Drugssubsidie ​​- de gesubsidieerde elektrische auto-boom

De aanschaf van elektrische auto's wordt sterk aangemoedigd. Dit is goed voor grootstedelijke gebieden, maar ook gevaarlijk. Omdat subsidies tweesnijdend zijn. Ze zijn gevaarlijk en creëren afhankelijkheden. Intelligent ermee omgaan zou de uitdaging voor de staat zijn. Alleen dan verandert een gesubsidieerde boom in een duurzame verandering.

Nieuw op de markt en nu al tegen dumpprijzen
Nieuw op de markt en nu al tegen dumpprijzen

Opel Mokka-e voor € 49,00

Natuurlijk wrijf je van verbazing in je ogen als je voor € 49, - per maand in een nieuwe elektrische auto mag rijden. Een netto aanbod voor zakelijke klanten. Zonder aanbetaling en inclusief onderhoud. 24 maanden, 10.000 kilometer per jaar. Het geheim achter het fantastische aanbod is de staatspremie. € 6.000 uit de taxpot is de aanbetaling voor de Opel Mokka-e. Het is dus ongelooflijk goedkoop om te rijden.

Dat is raar. De Mocha-e komt vers op de markt en wordt al in de goedkope doos gegooid. Geen goed teken, noch voor de fabrikant, noch voor het model. Maar Opel staat niet alleen met dit aanbod. Er waren fabrikanten die zelfs nog goedkoper waren.

Het komt erop neer dat een Franse provider geld teruggaf. Voor korte termijn leasing met 12 of 18 maanden - dankzij de royale subsidies. Dergelijke aanbiedingen trekken natuurlijk aan. De fabrikant haalt zijn elektrische auto van de boerderij, de klant een nieuwe auto, waar hij bijna gratis gebruik van kan maken. Ik laat bewust weg of het milieu er ook baat bij heeft.

Drugssubsidie

Dit alles doet denken aan het voorbeeld van China. Al bijna een decennium zigzagt de regering van Peking over subsidies voor elektrische auto's. Dit moedigde misbruik aan en bracht start-ups ertoe e-auto's te produceren, goed te keuren en subsidies af te sluiten. Deze voertuigen, veelal kleine elektrische voertuigen, kwamen nooit in het verkeer. Dit waren de meest extreme en donkerste excessen van het subsidiebeleid.

Netto € 49,00 per maand voor een Mokka-e
Netto € 49,00 per maand voor een Mokka-e

De andere uitvloeisel is dat er bijna wekelijks een nieuw elektrisch automerk op de markt komt. Met vertrouwen in de eeuwig borrelende subsidiepot die de markt op de een of andere manier recht zal trekken. Omdat, en dat is het gevaar, China er in de loop der jaren aan gewend is geraakt.

Fabrikanten verwachten de subsidie ​​op lange termijn, net als klanten. Als Peking de financiering weer probeert te bezuinigen of helemaal stop te zetten, stort de verkoop van elektrische auto's bruut in elkaar. Peking past zich dan altijd onmiddellijk aan. Afhankelijk van het regionale of nationale niveau. Tot nu toe heeft niemand het aangedurfd om klanten en de aanbieders van het subsidiemedicijn koelbloedig terug te trekken.

Er is een reëel risico dat Duitsland hetzelfde zal doen als in China. Die elektrische mobiliteit zal vast komen te zitten aan het infuus als de junkie op de naald. En dat de klant simpelweg weigert meer dan een klein bedrag per maand te betalen.

Omdat hij drugs gebruikt en eraan gewend is geraakt dat een elektrische auto goedkoop en gesubsidieerd is.

Dit is niet goed. Niet voor het product dat wordt geannuleerd. En ook niet eerlijk. Niet iedereen kan een nieuwe auto leasen en profiteren van de publiek gefinancierde subsidie. Het probleem achter het probleem is de gebruikte elektrische auto. Hoe gaat u het rendement van € 18 in 24 of 49,00 maanden op de markt brengen? Wat is een gebruikte auto waard als deze als nieuwe auto supergoedkoop op de markt is gebracht?

En, de grote vraag, wat is een klant bereid ervoor te betalen? Wie zal geen staatspremie innen voor de verwerving van secundaire marketing. Financiering van een gebruikte Mocha-e is nauwelijks beschikbaar voor € 49,00 per maand zonder aanbetaling.

Een spannende vraag!

