Hengchi 1 in de productieversie

Hengchi 1 zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 beginnen met de massaproductie van Evergrande Auto. Tot nu toe zijn er alleen foto's van de concept car. Nieuwe foto's laten Hengchi 1 zien terwijl hij van de lopende band zal rennen. Het ontwerp ligt daardoor dicht bij het origineel Ontwerp-Tools gebleven.

Hengchi 1 werd getekend door Anders Warming
Hengchi 1 werd getekend door Anders Warming

Hengchi 1 trok Anders Warming. De voormalige BMW- en Mini-ontwerper presenteerde ook een interessant Saab-ontwerp. De X_Ray Vision verwachtte hoe een Saab van de toekomst eruit zou kunnen zien. Zou het merk weer bestaan. Hengchi 1 rolt conventioneler vooruit dan de Saab.

Als je niet op de hoogte was van het auteurschap van Warming, zou je het ontwerp kunnen verwarren met een ontwerp van elke Italiaanse ontwerpstudio. Dat klinkt misschien hard, maar het komt overeen met de realiteit. Omdat het eerste Evergrande Auto-product er aantrekkelijk uitziet, maar het draagt ​​de gebruikelijke mode die alle merken in Azië dragen. Als je Xpeng of Nio op de boeg zou plakken, wat zou dan het verschil zijn? Je zou zelfs Lucid Motors, de gehypte Tesla-rivaal, op het lichaam kunnen schrijven. Niemand zou verrast zijn.

Over het algemeen is dit precies waar het probleem van de opkomende elektrische autofabrikanten uit het Middenrijk zou kunnen liggen. Hun producten zijn visueel net zo herkenbaar als smartphones waarvan de handelsmerken zijn gemaskeerd. Misschien wordt dit goedkeurend geaccepteerd op het hoofdkantoor van het bedrijf, misschien telt alleen het forfaitaire tarief straks toch en is het ontwerp een puur secundaire kwestie.

Zelfs als u geen details kunt ontdekken die Hengchi op de een of andere manier specifiek voor een nieuw merk zouden kunnen vertegenwoordigen, is het resultaat aangenaam. De kijker kan zelf beslissen of de achterkant of de voorkant staat voor de chocoladekant. Puur optisch zou de sedan in ieder geval geschikt zijn voor de wereldmarkt. Tot nu toe is er geen melding gemaakt van de technologie en prestatiegegevens.

De vormgeving van het interieur blijft open. Evergrande Auto geeft details in kleinere porties vrij op zijn thuismarkt, wat zeker een slimme beslissing zal zijn. Of Hengchi 1 de trend naar veel en grote displays zal volgen, of dat het hier zal verrassen, blijft voorlopig open.

Wat echter zeker is, is dat er wat Zweden in Hengchi 1 zou kunnen zijn. NEVS ziet zichzelf steeds meer als ontwikkellocatie voor Evergrande Auto en hoopt in de toekomst een grotere rol te kunnen spelen.

9 gedachten over 'Hengchi 1 in de productieversie"

 • @ GP362

  Iemand wiens voorheen rustige leefomgeving werd verwoest door teerzandwinning, lekkende oliepijpleidingen of fracking, heeft misschien een andere mening.
  Of om naar een nog oudere energiebron te kijken, door ondergrondse brandende steenkoollagen, waarvan er ook onverwacht veel zijn.

  Het komt erop neer dat de industrie altijd een impact heeft, meer industrie meer impact heeft en nieuwe industrie nieuwe impact heeft. Maar die bekende industrie is beter dan nieuwe industrie, dat zie ik niet.

  Je hebt natuurlijk gelijk, het gaat vooral om zaken. Maar ook met olie, kolen, voedsel, producten voor persoonlijke verzorging en wat ik nog meer niet weet. We zijn gewend geraakt aan wat er al jaren of decennia gaande is, maar ik betwijfel of het in het verleden fundamenteel beter was.

  Vroeger waren er minder mensen, maar dat kun je de nieuwe industrieën niet kwalijk nemen. De klassieke zijn meer verantwoordelijk voor het feit dat we meer zijn geworden.

  Het feit dat het alleen om zaken gaat, is een probleem van ons economisch systeem en niet van de gebruikte technologie. Zolang de milieu-impact niet verstandig geprijsd is, zullen we er altijd in slagen om de levensomstandigheden van een niet onaanzienlijk deel van de bewoners van deze planeet, ongeacht de technologie, te verslechteren.

 • Een uur 28 (@ StF),

  Ik neem niet eens de moeite om naar deze documentaire te kijken. Het idee om zonder te doen is op zich geldig. Dat weten we al heel, heel lang.

  Voertuigen van bijna drie ton, die ongeveer hetzelfde presteren als een oudere auto met de helft van het gewicht en materiaalgebruik, kunnen niet de oplossing zijn.

  Je wordt niet automatisch in pre-industriële tijden gekatapulteerd als je op zoek bent naar zinvolle oplossingen.

 • @StF
  Precies deze uitspraken worden uiteindelijk door meerdere mensen gedaan. De Chinezen zeggen de 5! andere planeten zijn niet genoeg om de Chinezen in staat te stellen onze manier van leven te leven.

  Koper is niet slecht, maar het is eindig. Net als andere zeldzame aarden. Misschien moet men overwegen waar dergelijke grondstoffen te gebruiken. Zeker niet in massaconsumptiegoederen van twijfelachtige e-mobiliteit met zijn excessen (e-scooters en andere onzin). Een recycling van deze grondstoffen vindt tot op de dag van vandaag niet plaats, zoals beschreven bij het voorbeeld van windgeneratoren. Waarbij ze daar relatief verstandig worden gebruikt, energieopwekking, niet consumptie.

