Vrolijk kerstfeest en wat bedachtzaamheid

Zoals gewoonlijk nadert Kerstmis met grote stappen, en toch is alles anders dit jaar. Het festival zal voor sommigen rustiger en eenzamer zijn. Misschien wat meer zorgen, met het oog op de komende weken. Dat zet me aan het denken, en daarom zal ook hier alles een beetje anders zijn.

Vrolijk Kerstfeest

Normaal gesproken zou ik hier en nu afscheid hebben genomen, vakantie hebben genomen van de blog met Kerst en Oud en Nieuw en dan half januari weer zijn verschenen. Maar aangezien ik van mening ben dat wat entertainment in dit bijzondere jaar niet slecht zou zijn, is er voor mij alleen een afgeslankte versie van de vakantie.

Niemand mag alleen zijn in de stille tijd tussen de jaren. Het blogproject zal de lezers blijven vergezellen en verhalen vertellen over een verloren automerk. Morgen is er kerstentertainment in een bijzondere vorm. Eigenlijk wilde ik een kerstverhaal vertellen. Een heel bijzonder ding waar veel werk achter zit. Het verhaal is heel persoonlijk, maar ook tragisch en verdrietig. Toen het klaar was, vroeg ik me af of ik het überhaupt wilde vertellen.

Nadat ik er een keer op had geslapen, was het antwoord duidelijk. Vertel het me absoluut. Omdat het verhaal past in onze tijd en actualiteit. Maar niet nu, niet deze kerst. Omdat het zwaar materiaal is dat ik niet op de schouders van de lezers wil leggen.

Kerst entertainment

Dus plan B! Ik zie het als openbare televisie. Een lange film, bijna een uur, gaat op 24 december online. Niet "Ben Hur", zoals vaak te zien is op feestdagen op ARD of ZDF, en ook niet "The Little Prince". We houden het exclusiever en laten een kijkje achter de schermen zien bij Saab en bij meer dan 10 jaar ontwikkelingswerk dat vervolgens leidde tot de Saab 9000. Het is een beetje afleiding, spullen voor de auto-ziel en onderdompeling in een opwindende fase van het merk.

Op dit punt wil ik alle lezers bedanken. Om Saab en de onderwerpen leuk te vinden, en om trouw te blijven aan de blog in 2020. Dit jaar was het derde beste in termen van bezoekersaantallen in de bijna 10-jarige geschiedenis van de blog.

Dank je wel!

Een heel speciale dank gaat uit naar degenen die het project financieel hebben gesteund. De Saab-werkplaatsen en onderdelendealers die hier adverteren, en ook de lezers die dit jaar zojuist geld hebben gestuurd. In december stuurden een tiental mensen ongevraagd een bedankje voor een jaar leesmateriaal. En de Saab-vrienden Thüringen hebben ook een opmerkelijk bedrag van drie cijfers verzameld en gedoneerd.

Als de wereld perfect was, zouden er meer Saab-vrienden zijn zoals de Thüringers en lezers zoals de rechtopstaande dozijn. Het project zou zorgeloos zijn. Maar de wereld is zoals hij is, met Corona en alle onzekerheden. Dit is echter geen reden om het zeil te annuleren en het schip te laten zinken.

We blijven zeilen met Saab tijdens de kerstperiode en het nieuwe jaar in.

In die zin: fijne feestdagen voor alle lezers!

25 gedachten over 'Vrolijk kerstfeest en wat bedachtzaamheid"

 • blanco

  Hi Tom,
  Op deze manier mijn hartelijke groeten en de beste wensen voor een fijne, ontspannende en vredige kerst! Heel erg bedankt voor de vele informatieve bijdragen in het afgelopen jaar. Onvoorstelbaar als de blog niet bestond. Leuk dat je doorgaat. We hebben dit nodig !! Ik denk graag terug aan onze ontmoetingen, ook in Trollhättan. Misschien lukt het met uw deelname aan een excursie van de Thüringer Saab-vrienden. Hopelijk worden de tijden op een gegeven moment beter.
  Fijne vakantie en een gelukkig nieuwjaar voor alle Saab-fans!

 • blanco

  Bedankt voor de geweldige verslagen en de vele interessante achtergrondverhalen!
  Ik hoop dat je het plezier van het schrijven niet zult verliezen en dat je de blog de komende 10 jaar voortzet 😉

  Prettige kerstdagen en een ontspannen nieuwjaar 2021 (het kan alleen maar beter worden) voor alle lezers hier 🙂

  Ps. Kunt u daadwerkelijk donatiebewijzen uitgeven? Dan zou iedereen er baat bij hebben 😉

  Proost
  G.

