De betere Saab? 9-5 Aero tegen Saab 9000

Oh, die wig! Ik zie hem in de achteruitkijkspiegel, hij volgt me. Plat, exotisch en spannend. Als ik niet beter wist, zou ik het voor een Italiaans merk beschouwen. Een Lancia, misschien een Maserati of een Fiat. Enkele grote vierdeurs, waarvan er maar een paar de Alpen hebben overgestoken. Door welke ...

Lees nu verder ...


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Heb je nog geen Saabblog-abonnement en wil je het hele artikel lezen?

Jij ook abonnee of verslag Neem contact op met uw huidige abonnement om verder te lezen.

9 gedachten over 'De betere Saab? 9-5 Aero tegen Saab 9000"

 • .. goed geschreven!

 • @Tom Heel erg bedankt. Dit is een goed onderhouden 03er 2.0t met meer dan 300.000 km.
  Zelfs het leer is nog in uitstekende staat. Ik ben nieuwsgierig.

  PS: Kan ik de blogsticker nog kopen?

 • @Stefan Ik moet eerlijk zeggen, ik geniet nog steeds van het besturen van beide voertuigen. Momenteel staat de 9-3 I, de 9-5 OG in de hangar. Ik wil (nog) niet zoveel sneeuw en ijs verwachten van de Spanjaard. Het zou een cultuurschok zijn. Het verschil tussen de twee series is aanzienlijk. De 9-5 OG is zoveel comfortabeler en relaxter, dat is echt leuk. Veel plezier met de nieuwe aanwinst!

 • Bedankt voor het eerste deel van deze vergelijking.
  Ik verhuis in het weekend naar een 9-5 bovenverdieping. Ik mis echter de vergelijking met
  9000, want voor mij maakt een 9-3 ik plaats voor de grotere stationwagen.
  Na de eerste proefrit voelde ik me meteen thuis in de 9-5 en kijk nu uit naar nog veel meer
  Ruimte en merkbaar meer comfort.
  Ik heb nog niet met de 9000 mogen rijden, maar een Fiat Croma met de heerlijke 2.5 V6 van Alfa maakt al lang deel uit van onze familie. Een geweldig voertuig ...

 • Helaas heb ik nooit in een 9-5 limousine gereden, slechts twee 9-5 Estate (allemaal bedrijfsauto's). Maar ik reed meer dan vier van de 9000 als auto van de zaak. Eerst een 9000 CD en dan 3 9000 CS.
  Ik moet zeggen dat ik deze 9000 altijd erg leuk vond. Voor mij was de 9000 een van de beste Saabs.

 • Interessante vergelijking!

  De nieuw verworven heer lijkt een meevaller te zijn - gefeliciteerd! Het interieur ziet er prachtig uit! Wanneer wordt de heer bevrijd van de vastzittende zwarte raamfolies en waarom heeft hij ze überhaupt gekregen? Ons werd een uitleg hierover beloofd ... 😉

  En in feite ziet het interieur er veel moderner uit (wat geen wonder is), eleganter en luxer dan dat van de 9000. Zelfs de stoelen van de 9000-9 (die zeer geprezen wordt op de 5) zien er vanaf de zijkant op de een of andere manier compacter uit. De leuke kleine dingen zoals dubbele zonnekleppen (en b.v. interieurbediening voor de kofferbak en tankdop, waren ook beschikbaar in de 9-3 I cabriolet, helaas niet meer, en parkeerkaarthouders zijn ook te vinden in alle cabrio's) zijn erg handig en mooi. De instaplijst is ook erg elegant, bedankt voor de geweldige foto's!

  Als het om de zijmontage van de motorkap gaat, vind ik de 9-5 bijna nog eleganter en mooier dan de 9000, de koplampen / richtingaanwijzers die om de hoek naar de zijspatborden worden “getrokken” maken de 9-5 erg strak. Maar op de een of andere manier lijken de twee erg op elkaar. Het contactslot spreekt natuurlijk voor de 9-5 .. 🙂

  MAAR: Aangezien ik nog nooit in een 9000 heb gezeten, kan ik natuurlijk niet mijn mening geven, het is allemaal grijze theorie. En wat tegen de 9-5 spreekt, is dat het een (pure) sedan is. De hatchback-oplossing van de 9000 was gewoon geweldig!

  Wat betreft de automatische airconditioning ben ik het met Cab-Micha eens: het is gewoon perfect in de 9-3 II (cabriolet en SC), ook al kan ik het natuurlijk niet vergelijken met de 9000 (zie hierboven). Maar het verslaat de nieuwe BMW 5 Serie verreweg.

  3
  1
 • Goed omschreven. Ik hou van beide, de 9-5 en de 9000. Het zijn auto's die erg leuk zijn en die individueel zijn. Als ik ruimte had, zou ik er nog een in reserve hebben 😉

 • Het formaat van het interieur en de verleiding van de 2,3l turbo met aerodynamische specificatie waren de doorslaggevende factoren voor de 1998-serie in 9000. Ik ontdekte de vele subtiliteiten van de aero9k sowieso pas later!

 • Weer goed geschreven. U wilt beide auto's direct zelf testen. Wat betreft de klimaten: van alle auto's die ik heb gereden, heeft mijn 9-3 II Cab de best werkende airconditioning!

Reacties zijn gesloten.