  Een e-auto met NUL-uitstoot is hier vrijgesteld van belasting en er worden kolencentrales voor gebouwd aan de andere kant van de wereld - het kan nog steeds! Ik kende Tocopilla voordat deze kolengestookte elektriciteitscentrale werd gebouwd, een rustige plek waar salpeter op grote schepen werd geladen, deels voor de eigen behoeften van het land. Hiervoor bouwden Duitse rederijen 100 jaar geleden snelle tall ships (Peking, Passat, ...), maar dat is een ander onderwerp.

  De Chinezen zitten op de meeste grondstoffen die ze nodig hebben en op een dag zullen ze deze industrie beheersen, evenals zonne-energie, de scheepsbouwindustrie, elektronica - eigenlijk is de trein naar Europa al vertrokken.

  Zoals altijd draait het allemaal om zaken. Sorry, maar nogmaals, er is niets duurzaams, ook al is het groen geverfd. Een vervelende "vuile" diesel is zuiniger.

 • Het rapport 'Umweltsünder E-Auto' is zelf erg tendentieus en daarom ontnuchterend en vermoeiend.

  Als je hun uitspraken 'Generatoren zijn slecht', 'Koper is slecht' en 'Kolenelektriciteit voor lithiumproductie is slecht' neemt en ze beoordeelt met de consequentie (onder andere iedereen zou zonder moeten doen), dan zou de uitspraak van dit rapport zijn 'Terug in het pre-industriële tijdperk '!

  Naar mijn mening hebben ze erg hun best gedaan om deze verklaring niet te maken, maar in plaats daarvan alleen 'Nieuwe energieën zijn slecht'! Als dat geen eenzijdige vooringenomenheid is, dan weet ik het ook niet.

 • Het ontwerp is allesbehalve spannend. Het kan worden overgedragen aan een aantal andere en westerse automerken, maar zoals Franken Troll al schrijft, geen SUV - gelukkig!
  Er zijn simpelweg geen iconen meer (DS of CX, E-Type, Alfa 159, individuele Saab of Volvos, ...) Alles wordt vlot opgezogen met nare LED-snufjes en grote wielen.

  Maar dat maakt eigenlijk niet uit. De industrie erachter en de leugens die ons worden opgediend, vormen het echte probleem. Er is ook een ontnuchterend en "vermoeiend" rapport in de ARTE-mediabibliotheek:

  https://www.arte.tv/de/videos/084757-000-A/umweltsuender-e-auto/

  5
  2
 • De kwestie van ontwerp ...

  van het uur is het niet meer de vraag of een studie, prototype of serieproduct aangenaam of zelfs positief verrast overkomt.

  Wat betekent aangenaam in relatie tot een serieproduct? Wat is een positieve verrassing in een onderzoek?

  Zelfs alle Tesla's zouden een verbrandingsmotor onder de motorkap kunnen hebben. Geen enkele EV-aanbieder heeft het aangedurfd om naast voortstuwing nieuwe wegen in te slaan. De Hengchi 1 blijft ook conventioneel en vertrouwd in vorm en functie. Een limousine, dus wat?

  Studies? Zijn eigen wetten zijn hier al vele jaren van kracht. Zo lang dat strikt genomen de meest recente studie van X of Y een traditionele studie had kunnen en moeten zijn ...

  Min. Al een kwart eeuw hebben de meeste onderzoeken betrekking op grotesk grote velgen en wielen met bijna geen lucht of rubber. De meeste hebben ook een wit of in ieder geval heel licht interieur. Waarom is dat en waarom is het niet mainstream of op zijn minst een serie?

  Omdat het gewoon veel rotzooi is en we veel verder zijn. De band (een met lucht gevulde band) is niet voor niets blijven steken. Dus waarom studies die terugkomen op 200 jaar oude koetswielen?

  En wie wil er nu een wit interieur dat terugkomt in de voorruit en al snel lelijk wordt?

  Juist, niemand wil dat en daarom bouwt niemand het. En dat is precies waarom we deze en andere, lang traditionele ingrediënten in de laatste studie zien. Laatst hier en gisteren. En we zeggen betrouwbaar "Oh" en "Ah" omdat het heel anders is dan de serie ...

  Wat we echter echt nodig hebben, is geen studie nummer drieduizend vierhonderd zevenentachtig voor de sedan, maar een handvol frisse ideeën voor de auto van de toekomst.

  6
  2
 • Er zit veel in de röntgenfoto, of omgekeerd. Zelfs deze auto ziet er niet uit als een enkele snede, ik voel me zo bij velen ... en ik vond het vooral bij de meeste SAAB: dat was * een * begrijpelijk ontworpen stuk voertuig. Niet “we hebben hier de voorkant” en “we doen de zijkant” en “we denken eraan voor de achterkant”. En dus is het een product waar ik niet langer naar zou kijken, en waarbij de omgekeerde "vorm volgt functie" (als het ontwerp niet eerst had moeten komen) niet werkt, bijvoorbeeld als ik naar de achterkant kijk vermoedelijk vreselijk zicht en beoordeelbaarheid om achteruit te kijken.

 • Oh, dat vind ik een beetje oneerlijk, ziet een Porsche Taycan er fundamenteel anders, specifieker, onderscheidend uit?

 • Is leuk. Tom schreef ooit dat het kleine zusje van saai aardig was. Ik vind niets spannends aan Hengchi 1, alles is ergens anders op een vergelijkbare manier gezien. Opwarmen levert alleen wat Evergrande bestelt. Het is dus niet aan de ontwerper.

  Immers, geen SUV om mee te beginnen. Dat alleen al is bijna buitengewoon.

Reacties zijn gesloten.