Nieuwe release - Saab 9-5 NG-sportpak in Fjord Blue

Het nieuwe Saab 9-5 NG-sportpak dat DNA Collectibles ons kort voor het einde van het jaar zal presenteren, is gewoonweg prachtig. Nadat de eerste editie in Glacier Silver snel uitverkocht was, hebben de Zwitsers nu gekozen voor Fjord Blue als carrosseriekleur.

Het Saab 9-5 NG-sportpak is nieuw van DNA
Het Saab 9-5 NG-sportpak is nieuw van DNA

Echt een goede keus. In combinatie met het lichte interieur, waarschijnlijk de combinatie die ik in Trollhättan had besteld. Het Saab 9-5 NG-sportpak was iets van een sprankje hoop aan de horizon voor het merk. Als hij de productie had gehaald, hadden de overlevingskansen er iets beter uitgezien.

De drager van hoop

Omdat werd aangenomen dat de stationwagen een hoog aandeel had in de productmix, net als bij zijn voorganger. Het bleek niet zoals we weten. De pre-series voertuigen die overleefden, werden een sekte. De prijzen zijn soms absurd hoog wanneer een voertuig wordt aangeboden. Het ligt in de aard van de dingen dat de prijzen altijd hoog zullen blijven. Het is echter niet duidelijk of ze zullen blijven stijgen.

Freund heeft alles wat u moet weten over het Saab 9-5 NG-sportpak, productiecijfers, kleuren en geschiedenis Michel samengesteld aan zijn kant.

Het is interessant om op te merken dat Saab in 2011 niet zo enthousiast was over hun eigen product. Er was veel in ontwikkeling bij de GM Group en Opel, en sommige gedetailleerde oplossingen baarden zorgen. Het slechte gebruik van de ruimte voor een voertuig van deze omvang, vooral in de bagageruimte, veroorzaakte hoofdschudden.

Een eerbetoon aan het Saab 9-5 NG-sportpak

Het concept kwam van Opel en moest in Zweden worden geaccepteerd. Daar classificeerden ze het 9-5 NG-sportpak met een snufje pragmatisme als een tijdelijke oplossing op weg naar onafhankelijkheid. Het feit dat hij een sekte kon worden, stond net zo weinig op de radar als het mogelijke falen van Saab.

Dat telt vandaag allemaal niet meer, het liep anders dan verwacht in 2011. Een eerbetoon aan de 1-18 op schaal 9:5 en een mooie aanvulling op de modelautocollectie is het nieuwe sportpak in Fjord Blue. Het kan nu worden gekocht bij DNA Collectibles tegen het early bird-tarief bestelde zullen. De miniatuur wordt geleverd in het 3e kwartaal van 2021.

5 gedachten over 'Nieuwe release - Saab 9-5 NG-sportpak in Fjord Blue"

 • blanco

  Een heerlijk mooi blauw! 🙂 Het is jammer dat dit niet bestond voor andere modellen, bijvoorbeeld 9-3 III Cabrio en SportCombi ...

 • blanco

  mijn favoriete kleur voor de NG

 • blanco

  @ Tom,

  Ik denk dat ik het begrijp. Ik wist niet hoe groot het aandeel "contractarbeiders" was. Voor mij was de NG SC altijd een Saab en zou het mijn volgende auto zijn geweest.

  De Saabization (mooi woord) is het achterste team in Trollhättan opgevolgd - zelfs als ze in sommige opzichten zelf hun hoofd schudden ...

 • blanco

  Was Opel / GM echt verantwoordelijk voor de relatief kleine kofferbak?
  Het is niet veel anders met de voorganger / mijn 9-5 SC. Ook relatief klein gezien de lengte van het voertuig.

  De NG is ook langer dan een Insignia. Ik dacht altijd dat het lichaam en het ruimtelijke concept in handen van Saab waren. Is dat fout?

  • blanco

   @Volvaab Driver De NG is een consistent geïmplementeerd bedrijfsproduct dat is "saabized". Veel van het werk vond plaats bij Opel, in Trollhättan waren op dat moment alleen carrosserieën. En als er iets gebeurde in Trollhättan, werden er vooraf “uitzendkrachten” uit Rüsselsheim ingevlogen. De tragedie hierachter is dat deze "saabisatie" zo goed werd gedaan dat men zich de gemiste kansen van een decennium onder GM kan voorstellen.

Reacties zijn gesloten.