Evergrande Auto is van plan om openbaar te worden

Evergrande Auto is van plan om op de Shanghai Star Market te noteren. De voorbereidingen voor de IPO zijn in volle gang; het kan tussen de 3 en 12 maanden duren. Inmiddels is volgens Chinese media de pilotproductie gestart in twee Evergrande-fabrieken.

NEVS 9-3-productie bij Evergrande Auto
NEVS 9-3-productie bij Evergrande Auto

Na de waarschuwing ervoor Liquiditeitsbeperkingen het bedrijf kalmeert langzaam. Een ding is zeker, er is hulp op lokaal en op het hoogste niveau om Evergrande te stabiliseren. De groep met een hoge schuldenlast is representatief voor de vastgoedsector van het land. Dalende reële inkomens als gevolg van de Corona-crisis stuiten op opbouwende speculatie en het ongenoegen van de centrale overheid.

Dit trekt de teugels strakker, beperkt schulden en nieuwe leningen, maar moet tegelijkertijd zorgen voor stabiliteit. Aan het einde van de maand worden maatregelen verwacht om kortlopende schulden te herschikken op basis van langlopende voorschriften. Tegelijkertijd worden de beperkingen op de verkoop van appartementen op lokaal niveau versoepeld. Dit zou meer liquiditeit in de schatkist van de vastgoedbedrijven kunnen spoelen.

Evergrande Auto is van plan om openbaar te worden

Om kapitaal aan te trekken, is Evergande Auto van plan om 1.556 miljard aandelen op de Shanghai Star Market te plaatsen. De voorbereidingen voor het IPO run, kan het 3 tot 12 maanden duren. Evergrande Auto verwacht een omzet van $ 4,7 miljard. Volgens onbevestigde berichten zal 70% van de opbrengst worden geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en het opzetten van het verkoopnetwerk. 30% gaat naar werkkapitaal.

De Shanghai Star Market heeft de afgelopen maanden steeds meer Chinese autofabrikanten en hightechbedrijven gediend als een platform voor het aantrekken van kapitaal. Meest recentelijk wisten NIO, Xpeng en Li Auto daar 8 miljard US dollar aan vers kapitaal te verzamelen.

Evergrande Auto is niet het enige bedrijf dat kampt met een gebrek aan liquiditeit. De effecten van de coronapandemie worden ook in China langzaamaan zichtbaar. Het heeft ook gevolgen voor bedrijven die als gevestigd worden beschouwd. Gisteren kondigde BMW-partner Brilliance een obligatie-uitgifte aan voor 149 miljoen US dollar niet opereren in staat zijn om te. Brilliance vraagt ​​haar schuldeisers nu om een ​​uitstel van 90 dagen.

Welke effecten de nieuwste ontwikkelingen bij Evergrande Auto zullen hebben op Trollhättan, blijft op dit moment onduidelijk. In Zweden werken ze daar nog aan Sango-project. De zelfrijdende robotauto doet zijn rondjes op het fabrieksterrein. De komende anderhalf jaar zullen een tiental robottaxi's deelnemen aan hun eerste praktijktest in Stockholm.

Een gedachte over "Evergrande Auto is van plan om openbaar te worden"

  • Mis in plaats van les?

    Bijna 1.6 miljard aandelen van elk ongeveer $ 3 ...

    Helaas ontbreekt het mij aan de kennis en middelen om dit artikel meteen goed te interpreteren. Maar ik vond het altijd spannend en stimulerend.
    Veel vraagtekens. Maar ik geef de voorkeur aan suggesties en neutrale informatie boven richtlijnen voor opinievorming en interpretatie.

    Vrijheid van meningsuiting betekent ook dat je niet alleen de jouwe mag vormen, maar ook moet. Dat vind ik leuk, goede stijl. Dank daarvoor.

Reacties zijn gesloten.