Marktcontrole - Saab 9-5 NG-prijzen - speculatief, of wat?

Ongeveer 10 jaar geleden kwam de productie van het laatste Saab-model tot stilstand. De prijzen voor gebruikte auto's hebben zich sindsdien opwindend ontwikkeld. De eerste inzinking werd gevolgd door een snel herstel. Sindsdien zijn de prijzen opmerkelijk stabiel. Nu druppelen er voertuigen met 300.000 kilometer en meer op de markt. Hoe verloopt hun prijsontwikkeling buiten de omgeving van de verzamelaar?

De markt voor de Saab 9-5 NG is onderverdeeld in verschillende segmenten. Het meest spectaculaire deel is de verzamelaarsmarkt, die zich richt op voertuigen met minder dan 100.000 kilometer of net iets meer. Dit is waar verzamelaars en fans van het merk winkelen. In de tussentijd zijn er bijna alleen benzineauto's in het aanbod, de diesel is nog steeds niet populair. Automatische transmissies domineren het verlanglijstje, apparatuur vanaf Vector level up is verplicht.

Marktcontrole gebruikte autoprijzen Saab 9-5 NG
Marktcontrole gebruikte autoprijzen Saab 9-5 NG

Saab 9-5 NG-prijzen - de grote speculatie

Inmiddels zijn veel voertuigen omgebouwd en op aerodynamisch niveau gebracht. Iedereen die authenticiteit verzamelt en waardeert, moet zich vertrouwd maken met de geschiedenis van zijn droomobject. Een goed contact met de scène, dat bijna elke auto kent, kan helpen bij het onderzoeken van de geschiedenis. Of een vraag bij Lafrentz in Kiel, waar de meeste renovaties werden uitgevoerd.

De prijzen in het collectorsegment zijn stabiel. Je moet ergens rond de € 20.000 betalen voor een goede 9-5 NG. Bijzonder mooie voertuigen, zeldzame kleuren en speciale uitrusting zijn duurder. In ruil daarvoor krijgt u een ongewoon stabiel voertuig.

De laatste Saab heeft altijd speculatie uitgenodigd. Dealers die goedkoop kopen bij onwetende eerste eigenaren, kunnen een lucratieve zaak opbouwen. Dit trekt ook handelaren aan die oorspronkelijk buiten de scène zijn verhuisd. De speculaties werken niet altijd, er zijn altijd overdrijvingen en de bereidheid van de fans om te betalen is zeker niet onbeperkt.

Onderzoek is nodig voor voertuigen die worden aangeboden met een onduidelijke geschiedenis uit de Baltische omgeving. Het kan onopzettelijke schade zijn die niet altijd openlijk wordt gecommuniceerd. Bij twijfel is het beter om de auto te kopen op een van de adressen die u vertrouwt.

Saab 9-5 NG-prijzen en hoge kilometerstand

Inmiddels worden er ook voertuigen verkocht met 300.000 of meer kilometers. Een geluidsbarrière van acceptatie lijkt de limiet van 200.000 kilometer te zijn. Kort ervoor of erna vlakt het prijsniveau aanzienlijk af. Dan is deelname ook mogelijk voor ruim onder de € 10.000, -.

Maar er is een acceptatieprobleem. De laatste Saab is nog geen youngtimer, laat staan ​​een klassieker. Vanaf een bepaald nummer op de snelheidsmeter is het alleen een gebruikte auto met een hoge kilometerstand. De vraag en de lange levensduur zijn navenant mager. De 9-5 worstelt hier, en dat zal op de lange termijn gebeuren.

De productie van de Saab 9-5 eindigde in het voorjaar van 2011
De productie van de Saab 9-5 eindigde in het voorjaar van 2011

Omdat voor mogelijke kopers die de grote Saab nog een paar jaar willen gebruiken, de vervangingsvraag rijst boven de tolerantie die de fans met zich meebrengen. Niet alles ligt hier in de zon, specifieke onderdelen zijn al jaren zeldzaam en er is in Zweden nauwelijks sprake van postproductie.

De familieleden van Opel en de identieke onderdelen van de Insignia-serie helpen. Dit zorgt voor mobiliteit en biedt reserveonderdelen tegen meer betaalbare prijzen dan die aangeboden door Zweedse leveranciers. Saab-werkplaatsen gebruiken steeds vaker hun historische GM-verbindingen en krijgen toegang tot het merk met de bliksemschicht.

Uit de vallei van tranen

Onpopulair en goedkoop waren en zijn de modellen met een dieselmotor onder de motorkap. De trend is momenteel echter aan het veranderen en de diesel komt langzaam uit het dal van tranen. Het tijdperk van zeer lage prijzen is voorbij, maar de kloof tussen benzine en diesel is nog steeds enorm. Een staat die niet fundamenteel zal veranderen.

Verreweg het minst populaire model is echter geen diesel. Het is de kleine 1,6 liter die de serie als budgetmodel moet afronden. De weinige voertuigen die er zijn, hebben geen echte fanbase en de vraag neigt naar nul. Overigens worden de hoogste prijzen van de laatste 9-5 generatie betaald in Duitsland en Nederland.

Een blik op de buren in Europa kan daarom geen kwaad als je in de grote Saab wilt stappen.

6 gedachten over 'Marktcontrole - Saab 9-5 NG-prijzen - speculatief, of wat?"

 • blanco

  Nog steeds een schoonheid, een ongelooflijk duurzaam ontwerp van hoge kwaliteit. Een SAAB-stop!

 • blanco

  Met tranen in mijn ogen verkocht ik mijn tweede 9-5 NG drie jaar geleden (MY 2012). Deze 9-5 was een zeer fraaie Aero Biopower machine van de Kvd en goed voorzien van documenten door de Duitse administratie. Kleur was Java Brown en correct was al het nieuws geïnstalleerd (HUD,
  Maar ik ben nog steeds erg blij dat een Saab-dealer uit Nederland deze zeer fijne auto heeft gekocht. Dus ik ben er zeker van dat er heel goed voor je zal worden gezorgd en dat ik deze geweldige auto nog steeds kan zien als ik voorbij rijd.
  Ik weet zeker dat deze nieuwe eigenaar veel rijplezier zal brengen.

 • blanco

  Ik zou ook geen auto kopen boven de 300. Ik zou me teveel zorgen maken over de vervolgkosten. Met 200 zou ik meer ontspannen zijn, maar de belastingheffing hier in Duitsland als auto van de zaak is een echt obstakel.

  4
  1
 • blanco

  Een geweldige auto!
  (en ik hou helemaal niet van limousines)

  En optisch nog zeer MODERN en ook nog eens uiterst individueel en aangenaam opvallend.

 • blanco

  Ik heb lange tijd niet de hoop gehad dat ze goedkoper zullen zijn. Ik geef het aan iedereen die er een heeft.

 • blanco

  Het leuke is dat mensen denken dat SAAB weer aan het produceren is als je met de 9-5NG naar boven rijdt, ... en het is in ieder geval fijn om ermee op pad te zijn!

  23

Reacties zijn gesloten.