30 meter naar beneden - een spectaculaire film van Volvo

Laat de nieuwe auto 30 meter vallen! Dat klinkt gek en spectaculair. Maar wat Volvo doet, heeft een serieuze achtergrond. Het gaat over ongevallenonderzoek en het gedrag van moderne voertuigen bij ongevallen met zeer hoge snelheden. Hiervoor heeft de fabrikant in Zweden nu 10 nieuwe auto's vernield.

Volvo crashte - 30 meter naar beneden
Volvo crashte - 30 meter naar beneden

Testen op overleving

Voor een speciaal doel. Hulpdiensten oefenen meestal met voertuigen van het autokerkhof. Om kostenredenen, en niet alleen in Zweden, wordt er aan het verkeerde eind bespaard. Oudere auto's hebben van nature een zachtere structuur en zijn slechts in beperkte mate vergelijkbaar met moderne auto's. Soms zijn er werelden tussen een autokerkhof van 20 jaar oud en een actueel ontwerp.

De huidige Volvo's gebruiken in toenemende mate staalsoorten met een hoge treksterkte die in hun voorgangers niet beschikbaar waren. Voor de reddingswerkers en hun gereedschap bieden ze nieuwe uitdagingen, want de factor tijd telt, en het zo snel mogelijk kunnen redden van een gewonde kan het verschil maken tussen leven en dood.

Zo bezien zijn 10 nieuwe auto's een lage prijs voor ongevallenonderzoek. Met de val van 30 meter hoogte simuleren de ongevalsonderzoekers op indrukwekkende wijze frontale, zijwaartse en achterwaartse crashscenario's. De verkregen resultaten vloeien in onderzoek en worden ter beschikking gesteld van hulpdiensten. Zodat bij een ongeval de redding zo snel mogelijk verloopt.

De scènes in de film zijn spectaculair. Ze kunnen tot nadenken stemmen. Vooral over de snelheid die u kiest, en of meer dan de aanbevolen snelwegsnelheid misschien niet te hoog is. Zeker als je in een Zweedse auto rijdt, maar niet zo modern.

En je kunt vergelijken wat er de afgelopen decennia is verplaatst. een historische film op de blog laat zien hoe een Saab 9000 zich gedraagt ​​als hij van een kraan valt. 24 jaar later vallen nieuwe Volvo's van grote hoogte en de vooruitgang is duidelijk.

Toch wordt één ding duidelijk. Of het nu een oudere auto is of de nieuwste technologie. Als je de foto's eenmaal hebt gezien, wil je voor geen enkele prijs ter wereld betrokken raken bij een ongeval met hoge snelheid. Voorzichtig zijn en met een gepaste snelheid reizen, is gemakkelijk voor het milieu en voor uw zenuwen. En is de veiligste manier om auto te rijden.

Zodra dit is onderkend, hebben de film en zijn afbeeldingen hun beoogde doel bereikt.

Video en afbeeldingen: Volvo Cars

6 gedachten over '30 meter naar beneden - een spectaculaire film van Volvo"

 • @ StF,

  zoals altijd een geldige bijdrage. Bedankt voor de informatie en suggesties.
  Dat krachten van tegemoetkomende voertuigen idealiter gelijkmatig over beide worden verdeeld, kwam al tot uiting in mijn opmerking.

  Helaas is de realiteit van 99,999% van alle ongevallen anders. Het is zeer onwaarschijnlijk dat twee identieke Volvo's met 2% dekking frontaal in botsing komen, zelfs in S.

  En als het om rotatie gaat - om welke as dan ook - is zo'n kraan bijzonder gracieus. Je kunt in de video duidelijk zien hoe de auto's in verschillende richtingen “rollen” en krachten overbrengen van de voorkant naar de zijkant of het dak. Het doet me denken aan Aikido en andere trainingen ...

  Dat was precies mijn punt. Een val van 30 meter is zo spectaculair dat je na het bekijken van de video op je knieën valt voor de getoonde Volvo's ...

  Ze lijken altijd voldoende passagierscel en overlevingsruimte te hebben in elke situatie - of het nu voor, achter of zijkant is. Tegelijkertijd zagen we echter niet eens wat er echt zou gebeuren als een van deze spectaculair stabiele Volvo's op 80-jarige leeftijd een boom zou raken zonder eraf te kunnen rollen.

