The Flag Project - Jacob Dahlgren ontmoet Saab

Kunst en cultuur. Waardevoller en belangrijker dan ooit in onze tijd. Want in een sfeer van luidsprekers en een crisis dreigt er iets onder te gaan. De zachte tinten, de mooie dingen. Het wordt voor hen steeds moeilijker om voor zichzelf op te komen. En is het niet juist de kunst, en de omgang ermee, die onze cultuur bepaalt?

Zweedse autocultuur in het Kunsthof
Zweedse autocultuur in het Kunsthof

Jabob Dahlgren ontmoet Saab

De Zweedse kunstenaar Jacob Dahlgren presenteert "The Flag Project" in de Kunsthalle Göppingen. In de traditie van constructivisme en minimalisme houdt Dahlgren zich bezig met de openbare ruimte van de stad. De kunstgalerie wordt een productiefaciliteit die bezoekers uitnodigt om hun eigen abstracte ontwerpen te maken.

De ontwerpen worden werkelijkheid. Ter plaatse worden er vlaggen van genaaid, die vanuit de kunstgalerie door de stad worden verspreid. Voordat de tentoonstelling werd geopend, was er een preview en een rondleiding door de tentoonstelling exclusief voor de Saab-vrienden uit Stuttgart.

Want wat past er beter dan Zweedse kunst en Zweedse auto's?

Een Saab, vooral de klassieker uit Göta Älv, is een cultureel automobiel en Zweeds design op zijn best. Het past dus als Zweedse auto's onder de vlag van Dahlgren parkeren en tot laat in de nacht feesten en discussiëren in het Kunsthof. Over kunst, kunstenaars, de Zweedse taal en natuurlijk Saab.

Het heeft iets van Scandinavië, Stockholm, van Midsommar midden in het herfstachtige Baden-Württemberg en van vrijheid in Corona-tijden. Van kwaliteiten die je natuurlijk met een masker en met zorg kunt ervaren en genieten.

En mag zeker niet worden ingenomen.

Jacob Dahlgren's "The Flag Project" staat in de Göppingen Art Gallery en te ontdekken in het stedelijk gebied tot 15 november.

3 gedachten over 'The Flag Project - Jacob Dahlgren ontmoet Saab"

 • blanco

  Het was een heel leuk evenement, heel erg bedankt aan de organisatoren.
  Het vlagproject met de positieve kleuren, erg voordelig in deze tijd.
  De lange reis was het zeker waard.

 • blanco

  SAAB is KUNST, we wisten het altijd! 😉

 • blanco

  Een heel leuk idee, zeker nu de kunst- en culturele scene het moeilijk heeft. Dat merk ik ook in mijn omgeving. Kleinere podia of online platforms zijn nu een belangrijke ondersteuning. Kunst verbindt. Kunst en Saab hebben nog meer gemeen.
  En als iemand geïnteresseerd is in klassieke muziek van een Saab-coureur, dan is hier het YouTube-muziekkanaal van mijn moeder:
  https://www.youtube.com/… / UCHADe4GiXGLSFBBc0pQUecw / videos

Reacties zijn gesloten.