Opnieuw - Spyker NV ging failliet

In de zomer van vorig jaar was er ineens hoop. Verrassend genoeg leek Spyker bijna herboren te worden. Weer een ander leven? Om het geluk perfect te maken, was het plan om de nobele vervaardigde goederen in Duitsland te bouwen. Dat lijkt nu eindelijk voorbij. Maar het is niet. Zegt Victor Muller.

Spyker C8 Laviolette LM85
Spyker C8 Laviolette LM85

De plannen waren opnieuw ambitieus. Een showroom in Monaco, de comeback in de autosport. Laten we gaan mocht de Spyker C8 Preliator dit jaar komen, dan zouden de B6 Venator en de Spyker D8 SUV moeten volgen. Boris Rotenberg, een bankier in Moskou en een vriend van Vladimir Poetin, zou de comeback financieren.

Maar het geld is nooit aangekomen

Maar ze wachtten tevergeefs op de beloofde financiële middelen. Daarom is Spyker NV na Spyker Services en Spyker Events ook in de Insolvenz. Volgens Victor Muller is het bedrijf echter slechts een lege huls. De activa van Spyker waren overgedragen aan een Engels bedrijf, zodat niets een mogelijke comeback in de weg zou staan.

In feite heeft dit faillissement ook betrekking op de gelden die Rotenberg niet heeft ontvangen. Met hen had Muller gelden willen betalen aan de schuldeisers van Spyker Services en Events, zoals afgesproken met de curatoren. Ze toonden een lang begrip. Maar na twee jaar geduld en wachten was de tijd voor een van de beheerders om. De insolventie van Spyker NV was het logische gevolg.

Nog niet voorbij

Muller blijft optimistisch. Het is nog niet voorbij, zei hij. De kansen om te investeren in de wedergeboorte van Spyker zijn erg groot. Hij betreurt het dat de curator niet nog een week had willen wachten.

Het verhaal, of liever het drama, lijkt eindeloos. Het dieptepunt is bereikt, maar Spyker is de feeënstof waarvan dromen zijn gemaakt. Niemand heeft het merk nodig, maar het zou mooi zijn als het er weer was. Handgemaakte sportwagens vormen het contrapunt van een steeds koudere, perfectere wereld.

5 gedachten over 'Opnieuw - Spyker NV ging failliet"

 • Espressomachines op wielen

  Het eigenzinnige interieurontwerp met veel retroschakelaars had iets.

  Zo'n schakelaar heb ik ook in de klassieke auto gezet. Voor de overdrive van de P164E. Anders heb ik ze alleen in de keuken ...

  Ik hou van dat gekke dingen. Dit is een nullaag.

 • Nou, zo is het met de fijne heren Putin & Co., die alleen aan hun eigen voordeel en hun eigen kracht denken - betrouwbaar alleen in voorspelbare negatieve reacties en acties, waar 'negatief' op een sterk eufemistische manier wordt uitgedrukt. Wie zich met zulke mensen bemoeit, moet naar mijn mening niet verbaasd zijn en het is uw eigen schuld!

 • VM, de eeuwige dromer! Ik vind hem aardig, al was het maar vanwege zijn toewijding aan Saab. Maar niemand neemt het echt serieus. Maar het is vermakelijk.

 • Hoe lang duurt het voordat de zeer grote bel imploteert en alle kleine bellen ermee de afgrond in reizen?
  (ben geen buitenbeentje of een QA, maar een pessimistisch realist)

  1
  1
 • VM is en blijft een stand-up man - daarvoor verdient hij in ieder geval respect 🙂
  Ik heb hem leren kennen tijdens de 9-5 NG-presentatie in Zweden - op de een of andere manier een "dromer" in positieve zin ...

  We zullen zeker iets ongelooflijks van hem horen - veel geluk van mijn kant - wat er ook gebeurt ...

  7
  1

Reacties zijn gesloten.