  • blanco

   @Guido-donatiebewijzen kunnen alleen worden uitgegeven door degenen die worden erkend als liefdadigheidsinstellingen. Dat is niet het project, zelfs als het (misschien) het doet verschijnen. Alle anderen hebben er baat bij. Degenen die van lezen houden, blijven hun favoriete lectuur krijgen. En degene die iets schrijft voor zijn inspanning. 😉

   PS Bedankt voor de donatie!

 • blanco

  Vrolijk kerstfeest Tom, vrolijk kerstfeest Saabblog-team!

  Bedankt voor 2020, en zoals Hans S. zei, was dit Corona-jaar op de blog echt buitengewoon, intens. Jouw inzet, het aantal posts, de off-topic verhalen (espresso!), Ik zal mijn virtuele hoed afnemen.

  Ik wilde nog veel meer schrijven, maar aangezien ik het niet beter kon uitdrukken dan de #dersaabler, is hier het volledige citaat:

  “De vele artikelen zijn niet alleen informatief [atief], het lezen waard en een oneindige bron van kennis voor de Saabisten, nee, ze zijn ook ongelooflijk goede journalistiek, waarvan er niet veel meer over is, en geschreven in jouw onvergelijkbaar mooie, goede schrijfstijl. "

  Met dit in gedachten: fijne en vredige vakantie! (..en blijf gezond!)

  Saabige-groeten uit het diepe westen Jan

  PS Ik vermoed dat iedereen die hier leest / commentaar geeft, je op vakantie zal trakteren.

 • blanco

  Beste blogteam, ook van mijn kant, wens jullie een ontspannende, reflecterende dag en natuurlijk een vrolijk kerstfeest. Mocht u met de naaste familie op excursie gaan en dan heeft u natuurlijk een goede en veilige reis onderweg.
  Ik hou van saabige groeten uit Wenen.

 • blanco

  Hi Tom,

  Ik zou ook graag "Heel erg bedankt" willen zeggen tegen jou en het hele SaabBlog-team voor je onvermoeibare inzet. Ik ben blij met elke bijdrage van jullie en beschouw de blog persoonlijk als de focus van onze community. De gastbijdragen zijn ook met passie geschreven en verrukken mijn hart. Van mijn financiële bijdrage voor komend jaar kun je zeker zijn, want ik wil niet zonder de blog.

  Ondanks de ongunstige omstandigheden wens ik jou en de lezers van de blog prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar in 2021.

  Met vriendelijke groeten van Kamenz
  Gebhard

 • blanco

  Bedankt voor je werk, de gevarieerde onderwerpen en de Spirit of Saab!

  Ga zo door - ik blijf erbij

  Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar ...

  Veel groeten van Franken Eddi

 • blanco

  Beste Tom,

  zoveel toewijding, bedachtzaamheid en zorg wordt bijna aangetast. Hoe kun je dit alles op gepaste wijze bedanken en adequaat reageren?

  Ik kan niets ad hoc bedenken. Als alternatief en ietwat hulpeloos zou ik u van harte willen bedanken voor alles en u een prettige, reflectieve en plezierige kerst wensen uit de grond van mijn hart.

  Veel dank en het allerbeste.

  PS
  Ook al verslinden we dankbaar alles wat hier tussen vandaag en half januari wordt gepubliceerd, houd de bal toch plat.
  We zijn sowieso onverzadigbaar. Onze behoefte (met of zonder Corona) mag geen maatstaf zijn en langzaam en gestaag wint de race ...

 • blanco

  Hallo Tom, ik kan het alleen maar eens zijn met de opmerking van "derSaabler".
  Bedankt en prettige kerstdagen. Mijn financiële bijdrage komt eraan
  in de komende dagen. Groeten aan het hele team uit Heidelberg.

 • blanco

  @ Sven Körner, "OBJECTIE" !!! Sven - natuurlijk heb je gelijk natuurlijk - er zijn (helaas) steeds minder - maar de overgebleven gekke mensen houden de vlag van het merk hoog en dat met steeds meer SAAB's - geloof me, ik weet waar ik het over heb - ben " helaas ”ook besmet en dat zonder Corona… 🙂 🙂

 • blanco

  Hi Tom,

  Een fijne kerst voor jou en het team en bedankt voor het voortzetten van de blog.
  Er zijn niet veel Saab-gekke mensen meer over ...
  Groeten van Godshorn
  Sven

 • blanco

  Hallo Tom - hallo SAAB-vrienden / "gekke mensen" - we hebben allemaal een fijne kerst en dat we weer betere tijden hebben 🙂

  PS: Daaaaanke Tom - “Donatie” was voor ons vanzelfsprekend ...

