Een vriend, een goede vriend - Saab Aero is geland

2020 loopt ten einde en ons niet zo gewone Saab 9-5 Aero-project gaat ook naar de finale. Nog 2 of 3 posts, dan wordt het verhaal verteld. Daarna volgt een lange pauze. Ik zal je vertellen waarom in het laatste deel van de huidige serie.

Eindelijk geland! Na maanden staat de aero in de hangar!
Eindelijk geland! Na maanden staat de aero in de hangar!

Een vriend, een goede vriend

'S Morgens om 05 uur in Duitsland. Normaal gesproken zou mijn goede vriend al onderweg zijn om met zijn Saab te werken. Bij een federaal bureau zorgt hij ervoor dat Duitsland werkt. Maar nu wacht hij op het busje uit Spanje, dat 00 minuten later aanrijdt met de Saab op de trailer.

De 9-5 wordt uitgeladen en in de hangar geparkeerd. De overname wordt erkend en de eerste blik laat zien dat alles in orde is. De Saab is een beetje vies van transport, maar zonder zichtbare wonden. Een kort sms'je en een paar foto's op mijn smartphone, alles lijkt in orde.

Het lange verhaal dat in 2019 begon, lijkt in juni 2020 te eindigen. Maar zoals altijd brengt het leven kleine complicaties met zich mee. Het is maandag en ik heb die dag zoveel dringend werk op mijn bureau dat ik het kantoor niet kan verlaten. Dat past bij het project, dat altijd ingewikkelder en langduriger is geweest dan elk vorig project.

En nogmaals, goede vriendschap helpt. Terwijl ik werk om het bruto nationaal product van het jaar te redden, zorgt mijn vriend voor de Saab. De velgen, oorspronkelijk gebouwd in 2000, zijn niet meer zo mooi. Ik wil het laten opknappen, dus hij heeft het gedemonteerd. Onze werkplaats om de hoek zorgt ervoor, de Spaanse sedan krijgt velgen van de Saab-accessoires voor de overgang.

Ze zijn eigenlijk voor de 9-3, passen bij de aero en zien er in de natuur beter uit dan op de foto's. Gewoon een tijdelijke oplossing of iets blijvends? En dan zou ik een optionele 18 inch set met turbinevelgen hebben. Maar 18 ″ op de youngtimer? Hoe ziet het eruit en hoe werkt het?

Hoewel ik niet weg kan komen van mijn werk, is iedereen die het ziet enthousiast over de Saab. Mijn vriend vindt het geweldig, net als de werkplaats die gewend is geraakt aan mijn oude Zweedse plaatwerk. Alleen moet ik echt 3 volle dagen wachten tot de afsprakenkalender een slot van een paar uur vrijgeeft.

Aero hier, papieren in Spanje

Dan zal de Saab 9000 richting de hangar gaan en eindelijk, na maanden, zal ik in de Aero kunnen rijden. De spanning is hoog, het lijkt een beetje op een nieuwe auto. Want wanneer was de laatste keer dat ik in een Series 1 9-5 reed? Dat is echt lang geleden.

En terwijl de auto in de hangar geparkeerd staat en op mij wacht, zijn de papieren nog in Barcelona. Getroffen door Corona werken de autoriteiten langzamer dan normaal De wijziging van registratie naar Lizi lijkt een eeuwigheid te duren, ik zou tenslotte kopieën van de papieren in de auto hebben. Speciale tijden, speciale situaties. Zouden de wetshandhavers het ook zo zien?

6 gedachten over 'Een vriend, een goede vriend - Saab Aero is geland"

 • blanco

  Een mooie Saab! Ik kijk uit naar de foto's van binnenuit etc. na de landing in D. 🙂

  Wat betreft de velgmaat: ik deel de mening van Volvaab. Mijn smaak is sowieso nogal gereserveerd, misschien ook wel vrouwelijk. Ik geef de voorkeur aan kleinere velgen, vooral voor oudere auto's, voor rijcomfort sowieso. Mijn SC is in zomer en winter 16 inch, de cabriolet is 17. Dat vind ik lekker passend! Voor beiden geef ik de voorkeur aan het klassieke spaakontwerp, voor de cabriolet is dat Alu 66. Iets meer dan 17 inch is te "chagrijnig" voor mij. Maar, zoals ik al zei, een kwestie van smaak. Het belangrijkste is Saab. En dat getunede en "opgevoerde" Saabs hun rechtvaardiging hebben, er is een bepaalde (jongere) scène voor, hebben we onlangs geleerd.

  Elke Saab - hoe verfraaid of geïndividualiseerd ook - die wordt verzorgd, toont de waardering van de eigenaar en dat is maar goed ook!

  Ik kijk uit naar de foto's en de beslissing welke “voeten en schoenen” de meneer krijgt.

 • blanco

  Heren en rubber

  Het is fijn dat hij hier is. En ik deel Tom's voorzichtigheid met de velgmaat. Het is geen NG. De oude 9-5 heeft een doorgaans kleinere maat en diameter van de wielen.

  Met 18 ″ zijn dat een heleboel velgen met heel weinig lucht en rubber eromheen. Dat vind je misschien leuk, maar er is ook veel tegen te zeggen, of het nu optisch is of verlies van rijcomfort.

 • blanco

  Gefeliciteerd, ze ziet er erg goed uit. Hopelijk komen de papieren snel maar de auto staat er al.

 • blanco

  Gefeliciteerd met het landen van de droom AERO!
  1x door de wasstraat ;-), dan is alles chique :-).
  De “geleende” velgen staan ​​de heer ook goed ...
  Veel (rij) vreugde met de nobele SAAB!

 • blanco

  Ik ben blij voor je dat de auto eindelijk veilig is geland, als ik niet had gelezen dat de velgen uit de accessoires komen, als ik ze had gebruikt voor originele Saab-velgen, zou de auto er goed uitzien. Paul rijdt op 18 inch toch?

  • blanco

   Misschien is het misleidend verwoord, komt het uit de Saab-accessoires. Ja, Paul gaat naar 18 ″. Ik weet niet zeker of het past bij de sedan, die delicater is dan de stationwagen.

Reacties zijn gesloten.