Het ongeluk. Wanneer Talheim Waterloo wordt.

Kerstmis wordt beschouwd als de stille, stille tijd in Beieren. Rond de jaarwisseling lijkt Corona nog ver weg, en ik gebruik mijn vrije tijd om na te denken over mijn 9-5-project. De Saab is veilig in Talheim, ik plan voor januari. In principe vind ik de Arc-apparatuur erg mooi, alleen de voorkant is wat conservatief.

Geen Saab van Talheim

Ik heb een conversie naar aero-optiek in gedachten, het zou de Zweedse sedan sportiever laten lijken. Ik zoek en surf, ontdek op Aero World Duitsland een gebruikt frontmasker. Er is een speciale korting met Kerstmis, de prijs is oké, iets minder dan € 200,00. Op 26.12 december de Aero Front wordt samen met een stuur besteld. Ik krijg de verzendmelding op 30 december, de verwerking is snel.

De goederen komen een paar dagen later aan in de hangar. De staat van het front, dat als goed wordt omschreven, is niet geheel bevestigd, het onderdeel is eerder gevuld en opnieuw gespoten. Maar de zeer snelle verwerking en de speciale kerstprijs maken het helemaal goed. Alles goed!

De dagen gaan langzaam voorbij, ik kijk uit naar mijn nieuwe Saab. Af en toe kijk ik op internet. Ja, het is er nog, alles is zoals beloofd. Het is kinderachtig, maar mannen en hun speelgoed zijn altijd iets speciaals. 7 januari staat eindelijk op de kalender. Ik nam de volgende zaterdag vrij en huurde een vriend in als chauffeur om de Saab op te halen.

En dan, uit het niets, wordt het rustige Talheim plotseling mijn Waterloo. De ramp begint met een telefoontje.

Maar geen Saab van Talheim

De eerste poging. Ik kan Mr Lobmüller niet bereiken. De baas is niet in huis, zegt de medewerker. Ik moet het over een uur opnieuw proberen. De 1e poging. De baas is er nu. Maar niet om te spreken. En trouwens, de dame gaat verder aan de telefoon, de Saab is al verkocht. Aan een klant. Bedankt en tot ziens.

Geen spijt, geen uitleg. Opgehangen. Dus dat was het. Ik ben sprakeloos en behoorlijk pissig. Misschien ben ik de afgelopen jaren te verwend. Tot nu toe is het Saabblog-team goed bediend door Saab-workshops, soms wordt zelfs de virtuele rode loper uitgerold. In de zaak Lobmüller deed ik het opzettelijk zonder de Saabblog-dingen. Ik wilde een echt levensverhaal. Ongefilterd en zo. Ik heb de bon nu!

Voor alle duidelijkheid: er was geen contract tussen Lobmüller en mij. Gewoon een telefoontje en een afspraak. Het recht om de Saab overal te verkopen was op elk moment in Talheim. En natuurlijk kun je iets vergeten, vooral tijdens de feestdagen en oudejaarsavond. Een verontschuldiging, een "sorry" aan de telefoon zou goed zijn geweest om de situatie te redden. Maar zoals?

Ik ben gefrustreerd en boos

Boos op Lobmüller en de goddeloze manier Gefrustreerd, omdat ik blijf zoeken en niks kan vinden. In januari gaat het zo, en ondertussen verspreidt Corona zich over Europa. Mensen in Duitsland nemen het nog niet echt serieus. Dat gaat binnenkort veranderen. Aan het einde van de maand vind ik een interessante 9-5 op het net. In principe is het te mooi om echt te zijn. Natuurlijk zit er weer een addertje onder het gras.

Omdat de Saab niet in Duitsland wordt verkocht. En zwarte coronawolken verzamelen zich aan de horizon.

Je kunt alle eerdere bijdragen aan het Gentleman-project terugvinden hier.

12 gedachten over 'Het ongeluk. Wanneer Talheim Waterloo wordt."

 • @Mr Hirsch / Volvaab-chauffeur:
  Ik lees de blog niet (met veel plezier) om te oordelen. Integendeel, mijn opmerking was bedoeld om voor meer ontspanning te zorgen, juist omdat we aan de kant van Lobmüller de redenen niet kennen (die ik ook heb leren kennen als een rustige, betrokken vlaggenhouder (en meer dan 'alleen' dat) - heel feitelijk heel kalm 🙂

  (Ik zou ook graag een telefoontje ontvangen in het geval van een annulering; communicatie is wat menselijke interactie definieert en, naar mijn mening, een van de hoekstenen van echt samenzijn is en niet alleen zij aan zij)

 • @all In principe mag men niet vergeten dat het acteurs als Lobmüller zijn die het verhaal schrijven. Ik vertel het ze gewoon. Als Lobmüller maar een vleugje spijt had gehad jegens de onbekende klant, had ik het opnieuw gecontroleerd en (vermoedelijk) het verhaal tot een verklarend, verzoenend tussenresultaat gebracht.