  Lg. Uit Thüringen

 • blanco

  Heel erg bedankt, Tom en het blogteam! Ik doe ook graag een donatie voor uw geweldige en fantasierijke werk. Ik heb gewoon niks gevonden waar en hoe ik het kan doen ?! Waarschijnlijk zie ik door de bomen het bos niet meer :-)
  Op dit punt wil ik ook de lezers bedanken, vooral de lezers die commentaar geven! Als gevolg hiervan leeft een blog (en heeft het tot nu toe overleefd) en wordt het erg interessant. En dat op een nette en respectvolle toon. Dus bedankt iedereen en iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  11
 • blanco

  Kerstgroeten van BA en het allerbeste voor jou en je team!

 • blanco

  Hallo Tom inclusief het hele team, ook van ons (iedereen rijdt met Saab in de familie), ENORM BEDANKT voor het ongelooflijke werk dit jaar. De vele artikelen zijn niet alleen informeel, de moeite van het lezen waard en een oneindige bron van kennis voor de Saabisten, nee, ze zijn ook ongelooflijk goede journalistiek, waarvan er echt niet veel meer is, en geschreven in jouw onvergelijkbaar mooie, goede schrijfstijl. BEDANKT. Een vredige kerst voor jou en je gezin.
  Peter-derSaabler- uit Thüringen

  13
 • blanco

  Hallo Tom en Team,
  Ik zeg gewoon DANK U!
  Vooruitkijkend naar 2021 blijf ik het blogproject steunen.
  Fijne feestdagen, beste, gezonde groeten!
  2021 wordt een bijzondere.

  Veel groeten van Idstein

 • blanco

  Heel erg bedankt, Tom! Dit jaar zie ik veel bereidheid en vreugde in mijn privé- en professionele omgeving om andere mensen te helpen die, om verschillende redenen, ondersteuning kunnen gebruiken. Uw inzet is ook een grote bijdrage.

  Ik zal mijn bijdrage blijven leveren. Prettige kerstdagen voor jullie allemaal en een gelukkig en gezond nieuwjaar voor jullie allemaal.

  Saabige-groeten uit Bad Aibling in Opper-Beieren,
  Mario

 • blanco

  Ja, heel erg bedankt Tom! Zoals elk jaar zal er in januari een blogdonatie plaatsvinden! Ik kijk uit naar elk nieuw artikel van jullie! Geweldig!

  Zoals ik al zei, is de blog oneindig belangrijk voor het ontbrekende "klassieke gedeelte" van onze voertuigen.

  En ik hoop dat velen in 2021 zullen nadenken en zichzelf het doel zullen stellen om hun voertuigen als jaarlijks doel te behouden en de toekomst van SAA veilig te stellen. Ik ben blij met elke SAAB-ontmoeting! Die helaas vrij zeldzaam zijn en zullen zijn.

  Ik wens alle bloglezers fijne feestdagen! En een geweldig nieuwjaar met veel geweldige SAABigen-ervaringen.

  Groeten uit Thurgau!

  10
 • blanco

  Vooral dit jaar: Merry Christmas!
  Grote dank aan Tom's team voor de uitgebreide SAAB-informatie.
  Zoals Hans S. zegt, verschijnt er bijna elke dag (!) Nieuwe SAAB-info in de mailbox. Een ongelooflijke werkdruk.
  Ik kijk uit naar meer SAAB-rapporten / informatie / verkoopprikkels ... en liefdesaffaires.
  Ik kijk uit naar de “nieuwe blogtijd” vanaf 2021….
  Vrolijk en gezond kerstfeest voor alle lezers!
  Het allerbeste in 2021 vanaf de Lüneburger Heide ...

 • blanco

  Hi Tom,

  Fijne kerstdagen voor jou en het blogteam. En bedankt dat je hopelijk op de bal blijft. Het is altijd een groot genoegen voor mij om je berichten te lezen, vooral nu mijn 9-5 in winterslaap is.

  Met vriendelijke groet

 • blanco

  ´ @ Tom en het blogteam´

  ´´Dank u voor uw harde werk en moeite´ ook in dit bijzondere jaar´
  met alle persoonlijke eisen aan jou!

  ´´ Vrolijke contemplatieve rustige kerstdagen en een prettige tijd met een aangenamere tijd
  Ik wens je een verandering in het nieuwe jaar !! vg uit de Pfalz!

 • blanco

  Ook van mij, een prettige kerst voor iedereen en een grote dankjewel
  Tom voor de geweldige Saab-blog met altijd opwindende artikelen!
  Blijf gezond

 • blanco

  @Tom en blogteam; Bedankt voor wat je hebt bereikt en voor de bijna dagelijkse dosis Saab!

  Fijne feestdagen voor iedereen en blijf gezond!

  Kerstgroeten van Hans S. uit de grensregio D / CH

 • blanco

  Veel dank ook van mij voor wat was en wat komen gaat!
  Vrolijk kerstfeest voor jullie allemaal.

 • blanco

  Fijne feestdagen voor het blogteam en alle lezers!
  Tot volgend jaar!

  Groeten uit Bad Salzdetfurth

Reacties zijn gesloten.