Saab Talladega Workshop - Bad Homburg 1996

Ons project om oude Saab-films te digitaliseren, brengt ook het ongewone naar voren. De Saab Talladega Workshop, die in 1996 in Bad Homburg plaatsvond, is een historisch document. Hij verdiepte de gebeurtenissen in Talladega in het bijzijn van de verzamelde persvertegenwoordigers. En laat een persoon zien die een bepaalde invloed heeft op het feit dat het blogproject überhaupt bestaat.

Saab 900 Talladega Werkplaats Bad Homburg 1996

Talladega Challenge 1996

10 jaar na de lange termijn op Talladega Speedway, maakte Saab weer een reis naar de VS. Als in 1986 het doel was om de betrouwbaarheid van turbomotoren te bewijzen, zou de reputatie van de Saab 900 II nu hersteld moeten worden. Hij had in het begin van zijn carrière een aantal problemen gehad. Ten onrechte, zoals werd gevonden in Trollhättan.

In tegenstelling tot het evenement 10 jaar eerder, vertrouwde de fabrikant sterk op de betrokkenheid van persvertegenwoordigers. Journalisten reden op de speedway en rapporteerden live vanuit de VS. De berichtgeving in de media over Saab was enorm, en het was goed. Om de evenementen te verdiepen, organiseerde Saab Duitsland een workshop in Bad Homburg.

Werkplaats in Bad Homburg

Delen van het Talladega-team reisden naar de Taunus en brachten voertuigen van de challenge met zich mee. Saab 900 II was klaar voor een testrit en Saab Duitsland presenteerde het speciale model 900 II Talladega. De inspanning was enorm, maar het gaf Saab nog meer aandacht en aanwezigheid in de media.

De film geeft een kijkje achter de schermen en toont het perswerk van Saab Duitsland. In termen van hedendaagse geschiedenis is het een spannend document voor de fans. Niet alleen voor hen. Aan het eind komt journalist Rolf Peter Bleeker even in beeld. Hij is de auteur van "The Spirit of Saab - more than a car" (I.SBN: 9783720516990). In de jaren negentig ontvingen Saab-kopers van nieuwe auto's het als onderdeel van het welkomstpakket.

De vermakelijke, humoristische Saab-verhalen van de helaas overleden auteur waren heel anders dan de autoliteratuur van die tijd. Ze fascineerden me en zijn een van de redenen waarom dit project bestaat. Tegenwoordig is het boek alleen verkrijgbaar als antiquair, dit is een goede bron ZVAB.

Een gedachte over "Saab Talladega Workshop - Bad Homburg 1996"

  • 2006 & 2016

    Ik had de twee Talladega's graag gezien en zou nu graag uitkijken naar 2026 ...

Reacties zijn gesloten.