  En niemand heeft meer spijt dan ik dat we geen positief Saab-verhaal van Talheim op de blog hebben. Omdat ik bij eerdere bezoeken een zeer goede indruk kreeg van een kleine, betrokken autodealer.

  3
  1
 • The High Court (@ Saabansbraten & Roland)

  Ik begreep Toms artikel anders. Het ging zeker niet om het in diskrediet brengen van een Saab-dealer of -dienst om een ​​ander des te betoverender te laten lijken.
  Daar zijn er te weinig voor en de republiek is te groot.

  Iedere autodealer heeft gegarandeerd dat er ook onbetrouwbare en onaangename kopers zijn.
  En zonder aanbetaling en ondertekend verkoopcontract is een reservering niet veel waard - in ieder geval minder dan een specifieke koper die met contant geld zwaait en met positieve druk voor de deur staat.

  Maar hoe had de ervaring anders moeten worden beschreven? En wat weerhield de dealer er precies van om een ​​kort telefoontje te investeren in het laatste concrete vooruitzicht?
  Zou toch aardig en eerlijk zijn geweest?
  Niet meer niet minder ...

  4
  1
 • Terwijl mensen verder lezen, weten we de redenen aan de kant van Lobmüller niet en het zou overhaast zijn om er verder over te oordelen. Ik denk dat elke dealer - inclusief degenen die met de SAAB-vlaggen blijven zwaaien - blij is met een echte aankoop en budget waarmee kan worden gewerkt. In het geval van een klant die een permanente aankoop heeft gedaan en vervolgens eventueel in het eigen bedrijf blijft (evenals een werkplaatsklant), is dit de gewenste staat. Helaas had Tom op dat moment de niet zo goede kaarten 🙂

  4
  1
 • Zelfs als het niet leuk was, kun je een Saab-dealer misschien een slechte dag bezorgen.
  Anders is dit een erg leuke en bekwame dealer die je meeneemt op een reis terug in de tijd naar de tijd dat Saab min of meer succesvol was.
  Er zijn ook enkele zeer lelijke verhalen over een koopman in het uiterste noorden van het noorden die hier altijd als zeer lovenswaardig wordt genoemd ...
  Waar veel licht is, is er altijd schaduw

  4
  2
 • @ Ken-Daniel Het lijkt erop dat hij dat niet is. Het heeft in ieder geval een hele mooie en nette 9-5 boog. Ik geef het hem.

 • Als de koper een bloglezer was ... zou hij hier dan rapporteren?

  5
  1
 • Dit is echt buitengewoon vervelend. Als zelfs een aanbetaling niets doet om de koopintentie te onderbouwen, dan weet ik het niet meer. Aan de andere kant wil ik niet weten hoe vaak autokopers reageren met telefoontjes en dan nooit contact opnemen of op zijn minst het fatsoen hebben om te annuleren.

 • Als ik het zo hoor (Tom & Aero-9-3), ben ik echt blij dat ik het zelf niet heb meegemaakt. Of heb ik zo'n ervaring zojuist met succes onderdrukt? Kan ook zijn ...

  5
  2
 • Ongelooflijk dit gedrag. Dan wordt echt boos.

  5
  3
 • Dat was een hele leuke ………. Gevoel. Hoe wreed.
  Het “zonder contract” heeft zich bitter gewroken ... Zijn gewoon (auto) dealers. Het Hanze-woord is waarschijnlijk alleen van toepassing op kooplieden.
  Ik heb een dergelijke situatie al meegemaakt: ik maakte een bindende reservering voor de SAAB bij de dealer, bood zelfs een aanbetaling aan, die vriendelijk werd geweigerd en mijn aankomst voor de volgende zaterdag aankondigde. Mijn onderbuikgevoel vertelde me de vrijdag ervoor (3 dagen later), bel opnieuw en kondig aan dat je weer (!) Voor morgen komt. Antwoord: de SAAB is verkocht. Een dealer met een aanhanger was er gisteren en nam de SAAB onmiddellijk weg. Spreek je snel weer. Periode, van de muis. Ik was pissig. Waarschijnlijk vergelijkbaar met Tom ...

 • Oh jee, dat kan heel frustrerend zijn. Echt mededogen - maar misschien volgt er iets beters?

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.