet loslaten. Het is coronatijd. En we mogen - nogmaals - onze woonplaats niet verlaten. Ik krijg wat informatie over de dealer. Lijkt serieus.

Dus ik bel hem op.

Er is nog de mogelijkheid om daarheen te gaan met een certificaat van hem en een zelfevaluatie. We spreken af ​​op vrijdagochtend. En de dealer belooft de auto tot dan voor mij te reserveren. Hij is er voorlopig zeker van.

Veel knoppen in de cockpit - Serie 1 van de 9-3 Serie II
Veel knoppen in de cockpit - Serie 1 van de 9-3 Serie II

Ik breng de nacht door in een slapeloze trance. Het is duidelijk dat een van mijn Saabs moet gaan als ik de 9-3 koop. Maar welke? Iedereen is bijzonder. Ik heb een verhaal met iedereen. U kent deze gedachten beslist. Ik koop en verkoop de hele nacht half in slaap zijnde auto's. En kom niet tot een beslissing.

'S Morgens praat ik met Juan von Berma aan de telefoon. Hij is erg blij met de advertentie. Net als Tom, met wie ik de link deel, en een lang, waardeloos gesprek heb.

Tijdens het gesprek komt de naam naar voren ... Red & Hot. Het zou dus de nieuwe Saab-ervaring moeten worden genoemd, die misschien een project wordt.

Er is nog geen oplossing. Maar een paar duidelijke gedachten.

En vooral de afspraak. Waarom begint u niet met de belangrijkste ...?

10 gedachten over 'Waarom verkoopportalen soms moeten worden vermeden"

 • Los ojos rojos ...

  Leuke auto, geweldige velgen en mooie achterlichten.
  De grimassen die sommige auto's 's nachts voor me uitsneden, maakten me van streek.

  Dankzij leds rijden allerlei gezichten voor je uit. Ik denk dan altijd, kont gezicht.
  Een mooie achterkant heeft simpelweg geen ogen!

 • Aan iedereen die nu coches.net junkies wordt, of door de spaanse versie van autoscout bladert….

  De dingen worden daar niet zo dichtbij gezien. De informatie is niet altijd 100% correct. Mensen maken graag een fout van een paar duizend kilometer. Of niet zo goed in de papieren gekeken als het om de motor ging. Of gewoon over het hoofd gezien in de schakelaar / automatisch-sectie bij het maken van de advertentie, door op de juiste te klikken ... Een magische 9-3 automatische wagen dobberde maandenlang bij scout onder schakelinstallaties totdat ik het idee kreeg om de interieurfoto's te maken - indien beschikbaar - kijken naar. En een vriend erg blij gemaakt die al heel lang op zoek was naar een auto als deze….
  Wat betreft de documentatie van de servicegeschiedenis, mogen de verwachtingen niet te hoog zijn. De uitrustingsdetails kunnen ook een beetje afwijken van het gebruikelijke - ja, er zijn zagen zonder stoelverwarming. Hoe goed de auto's er ook uitzien op de foto's - in Spanje parkeren mensen graag "op geluid" en het woord "vallende stenen" bestaat niet voor zover ik weet. Als u de politie zou bellen als u een parkeerplaats zou raken, zou u degene zijn die een boete zou krijgen voor het misbruik van hetzelfde.

  Iedereen die het verhaal van de heer zorgvuldig heeft gelezen, weet echter dat het geen groot probleem is. De oplossing zijn goede schilders tegen redelijke prijzen. Auto's uit Spanje hebben nog een paar andere voordelen. Om te beginnen moet je echt hard werken om een ​​auto met ernstige roestproblemen te vinden. En door de douane van de ITV (Spaanse TÜV) kan bijna worden uitgesloten dat de werkelijke kilometerstand niet klopt.
  Ze komen ook vaker voor bij lichte interieurs en in hele mooie kleurencombinaties. Wat uiteraard past in het ene of het andere prooiregime….

  Ik wens je veel surfplezier. En als iemand iets zou zien dat de hormonale toestand veroorzaakt die in mijn bericht wordt beschreven, help ik graag met de genezing.