Immers: in Duitsland reageerden politici snel. De subsidie ​​voor korte termijn lease is gemaakt verdampt. Volledige ondersteuning, plus een innovatiebonus, is pas beschikbaar vanaf 23 maanden. Een teken dat een gevoel van realiteit suggereert.

Als je naast de inspanningen om elektrische auto's op de weg te krijgen, de duurzaamheidsfactor niet helemaal uit het oog wilt verliezen.

8 gedachten over 'Drugssubsidie ​​- de gesubsidieerde elektrische auto-boom"

 • blanco

  Doorgaans betekenen lage leasetarieven voor nieuwe auto's een licht waardeverlies tijdens de leaseperiode, zodat de auto na het einde van de leaseperiode tegen een hogere prijs kan worden verkocht en de totale opbrengst de kosten afschrijft en winst genereert
  .
  Een voertuig dat vooral in het begin een hogere afschrijving vertoont, zal in een goedkoop leasemodel normaal gesproken niet worden verkregen, omdat een lagere verkoopprijs het moeilijk maakt om de investering terug te verdienen en toch winst te maken na de leasing.

  De lage leasetarieven voor elektrische voertuigen geven in dit verband aan dat de leasemaatschappijen ervan uitgaan dat ze de auto's na de lease tegen een voor hen aantrekkelijke prijs kunnen verkopen.
  Je moet zien of de klanten van gebruikte auto's hun rol zullen spelen. Zo niet, dan kan de huurder de verliezer zijn door een hoge eindafrekening te krijgen. Als de voorwaarden van het contract dat niet toestaan, heeft de leasinggever zojuist in citroenen gehandeld.

  De aanbetaling wordt natuurlijk gesubsidieerd, maar naar mijn mening valt nog te bezien of dit leasemodel in het algemeen de autoprijzen onder druk zal zetten.

 • blanco

  Laten we hopen dat de "drugssubsidie" blijft bestaan ​​- en dat Opel de bestuurder van de mokka niet ook onder twijfelachtige chemische stoffen heeft gezet. De groene SUV bevindt zich aan de linkerkant op een bekend kruispunt in Hamburg - en helaas onvermijdelijk in tegenliggers!

  Een e-auto op de weg als een flagrante spookrijder, op de radio word je meestal gewaarschuwd, het motto is om een ​​groot gebied te vermijden. Een verborgen bericht van Opel? Of is het gewoon een onwetende fotograaf die een ongelukkige Photoshop-uitvoering neerzet? Verduidelijking onzeker - net als het subsidiedilemma van de overheid.

  Hoe dan ook, de foto is chique, de mokka is goed gepresenteerd. Alleen helaas bij tegenliggers.

 • blanco

  Dat een bedrijfsbestuur in de auto-industrie zich ooit heeft afgevraagd over de inruilwaarde van GEBRUIKTE auto's, denk ik "onmogelijk".
  Het denken daarboven: nieuwe auto's verkopen tot de (productie) lijnen gloeien ... daar doen ze zaken. En dat is wat telt. Ik ben benieuwd hoelang ...
  Omdat: dinosauriërs bestaan ​​alleen als fossielen ...
  Desalniettemin een goede gezonde (!) Vorige maand in 2020 voor alle SAABians!

  6
  1
 • blanco

  De cruciale vraag voor mij is simpelweg: wat heb je aan een product dat zo gepusht en gesubsidieerd moet worden dat het op de markt kan overleven?

 • blanco

  Ik moet naar buiten komen !!!! Ik viel ook bijna voor het medicijn !!
  Mijn 901 Coupé was een paar weken bij Berma & Co - winter wellness-behandeling.
  Ik ben de afgelopen weken twee keer in Barcelona geweest met de 902 Cabrio. Inclusief het hele pakket onzin dat de lokale overheid bedacht heeft voor de slechte oude auto's: voorinschrijving, dagtarief, dubbel parkeertarief, helemaal los van de bijna 7 euro tol per enkele reis. We zijn er in de loop der jaren aan gewend geraakt.

  Toen wilde ik voor de derde keer in een cabriolet naar Barcelona. Wissel gewoon de auto in bij Berma. Bij deze gelegenheid realiseerde ik me dat het niet eens mogelijk is om voor dezelfde dag in te schrijven. Alleen bij een medisch noodgeval mag je dezelfde dag de groene zone betreden. Krijg dan de boete op een of andere manier en kan deze annuleren met de medische verklaring. Orwell had geen betere kunnen bedenken ...

