Intermezzo in Frankfurt. Geld en plannen en een reis.

Duim omhoog in Barcelona. Juan von Berma vindt de 9-5 een goede auto. Eindelijk belt Lizi en vertelt over de proefrit. Hij is helemaal opgewonden, ik ook. Als het om speelgoed gaat, maakt het niet uit hoe oud je bent. De kleine jongen van weleer blijft doorkomen. De Saab, hij is een soort verborgen schat.

Intermezzo - Klassieke stad Frankfurt
Intermezzo - Klassieke stad Frankfurt

In feite is de Saab een nieuwe auto.

Met kleine gebreken die er nauwelijks toe doen. Lizi heeft de prijs een beetje kunnen verlagen, ik ben opgewonden. Kopen? Ja, koop het! Nachtblauw, beige, goede staat. Dat trekt en moet zijn. Verplicht! Hoe doen we dat met het geld, vraag ik? Overboeken naar de rekening van de verkoper? En hoe zit het met het transport?

Nou, Spanje. Hoe koop je als Duitser een auto van 20 jaar in Spanje? Geld tegen auto. Om het preciezer te zeggen: contant geld tegen de hardware. Stap voor stap. Lizi haalt mijn geld, rijdt naar Daniel, haalt de auto op. Dan zullen we zien hoe het naar Duitsland komt.

Plannen zijn goed, maar ze duren niet.

Maar Corona loert op de achtergrond. En ik maak € 6.500, - over aan iemand die nog volkomen onbekend is. Ben ik onzorgvuldig, gek? Als het om geld gaat, ben ik voorzichtig, bijna conservatief. Gewoon een bedrag opsturen en afwachten wat er gebeurt, is eigenlijk niet mijn ding. Lizi en ik - we hebben elkaar nog nooit ontmoet, we kennen elkaar alleen via e-mail en telefoon. Ik zou nu kunnen schrijven, in Saab-kringen kun je zoiets gemakkelijk doen. Jij kan. Misschien.

Sommige dingen zijn echt anders. Verkoper Daniel, bijvoorbeeld. Hij wil geen aanbetaling of zekerheid. Het woord is genoeg voor hem, hij wacht geduldig tot de 9-5 wordt opgepakt. Maar dat is niet algemeen. Er zijn ook zwarte schapen in Saab-kringen, dus het tafereel verschilt niet van de rest van de wereld.

Het is riskant, maar berekend. Ik vertrouw op mijn kennis van mensen. De chemie aan de telefoon klopt, deze Lizi uit Barcelona is net zo besmet met Saab als ik. Een golflengte om het samen te vatten. Ik ga over naar Spanje en ben benieuwd hoe de zaken zich ontwikkelen.

Inmiddels heeft het project ook een naam gekregen. Lizi noemt hem een ​​"gentleman". De naam stolde in de komende maanden en zal permanent blijven. Ik verwerp het idee om een ​​Zweedse naam voor de 9-5 te zoeken. Ondertussen heeft Lizi het afgesproken bedrag op de rekening in Barcelona staan.

Net voor absolute stilstand.

Het is midden februari. Lizi haalt de Saab aan het einde van de maand op. Het werkt niet eerder omdat hij onderweg is. Vliegt met de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Nog. Een paar dagen later is hij in Frankfurt. Een mooie gelegenheid om elkaar eindelijk persoonlijk te leren kennen. We spreken af ​​in de klassieke stad.

Lizi komt met zijn 9000, ik met de 9-3 Aero. Zijn 9k is in een fantastische vorm en als Gentleman even goed is, wordt hij een hit. Hoe komt het als twee Saab-gekke mensen van bijna dezelfde leeftijd elkaar ontmoeten? De avond zal vermakelijk en amusant zijn. We begrijpen elkaar, en wat er al aan de telefoon was aangekondigd: we zitten op dezelfde golflengte.

We maken van de gelegenheid gebruik om de plannen voor de 9-5 Aero concreet te maken. Het tijdschema ziet er als volgt uit: op 27 februari pikt Lizi de Saab op. Breng hem naar Berma, keuring en TÜV worden daar gedaan. De lakdefecten moeten ook worden verholpen, wat in Spanje goedkoper is dan in Duitsland.

Dan, in maart, zou de 9-5 naar Duitsland moeten gaan. Theoretisch hebben we drie opties om uit te kiezen. Ze klinken erg goed, en ik heb zin om nummer 1 voor te stellen. Ik vlieg naar Barcelona, ​​we gaan samen eten. Daarna vertrek richting Duitsland. Een lange reis door Spanje en Frankrijk, dat heb ik al heel lang niet meer gehad.

Of plan nummer 2, Lizi gaat op een uitgebreide tour richting Duitsland. Wat hij zou willen doen, zoals hij zegt.

Het derde, minst charmante idee is om een ​​expediteur te gebruiken om het te vervoeren. Maar we hebben een keuze. Laten we in onze onzorgvuldigheid denken. Corona wordt steeds specifieker.

We hebben geen flauw vermoeden dat over een paar dagen bijna heel Europa stil zal staan!

6 gedachten over 'Intermezzo in Frankfurt. Geld en plannen en een reis."

 • blanco

  Koel! Het zou de leukere en betere auto kunnen zijn dan die van Talheim, waar ze hem niet aan Tom wilden verkopen. De Spanjaard zal zeker het spannendere verhaal vertellen. Ik kijk nu al uit naar de komende woensdag!

 • blanco

  Super goed! Ik kijk uit naar het vervolg.
  Hoe verliep de beoordeling van de workshop? Waarschijnlijk nog komen ...

 • blanco

  Old Boys & hun speelgoed

  Leuk, opwarmend hoofdstuk - zelfs als je je nog steeds zorgen maakt over hoe het verder zal gaan ...

  Ik geef mijn oudste om te lezen. Hij gaat langzaam door de puberteit, verliest zijn jeugd en speelkameraadjes met wie hij auto's over het tapijt kon duwen.

  Dus hij doet het in zijn eentje, wat een beetje triest maar ook erg indrukwekkend is, want nadat zijn stem extreem vroeg en spontaan brak, hebben de motoren en uitlaatgeluiden uit zijn kinderkamer ineens een behoorlijk koele en sonore bas.

  Hij zal het leuk vinden dat het beste nog moet komen, dat veel Girls & Boys op 18-jarige leeftijd een instinct ontwikkelen om weer samen en in vriendschap te spelen en het soms voor het leven uit te leven.

  PS
  De 9K is een droom. Lizi schreef hier ooit dat hij geluk had als ik het me goed herinner. Hij is ook een behulpzame. Echt een heel leuk hoofdstuk.

  11
  2
 • blanco

  heel spannend, ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Saab bezorgen zou een leuke klus zijn

 • blanco

  Goede thriller-dingen! Tom, je vertelstijl doet me denken aan Frank Schätzing's thriller "The Swarm"

 • blanco

  Mooie spanningsboog :-). Het kind in de man zal waarschijnlijk voor altijd leven, wat ook goed is!

Reacties zijn gesloten.