  Groeten aan de gemeenschap

  Deze keer Dr. Lizi

  12
 • Een groot verzoek, misschien aan Tom: kunnen we mogelijk een Europese lijst krijgen van alle relevante nationale car portals? Dat zou nuttig zijn. Ik kende er bijvoorbeeld maar twee uit Zweden en Zwitserland. Ik zou nooit naar de Spaanse kant zijn gekomen. Zodat we allemaal de tijd “verstandiger” konden doorbrengen. 😉

  11
 • Eindelijk een cabriolet in een prachtig wijnrood! 🙂 Sla onmiddellijk toe, zou ik adviseren! 🙂 🙂 🙂 En er een andere schoonheid voor verkopen? 🙁 Pah - je moet gewoon zo'n mooie hebben als luxe en je zult zeker nog een klein beetje ruimte kunnen vinden ... 😉 Afgezien van de grap, begrijp ik het klassieke dilemma.

  Is dat trouwens chili rood (ik bedoel)? Of cayennepeper rood? Helaas was dit rood pas aan het begin van de 9-3 II beschikbaar en na de facelift helemaal niet. Ik vind dit rijke wijnrood veel warmer en eleganter dan het laserrood, dat helaas de enige rode tint was die uiteindelijk nog beschikbaar was. Het laserrood past heel goed bij de Combi en de sedan naar mijn smaak, maar dat is niet mijn geval met de cabriolet (te Ferrari-achtig, ergens).

  Mijn droomcombinatie zou ook de wijnrood zijn met een zwarte kap en licht leer (ik kijk erg uit naar meer foto's van het interieur !!) of een crèmewitte cabriolet met een zwarte kap en wijnrode lederen stoelen (zoals de eerste 900 cabriolet). Voor mij kan dat alleen worden afgedekt door een prachtige blauwtint met een blauwe kap (ik had ooit een diesel als nieuwe auto, bouwjaar 2007, die later dankzij VW een fout bleek te zijn).

 • "Lady" in ROOD - tijdloos mooi CV 🙂

 • Super mooie cabriolet!
  Op dit moment zijn er ook enkele geweldige SAAB's in de aanbieding op Duitse portals, er zijn twee tot drie geweldige 9000's, een zeer interessante 900 II, ... precies mijn buitenschema. Gelukkig wordt ik goed verzorgd 😉
  Ze hebben nu allemaal hun prijs. Het niveau komt langzaam uit de kelder.

 • Moest dat 😉 zijn? Ik kan helemaal niet vanaf de zijkant naar beneden komen. Ik dacht niet dat ze in Spanje zoveel dieselcabrio's hebben!

 • Heel interessant, ook bedankt voor de tip van Spaanse kant, nooit gedacht dat er zoveel interessante voertuigen zijn en dat het cabrio-aandeel niet bepaald laag is. Ik had gedacht dat Spanje te warm is voor cabrio's.

 • Bedankt Lizi, geweldig rapport. Wat mij meer aanspreekt Jouw opmerking of de Saab? De hete, rode een beetje meer 😉

  Ik vind mezelf helemaal in jouw regels. Ondanks acht auto's op stal, kijk ik elke dag naar Saab en Lancia, op mobiel en autoscout24, de en ch. En er wordt bijna altijd reclame gemaakt voor zeer verleidelijke auto's. We kunnen alleen maar dromen van de prijzen zoals ze in Spanje worden weergegeven. In de CH zijn de Saab soms wat goedkoper dan in de D, maar zeker de meeste CH-voertuigen hebben beduidend minder km's op de teller en vaak ook nog eens zeer goed onderhouden.

  Ik blijf me afvragen wanneer deze verleidingen zullen eindigen? Op dit moment natuurlijk bijna onvermijdelijk, want snel naar een auto kijken is nu niet mogelijk. Maar we hopen allemaal dat deze vermoeiende tijd snel voorbij zal zijn en dan kunnen we opnieuw beginnen, de jacht op de ultieme Saab!

  11

Reacties zijn gesloten.