  Ik was pissig, gefrustreerd en vastbesloten om de spin het web in te volgen. Leaseaanbiedingen onder de 100 euro, de aanbetaling gefinancierd door de belastingbetaler - natuurlijk had ik de auto in Duitsland gekregen. Daarnaast zou er zijn:
  geen tol in Spanje, gratis reizen naar de stad, gratis parkeren en een - nog steeds - gratis oplaadstation om de hoek.

  Maar eerst - ja lieve Tom - een espresso. Of zoals het hier heet, Cafe Solo….

  Omdat ik die dag zelf niet naar de stad kon, heb ik de sleepdienst gebeld. Elektronica is altijd een goed excuus…. We kwamen naar Berma. Het duurde maar een paar seconden en de elektrische auto en ik waren voor de bruiloft gescheiden. De werkplaats vol Saabe. Juan met zijn ontwapenende glimlach en met olie besmeurde overall. Mijn coupé met een opgeknapte aerokit, gepolijst en met een nieuwe hemel. Ik liet de deur dichtslaan, startte de motor en grijnsde in mezelf en genoot van de geluiden en geuren op weg naar huis. Vandaag bespaar ik de lezer de onzin over de ondergaande mediterrane zon. Toen ik thuiskwam, was mijn wereld weer in orde ...
  Ik kan ook de trein naar de stad nemen als ik me niet kan inschrijven. Mijn advocaat zal de zaak zelf regelen. Omdat aanmelden en betalen één ding is. Kan niet als ik wil of moet aan iemand anders. En werkt helemaal niet. En mijn auto's blijven. Zolang ik wil Zolang er maar onderdelen zijn. En zolang genieten belangrijk is in mijn leven en ik het kan betalen.
  Ik wil vandaag niet ingaan op het onderwerp milieu ... De zon is al onder ...

  Groeten aan de gemeenschap

  De Lizi

  16
  1
 • blanco

  Ja, VW maakte reclame voor de ID3. Dat je nu zonder zorgen stroom kunt geven en auto kunt rijden. Het draaide op alle kanalen en is een vrij grove uitspraak als je de Duitse elektriciteitsmix in je achterhoofd hebt. U kunt nogmaals zien hoe minderjarige VW's hun klanten classificeren.

  Over het algemeen denk ik dat we lange tijd de verkeerde afslag hebben genomen. Politici hadden de moed moeten hebben om aan te geven dat als er een trendbreuk moet komen, alleen minder consumptie iets zal opleveren. Maar dat zou in strijd zijn met de grondslagen van ons systeem, en overigens ook tegen dat in China. De deal vergroot de rijkdom, niet opgeven. Dat is niet hoe je een planeet redt.

  13
  1
 • blanco

  Onbegrijpelijk!
  Wat zijn deze halfwaardetijden? Ook 23 maanden en dan? Dat is de kernvraag van dit geweldige artikel.

  Hiervoor worden landschappen verwoest in de 3e wereld. De oorsprong van de energie is nog onduidelijk - komt uit het stopcontact, dus NUL emissies ...

  Soms vraag ik me af of ik zelf niet meer goed tik, of dat hier iets uit de hand loopt. Dit geldt overigens niet alleen voor e-mobiliteit. We worden ertoe gebracht te geloven dat we de wereld kunnen redden met Klein Deutschland - belachelijk! De twee grootste steden in Oost-Azië hebben evenveel inwoners als wij, Afrika zal uiterlijk in 2035 verdubbeld zijn….
  Het kan niet langer worden gestopt en opgeslagen, ongeacht in wat voor soort auto's we rijden. Maar een geweldig bedrijfsmodel met gerechtvaardigde angst voor de komende klimaatramp, gesponsord door de staat. Niks zal veranderen!

  27
  2
 • blanco

  Nou wat klopt er ?! Laat de markt alleen beslissen? Of wil je het liever subsidiëren? Ik weet het niet zeker. Maar ik vind het goed dat er aanbiedingen zijn zoals de mokka. De democratisering van de elektrische aandrijving. En de Mocha is een gezinsauto. Sommige gsm-contracten zijn duurder. De ontwikkeling moet verder, de acceptatie van de elektrische aandrijving moet in massa toenemen, anders doet de verandering niets. Een alternatief is om wat voor reden dan ook niet gewenst.

  8
  13

Reacties zijn gesloten.