Het rolt - Saab-autotransport van Spanje naar Duitsland

Er is een punt waarop men alleen maar kan wachten. De Saab zit in het busje in een ver land. Het rolt dan weg. In de richting van Duitsland, hoopt men. En wenst dat de 9-5 goed zou worden ontvangen. Wat overblijft is geduld en de nerveuze berekening van wanneer de Saab zou kunnen arriveren.

De Saab laadt op
De Saab laadt op

Half juni in Barcelona. Alles gaat nu heel snel. Lizi heeft een Poolse expediteur gevonden die de Saab naar Duitsland kan brengen. Een plaats op de trailer is nog vrij, de prijs voor het transport ligt binnen de normale range Wij accepteren!

Het vertrek zou op donderdag moeten zijn en we zijn aan het bespreken waar we de 9-5 kunnen bezorgen. Naar mijn huis of naar de hangar? Ik heb liever mijn huisadres, de chauffeur geeft de voorkeur aan de hangar. Dit is iets dichter bij de autobahn en Frankfurt. De omweg naar de Beierse provincie zou een omweg van ruim een ​​uur inhouden.

Dat vindt hij niet leuk, hij moet na de lockdown geld verdienen en wil eindelijk naar Polen. Ik begrijp dat en het helpt om een ​​goede relatie met de vervoerder te hebben. Vertrek uit Barcelona donderdag, aankomst in de hangar op zaterdagavond - voordat het rijverbod op zondag van toepassing is.

We denken…

Maar zoals altijd lopen de zaken anders af. Het transport boekt geen vooruitgang in Spanje, een officiële feestdag vertraagt ​​hem, en dus zal het vrijdag zijn voordat hij in Barcelona aankomt en de Saab 9-5 kan opladen. Vrijdagmiddag is het dan eindelijk zover, de 9-5 staat op de trailer achter een Nissan. Minstens één mooie auto op het busje!

Het gaat bijna beginnen en het wachten begint
Het gaat bijna beginnen en het wachten begint

Maar het prachtige plan is achterhaald en alle rekenkunde helpt niet. De Aero zal zaterdag nooit aankomen in Hessen. Als ik het zondagsrijverbod en de wettelijke rijtijden bereken, dan kom ik maandag vroeg rond 3 of 4 uur aan. Als dat voor de deur stond, zou ik geen probleem hebben. Maar nu al. Omdat het me ongeveer 30 minuten kost om bij de hangar te komen. En geen idee wanneer het transport echt aankomt.

Ik heb een kleine crisis. En ik ben hier niet alleen mee.

Lizi heeft ze ook. De pijn van het afscheid plaagt hem, en op de een of andere manier laat hij de Aero waar hij al zoveel maanden voor zorgt niet los. Ik krijg zelfs een e-mail van hem over het recht op eerste weigering als ik de 9-5 wil verkopen. Natuurlijk snapt hij het, en als de Saab me ooit verlaat, heeft Lizi de voorkeur.

Maar het is nog niet op mij beland.

De chauffeur vordert langzaam maar zeker en houdt contact met Lizi, die naast zijn vele talenten gelukkig ook Pools spreekt. Het komt zoals gevreesd! Ergens, ver van Frankfurt, eindigt de reis zaterdagavond. De aankomst op maandagochtend blijft bij benadering, de chauffeur wil of kan zich echt niet binden.

Het is tenslotte goed om vrienden te hebben. Een goede vriend woont in de buurt van de hangar en hij biedt aan om de Saab op te halen. Het maakt niet uit wanneer, zegt hij. Geen stress, geen onzekerheid en geen aankomst midden in de nacht. Een weekend gaat heel, heel langzaam.

In slow motion.

Met wachten op een auto die ergens op de weg staat en die ik maanden geleden heb gekocht.

5 gedachten over 'Het rolt - Saab-autotransport van Spanje naar Duitsland"

 • @ Volvaab-stuurprogramma:
  Ik heb de nalatenschap van de dealer niet meer in mijn hoofd, de 9-5 TiD (met herten af ​​fabriek) was een leaseauto bij mij, we namen hem vervolgens over en namen er afscheid van na in totaal 6 jaar en 256 tkm.

 • Ik ben blij dat ik mijn 9-5 Bio-Power-Kombi in november 2009 heb gekocht ... HU is gewoon zonder gebreken gebeurd.

 • @ Thomas Zecher,

  mag je vragen wat het kost? 2009 was een compleet gekke tijd. Uit mijn vertrouwen had ik 2 waanzinnig goedkope aanbiedingen voor de laatste 2 9-5 SC beschikbaar voor D.

  Als ik het goed in mijn hoofd heb, dan was het 2.3 t BioPower, elk al hert en van binnen en van buiten inclusief bijna alles en iedereen - of het nu een geavanceerd geluidssysteem is, leer, metallic, mooie velgen, afneembare trekhaken of wat dan ook ...

  Ik heb de lijst met toeslagen niet eens geprobeerd, heb niet verder gerekend. Toch was het in één oogopslag duidelijk dat beide aanbiedingen heel, heel ver onder de catalogusprijzen lagen.

  Na ruim 11 jaar bijt ik nog steeds bijna elke dag in mijn kont dat ik me niet sloeg, geen van beide vasthield. Misschien heb je toevallig een van deze twee waarvan de uitrustingslijsten nog steeds op mijn computer in de Saab-map staan?

  Hoe dan ook, altijd een goede reis en geniet ervan. Uiteraard ook voor Tom & the gentleman, die komende woensdag hopelijk veilig in D zijn aangekomen ...

  PS
  Als de heer een boek was, had ik het in slechts één nacht gelezen. Opwindend.

  8
  1
 • Ik ken dit wachten ook: ik heb mijn laatste nieuwe Saab-auto (9-5 stationwagen) besteld kort voor de eerste fabriekssluiting in 2009. Het werd vervolgens geproduceerd tijdens de herstructureringsfase en verdween toen op de een of andere manier van het scherm totdat het weer opdook op een autotransporter in België en vandaar zijn weg naar Duitsland en uiteindelijk naar mij vond. In totaal denk ik dat dat een wachttijd was van vier maanden. Ik heb toen immers een van de laatste stationwagens laten maken.

  12
 • Spannender dan welke thriller dan ook

Reacties zijn gesloten.