Voorafgaande kennisgeving. Het Saab 9-5 Aero-sportpak in 1:18.

Er kan een miniatuur zijn waar fans al lang op hebben gewacht. DNA Collectibles kondigt het Saab 9-5 Aero-sportpak aan in een schaal van 1:18. Tegelijkertijd toont de fabrikant foto's van de prototypes. Vanaf het begin zijn er 3 kleuren beschikbaar in een ongebruikelijke variëteit.

DNA Collectibles brengt het Saab 9-5-sportpak in 3 verschillende kleuren
DNA Collectibles brengt het Saab 9-5-sportpak in 3 verschillende kleuren

DNA brengt het Saab 9-5 Aero Series 2-sportpak, de eerste grote facelift van de 9-5, die plaatsvond in de zomer van 2001. Naast gewijzigde motoren, meer varianten, nieuwe automatische transmissies en veel detailwerk onder het plaatwerk springt het veranderde front in het oog. De 9-5 was niet langer zo consequent tot understatement getrimd als zijn voorganger, maar kreeg meer visuele uitstraling.

De vorm is momenteel nog modern, ook al kon de tweede serie niet helemaal voortbouwen op het succes van de eerste editie. De aanbieder uit Zwitserland heeft drie kleuren geselecteerd. De keuze tussen laserrood, staalgrijs en kosmisch blauw zou niet eenvoudig moeten zijn. Wat voor de deur staat, kan bepalend zijn voor de bestelling.

De gepubliceerde foto's tonen de prototypes. De ervaring leert dat er verder wordt geïnvesteerd in finetuning tot productie. Afwijkingen met wat later in de vitrine geparkeerd wordt, zijn dus mogelijk. Omdat de sportieve stationwagen in Duitsland altijd populairder is geweest dan de sedan en nog steeds de ruggengraat van de vloot op de weg is, kan de vraag hoog zijn.

Net als bij de vorige miniaturen is de editie strikt beperkt. Een nummer op de bodemplaat maakt de miniatuur uniek.

Maar allereerst is er veel geduld nodig. DNA Collectibles publiceert de vooraankondiging in een ongebruikelijk vroeg stadium. Het duurt bijna een jaar voordat de levering begint. De tweede helft van 2021 staat voor de première in de zaal. Klanten die bij het aankoop Worden bepaald wordt beloond met een korting van 10%.