  PS
  Over de zijkant gesproken, je kunt duidelijk zien hoe de Volvo over het platte betonblok buigt en met zijn assen en spatborden praktisch de mat oppakt.
  Ook Aikido en zeer effectief voor het publiek. Bij een echte crash zouden auto's of vrachtwagens die van de zijkant komen zeker dieper zijn doorgedrongen,

 • Een opmerking over snelheid

  Je moet een beetje voorzichtig zijn met de snelheden, een botsing bij 80 km / u op een onverzettelijk blok is de simulatie van een botsing tussen twee 'identieke' voertuigen die rechtstreeks tegen elkaar rijden, elk met 80 km / u, dus met een relatieve snelheid van 160 km / u.
  Dit komt doordat bij twee 'identieke' (eigenlijk gespiegelde) voertuigen die met dezelfde snelheid en perfecte overlap (100%) met elkaar in botsing komen zonder hoekverschuiving, de krachten die op elkaar inwerken altijd hetzelfde zijn en elkaar dus opheffen, tenminste dan, als de gereflecteerde voertuigen absoluut identiek vervormen met dezelfde belastingen.

  En nu ik toch bezig ben, nog een opmerking over dekking. Toegegeven, 100% dekking is het ideale geval voor het lichaam, omdat alle laadpaden gelijk worden geactiveerd. En dat is alles wat u in de video kunt zien. Maar eigenlijk gaat het om de veiligheid van de inzittenden en 100% dekking betekent hard werken voor de beschermingssystemen voor de frontale inzittenden (gordels en frontairbags).
  Bij een botsing met minder overlap beginnen de voertuigen om hun verticale assen te draaien en wordt de belasting verdeeld over de zij- en voorste inzittendenbeschermingssystemen.
  Om deze reden is de poging met 100% dekking nu ook opgenomen in het EuroNCAP-programma.

 • Geschwindigkeit

  Wat u ziet, is bijna het dagelijkse leven - alleen zonder bloed en andere bedrijfsvloeistoffen. Dat heeft bij deze test mens en milieu bespaard.

  Zo spectaculair als de hoogte van de val, zo banaal is de snelheid. In een vacuüm zou het 87 km / u zijn, in de test had het rond de 80 moeten zijn - met een gracieuze dekking van 100%.

  Afhankelijk van de crashtest stellen fabrikanten en ongevalsonderzoekers hogere eisen aan auto's. Bijvoorbeeld wanneer 2 auto's frontaal tegen elkaar worden gestuurd en dan gecompenseerd met slechts 50% dekking.

  Maar in werkelijkheid is het echt spectaculair. Zelfs op landelijke wegen kan met weinig dekking tot 300 km / u worden gehaald. Brandweer en politie vinden soms onderdelen van motorfietsen in de kofferbak - na een frontale crash, let wel ...

  Ik denk dat de conclusie van Tom goed en correct is. Mensen en hun gedrag zijn de doorslaggevende factoren. Ik betwijfel of de video, Volvo en zijn Chinese eigenaren precies dat wilden aantonen ...

  Eerst en vooral ging het er zeker om dat Volvo er goed uitziet. En het is gelukt. Wie denkt met een spectaculaire val van 30 meter dat een echte crash in het stadsverkeer aanzienlijk erger kan zijn?

  Zoals ik al zei, is 100% dekking erg genadig. En tegemoetkomende voertuigen halen in totaal 80 km / u, zelfs in een zone van 30 km / u. Maar dan heb je ook 2 kreukelzones (als er 2 auto's zijn), moet je toegeven om eerlijk te zijn.

  Toch is het niet slecht bedoeld, maar het komt erop neer dat ik goede marketing heb gezien.

 • Goede (en vooral spannende) vraag, maar daarover ontbreekt informatie van Volvo.

 • Heb je ook plug-in hybrides meegenomen?

 • Echt moeilijk indrukwekkend! Deze films moeten worden getoond aan shovers die irritant aan mijn Zweedse blik willen aanmeren. Geweldig - nogmaals een kijkje achter ons Saab-bord in het heden.

Reacties zijn gesloten.