Omwenteling en generatiewijziging in oud Saab-plaatwerk

De tijd loopt. Onverbiddelijk en voor ieder van ons. Een generatiewijziging wordt aangekondigd in het Saab-magazijn - en misschien het begin van een nieuwe trend. Corona speelt hierbij een versnellende rol. De pandemie haalt iconen van het podium en maakt een aantal dingen recht. Dit stuit nergens op enthousiasme.

Generatiewijziging in het Saab tweetaktmagazijn
Generatiewijziging in het Saab tweetaktmagazijn

Waar ontwikkelt het 2-takt magazijn zich?

De generatiewisseling heeft het tweetaktlager met volle kracht geraakt. Het is aan het veranderen. Om leeftijdsredenen verkopen verzamelaars hun autoschatten. Saab 93, 95 en 96 met tweetaktmotoren zoeken een nieuw onderkomen. Alleen komt er meer op de markt dan dat er vraag is.

De situatie is moeilijk. De tweetaktgroep heeft nauwelijks nakomelingen. Nergens. Noch bij de allerjongsten, noch bij de middelbare leeftijd. Het type aandrijving wordt als antiek, moeilijk, mogelijk smerig en vies beschouwd. En vooral als gewoon onbekend. Iedereen die op jonge leeftijd niet goed vertrouwd was met het onderwerp, kan weinig doen met een tweetakt Saab. Een van de redenen is het gebrek aan jeugdwerk in de scene. Dat de overstap naar het 50-taktprincipe meer dan 4 jaar geleden is gebeurd, is een andere zaak.

Betrokkenheid en veel werk zijn vereist

Waar drijft de Saab-erfenis af? Wie gaat er kopen, wie zal er in de toekomst om geven? Antwoorden vinden is moeilijk. Het zou een taak zijn voor de clubs, een kwestie die moet worden aangepakt. Het is duidelijk dat dit meer over werk gaat dan over plezier. Dat je er ook nauwelijks erkenning mee verdient.

Het probleem wordt niet alleen acuter in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is ook al lang aanwezig in Zweden. In juni 2020, een eigenlijk spannender veiling Saab 93B aangeboden. Heel origineel en niet te duur. Niet als je kijkt naar het prijsniveau van de afgelopen jaren. De Saab stopte en probeerde zijn geluk opnieuw op de veiling in september tegen een gereduceerde prijs.

Daar werd het uiteindelijk verkocht, waarbij de minimumprijs werd bereikt. De locatie van het tweetaktlager is niet het enige probleem. De pandemie is veel veranderd en heeft een eeuwige opwaartse trend gestopt.

Einde van de opwaartse trend in de Saab 900 Cabriolet

Als er dit jaar iets opviel, waren het de verkoopverzoeken voor de klassieke Saab 900 Cabriolet. Lange tijd kenden de prijzen maar één manier, de naar boven. Saab Garagengold, een zogenaamd veilige investering. Met het begin van de pandemie begon de Saab 900-verkooprally.

Verbaasd? Niet serieus. Tegen de achtergrond van slechtere economische omstandigheden controleerden mensen hun wagenpark en zochten de auto die het minst vaak te koop werd aangeboden. De cabriolet.

Saab 900 Cabriolet - een icoon uit Zweden
Saab 900 Cabriolet - een icoon uit Zweden

Er waren weken dat er elke dag een e-mail op de blog kwam. Saab 900 Cabriolet te koop. Optimistisch in een verhouding tussen vraag en aanbod van 4: 1. Realistisch gezien waarschijnlijk slechter. Tegen prijzen die zelfs vóór COVID-19 moeilijk te bereiken waren. Waaronder Monte Carlos, die niet zomaar gele auto's zijn.

Hierdoor daalden de prijzen de afgelopen maanden op de bekende portalen. Dure en te dure voertuigen staan ​​als lood, de markt is omgeslagen, aanbiedingen zijn ingetrokken. Het is een kopersmarkt geworden. Een terughoudende vraag ontmoet meer aanbod. Hoe lang de ontwikkeling zal duren, of de situatie zich herstelt, dat is allemaal open.

Een kans voor de scene en nieuwkomers

Misschien is er hier een trend, en misschien is de marktcorrectie de beste die de scène kan overkomen. Nieuwkomers en jonge fans stappen alleen in uitzonderlijke gevallen in de klassieke 900 tegen de voorheen vereiste prijzen. De prijsdaling is hun kans, en ook een voor de scène, die er hopelijk iets van zal maken.

Anders, en dat is het dreigende bord aan de muur, beleef je over een paar jaar met de 900 hetzelfde als bij je broers met het tweetakthart onder het plaatwerk. Geen nageslacht, want instappen in de cabriolet was te duur en er werd nooit van de gelegenheid gebruik gemaakt om enthousiasme op te wekken.

En dat zou echt tragisch zijn.

19 gedachten over 'Omwenteling en generatiewijziging in oud Saab-plaatwerk"

 • @ Christen,

  dat zou echt geweldig zijn. Ik zou alles wat daar kwam verslinden, dankbaar en hongerig ...

