Spaanse momenten - lockdown en nieuwe verf voor de Saab

Barcelona, ​​het tweede weekend van maart. Er heerst een vreemde sfeer in het land. De geruchtenmolen kookt. Een grote onzekerheid en angst breidt zich uit in het licht van de steeds ergere coronarapporten. En dan komt het. Op 13.03 maart, kort voor 21 uur, kondigde de Spaanse president de lockdown aan.

Saab 9-5 onder palmbomen
Saab 9-5 onder palmbomen

En hij meent het heel serieus.

Vanaf maandag gaat er door het hele land alarm met een absolute avondklok. Alleen boodschappen, apotheek, doktersbezoeken en gerechtvaardigde verplaatsingen naar het werk zijn toegestaan. En we hadden al het onderwerp andere landen, andere gebruiken. Ook hier speelt het een rol: tabakswinkels worden als essentieel aangemerkt en blijven open. Automaten zijn hier al jaren verboden.

Het wordt zeer strikt gecontroleerd.

De bon moet worden meegenomen bij het doen van aankopen. U mag alleen naar winkels in uw eigen woonplaats. En er zijn ook die op de kleinste afstand. Hoe eng het wordt geïnterpreteerd, zal pas later duidelijk worden. Volgens de media waren er ongeveer 9.000 arrestaties en bijna 635.000 boetes vanaf 600 euro voor het niet naleven van de avondklok tijdens de alarmtoestand. Afhankelijk van het soort "overtreding" kunnen deze oplopen tot een bedrag van gemiddeld vijf cijfers.

De prachtige planning is achterhaald

Omdat er tussen Lizi en de Saab 9-5 4 stadsgrenzen waren. Je overwint? Onmogelijk! In Barcelona wordt in deze tijd creatief met de coronaregels omgegaan. Berma heeft geen werknemers, de eigenaren Juan en Xavi voeren een noodoperatie uit. Ze staan ​​afwisselend in de werkplaats, de roldeur blijft gesloten.

Ondertussen landde de 9-5 Aero vlak voor de lockdown op de schilder. Hoe lang blijft hij daar, wanneer komt hij terug naar Berma? Dit is allemaal op dit moment onzeker. In Duitsland zie ik de situatie met een zekere rust. Ik maak me eerder zorgen over Lizi en Juan. De Saab zal zeker op een gegeven moment weer verschijnen. Ik hoop…

Maar Corona woedt in Spanje

De meldingen worden elke dag erger en de hulpdienst in de werkplaats verandert in een noodgeval. Juan's COVID-19 is bijzonder slecht. Een tijdje werkt niets, Lizi en ik komen er pas achter als de crisis voorbij is.

Nu maken we een grapje over het project.

Terug van de schilder, naar de werkplaats
Terug van de schilder, naar de werkplaats

Wanneer komt de Saab naar Duitsland? Op mijn herfstverjaardag? Of als kerstcadeau? We spreken af ​​over Kerstmis, maar laten het jaar onvermeld. Maar Spanje is Spanje. Enerzijds heel streng. Aan de andere kant, altijd een verrassingsei.

In april is de Saab terug bij Berma

De uitgangsbeperkingen zijn nog steeds van kracht en niemand wil weten hoe de 9-5 van de schilder naar de werkplaats is gekomen. Lizi zit nog steeds vast, maar krijgt foto's van het "Gentleman Project". De Saab ziet er nu uit als een nieuwe auto. Klasse! Het einde van het project is nog ver weg. Corona maakt elk transport onmogelijk. Als je Barcelona niet uitkomt, haal je Duitsland niet.

Er is dus wat extra werk.

Tekst: Lizi en Tom

7 gedachten over 'Spaanse momenten - lockdown en nieuwe verf voor de Saab"

 • blanco

  Velgen (@ Alter Schwede)

  Rechtsaf. Maar over het algemeen zijn velgen een echt Saab-domein, denk ik. Andere merken waren zelden avant-garde en zakelijk tegelijk. Bij Saab werd aluminium vanaf het begin als een kans gezien.

  Mercedes had jarenlang een lichtmetalen velg dat exact op een stalen velg was gemodelleerd. Ik dacht toen niet dat het slecht was, omdat het er tegelijkertijd schoon, hoogwaardig en klassiek uitzag - zonder wieldoppen of wieldoppen.
  Maar het uit zich ook in conservatief denken en de gemiste kans om met nieuw materiaal iets nieuws te creëren. Dat is precies wat de ontwerpers van Saab deden ...

  Als je Assepoester met auto's zou filmen, zouden verschillende modellen van Saab (en natuurlijk Italiaanse ball shoes & graces van Alfa) strijden om de hoofdrol.

  Bijna alle anderen hebben bloed in hun schoenen.

 • blanco

  Arme Juan! Hopelijk wordt hij weer beter en helemaal gezond! (Zelfs degenen die hersteld zijn, moeten soms worstelen met de langdurige gevolgen van COVID-19 en kunnen nauwelijks ademen, zoals collega's van een vriend melden.) Het allerbeste en toi toi toi naar Spanje!

 • blanco

  Ik voel me hetzelfde als Ken-Daniel & Detlef

  Dit hoofdstuk is eigenlijk nog spannender en ik heb lange tijd geen onderscheid kunnen maken tussen voorgangers en opvolgers tussen de modeljaren van veel andere merken ...

  Ik weet alleen dat wie de laatste ronde & glad was nu hoekiger is en vice versa. Maar wie doet wat wanneer en waarom? ? ?

  6
  1
 • blanco

  Opwindend! En zo'n tijdloos mooie auto in een geweldige rijcombinatie. Super goed!

 • blanco

  Het ziet er het beste uit met deze velgen.

 • blanco

  Wauw, dat wordt steeds spannender.

 • blanco

  Door het succesvolle en ergens tijdloze ontwerp ziet hij er naar mijn mening zelfs beter uit dan een nieuwe auto van zogenaamde Duitse premiummerken - bij Mercedes weet ik niet of er een huidig ​​model voor me staat of een oudere versie - de ontwerpers daar kunnen niets bedenken.

  Ik kijk erg uit naar het vervolg van het spannende “importdrama”.

  10
  3

Reacties zijn gesloten.