Waar de reis ook gaat - Saab 9-5 Aero 1999 - 33.000 kilometer

Het is geen geheim dat de prijzen van krachtige, gebruikte verbrandingsmotoren stijgen. Youngtimers passen, net als de eerste Saab 9-5 Aero, perfect in dit schema. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, analoog, snel en handig. Een alternatief voor alles wat elektrisch, digitaal en complex is.

Saab 9 5 Aero 1999
Saab 9 5 Aero 1999

Deze prijsontwikkeling wordt al geruime tijd bij alle merken waargenomen. Alles wat al zo'n 20 jaar op de plaat staat, destijds het topmodel van de betreffende serie, is gewild. De redenen zijn duidelijk. Steeds meer hulpsystemen maken auto's complex. Aangezien bijna alle nieuwe auto's permanent online staan, neemt het gevoel constant in de gaten te worden gehouden.

En niet te vergeten de problemen met huidige modellen die te snel op de markt kwamen. Ford zet de Kuga Hybrid vanwege Brandgefahr stil, BMW meldt oververhitting van de batterijen in de plug-in hybride, en GM roept 50.000 Chevrolet Bolt terug vanwege brandgevaar. De lijst is zelfs nog langer, veel langer. Geen wonder als het verlangen naar minder complexe mobiliteit toeneemt.

Saab 9 5 Aero 1999

Het vinden van goede eros is moeilijk. Als het gaat om een ​​Series 1 Aero, is het speciaal. Saab was nooit een massamerk en wat beschikbaar was, vond niet altijd zijn weg naar zorgzame handen. Omdat oude Saab 9-5's lange tijd erg goedkoop op de markt waren, is de voorraad goede voertuigen natuurlijk gedecimeerd.

Een uitzondering is een 9-5 Aero sedan uit 1999. Het is uit de eerste hand en de verkoper vertelt een ongelooflijk verhaal. Gekocht in 1999, ongeveer 2 jaar gereden. Toen kreeg de eigenaar een beroerte en de volgende 10 jaar werd de 9-5 alleen verplaatst voor jaarlijkse inspectie. Uiteindelijk werd het uitgeschreven en opgeborgen en werd het nu pas weer ontdekt en in gebruik genomen.

Dus slechts 32.800 kilometer kwamen samen. Is het verhaal geloofwaardig? Het is omdat ik een soortgelijk, niet zo lang verhaal ken uit mijn zeer nabije omgeving.

Collectors item of alledaagse klassieker

De Saab 9-5 Aero is nu te koop. Qua staat is het wederom een ​​uitzonderlijke auto. De combinatie van zwarte lak en donker leer zou bij de meerderheid moeten passen. Het interieur ziet er bijna onberispelijk uit, dicht bij de nieuwe auto. En de uitrusting is typisch Aero-compleet, er is niets dat je zou missen.

Natuurlijk kunt u, zoals altijd, bespreken of de auto een verzamelobject of een klassieker voor dagelijks gebruik zou zijn. Iedereen zou de beslissing voor zichzelf moeten nemen. Ik adviseer zelf om de eindige bronnen en andere omstandigheden in gedachten te houden. Omdat daarvoor de Saab is gebouwd.

Een fors prijsidee

Zoals zo vaak met geweldige, aantrekkelijke dingen, heeft het verhaal een addertje onder het gras. In dit geval is het het prijsidee van de Verkoper. Hij zou graag € 16.900 op zijn rekening zien staan ​​voor de zeker heerlijke auto. Dat is niet weinig. Het helpt nauwelijks als hij ook een tweede set banden en velgen aanbiedt en vloeistoffen ververst.

Dat is veel geld voor een 9-5, zelfs als de prijzen stijgen, vooral voor uitzonderlijke auto's. Maar je zou je geen illusies moeten maken. Als een van de Saab-partners het in hun inventaris had, zou de prijs voor deze auto niet goedkoper zijn. Misschien zelfs hoger.

Als u hem wilt, kunt u de pijn van scheiding voor uw rekening voelen. Of speel poker en wacht om te zien of de prijs omlaag gaat.

Het is allemaal een kwestie van geduld en zenuwen. Onderling.

Met foto's van mobile.de

2 gedachten over 'Waar de reis ook gaat - Saab 9-5 Aero 1999 - 33.000 kilometer"

  • Hmm, echt een juweeltje van de 9-5. Ik denk dat het de prijs waard is en een koper zal vinden. Waar is er nog een in deze staat?

  • Bij een zeer bekende Saab-werkplaats was of is er een 9-5I van de eerste serie, maar "slechts" als een 2,0t die slechts 30km had. De conditie zag er ook prima uit. Ik zou geïnteresseerd zijn in hoe snel hij hier weggaat en met hoeveel. Dat is niet gemakkelijk te verkopen.

    2
    1

Reacties zijn gesloten.