 • @ Volvaab-stuurprogramma

  Ja ik ben het met je eens. Het zou leuk zijn als Gregor Tuningberg (wat een mooie Saab Max Mustermann-creatie) contact zou opnemen en hier regelmatig zou rapporteren. Ik ben bang dat het niet zo gemakkelijk zal zijn.

  Omdat ik al zo mooi uit het raam heb geleund, kan ik beginnen met een paar regels over mezelf en mijn auto's te schrijven. Ik zou ook naar de ene of de andere SAAB-collega willen schrijven, tegenwoordig ben je goed verbonden via Instagram & Co (indien gevraagd door de blogoperators). Misschien levert dit een aantal interessante posts op voor de blog.

  Ik ben er ook zeker van dat veel Duitssprekende jonge SAAB-fans hier mee lezen - de bezoekersaantallen moeten ergens vandaan komen.

  Laten we eens kijken wat er kan worden gedaan.

  Christelijk

 • Ik greep mijn kans als nieuwkomer. Als alles goed gaat, is mijn cabriolet over 2 weken bij mij 🙂 Dan wat finetuning tijdens de wintermaanden en de volgende zomer kan komen.

 • Christian's suggesties

  Ik zou graag veel meer willen weten over deze kleurrijke Saab-scène, maar waar verbergen ze zich allemaal als de dingen zo divers zijn, zelfs in D bij Saab?

  Waarom benaderen de jonge en wilde mensen hier niet de makers van de blog en zijn lezers?

  Als ik ervaring had met een Maptun Stage X, zou ik meteen een lezersbijdrage schrijven. Thematisch open oproepen zijn en zijn hier altijd geweest ...

  Zolang ik hier las, was het altijd de blogger zelf die buiten de doos van Hirsch en Saab gluurde en bijvoorbeeld een veerpootbrug van Maptun in een 9K installeerde en positieve effecten rapporteerde.

  Zou het opwindend en verhelderend zijn als de beschreven scène ons conservatieve en oude zakken hun kennis laat delen over wat er mogelijk is met een Saab en waar de TÜV en motorschade grenzen kunnen stellen?

  Ik beweer in ieder geval dat ik alles wil lezen. Maar ik kruip niet in een hol om daar mijn luiers te verschonen.

  Misschien moeten de tafels worden omgedraaid? Misschien legt Gregor Tuningberg hier elke week uit onder het motto Tuesday for Future wat een Saab vandaag en morgen kan doen als je de oorspronkelijke staat van denken plus hooguit een klein hert verlaat.

  Ik zou een en al oor zijn en mezelf blijven betrappen op onderzoek, dat ik gefrustreerd afbreekt zonder resultaat.
  Zoals ik al zei, ik kruip niet in een hol.

  Wie iets te zeggen heeft, moet het licht niet uit de weg gaan en zich niet lang laten vragen. Gewoon weg ermee. Ik zou het hier het beste vinden.

 • @ Ebasil (kleuren),

  rijd gisteren met mijn jongste en hij wijst naar een matgrijze auto, zegt dat hij het chic vindt en interviewt mij over mijn model en “kleur” ...

  Papa kan het niet helpen, maar zwerft over licht en lichaamskleuren, hun mix, het fysieke principe van displays, bedrukking, vernis (blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah) ...

  Aan de leeftijd aangepaste (10) we gaan verder met een telling van kleurloze versus gekleurde auto's en ontdekken dat ongeveer 85% van de auto's nu kleurloos is (op de schaal van wit naar zwart of in zilver).

  Bij de weinige auto's met kleur zijn alleen de auto's die, zoals wit, niet extra kosten, dominant. Een banaal rood ergens tussen RAL 3000 en RAL 3003 en donkerblauw.

  Een echt sombere observatie ...

  Slechts 5 tot 7,5% van de auto's is anders gespoten. Blijkbaar heb je vandaag de moed nodig om kleur te gebruiken? Ik hoop dat de tijdgeest en de mode-slinger snel naar een behoefte aan kleur gaan.

  Over slingers gesproken, een positief H-certificaat is tegenwoordig niet per se afhankelijk van de originaliteit van de voertuigkleur. Het kan zijn dat er een puntaftrek is, maar een auto zou er over het algemeen slecht uit moeten zien om de kleur te laten doorslaan ...

  Jij hebt tijd. Wanneer mode en tijdgeest ervoor zorgen dat het over 22 jaar behoorlijk kleurrijk en bordeauxrood is
  Als het om onze straten gaat, hebben zwarte parels een heel bijzondere waarde.

  Als ik jouw mooie cabriolet had, zou ik de modegolven heel rustig van me af laten rollen ...

  Tot dusver was de laatste "must have" altijd betrouwbaar de komende "no go".

  Ik denk dat Hans een goede kleur heeft gekozen. Maar de man is ook architect en kent zijn weg in de tijdgeest, modes en consistentie, en is op zoek naar meer universele geldigheid door beroep.

  Mensen zoals jij en ik moeten heel goed nadenken over een nieuw en ander lakwerk en minstens twee keer zo lang.

  6
  2
 • "Upcycling"

  (geweldige woordcreatie: - /) maakt het leven kleurrijk in de diversiteit (zoals Christian schrijft) en verrijkt ons met de visioenen van de respectievelijke eigenaren (zoals Volvaab schrijft). De commentaren, vooral die van Christian, waren echt heel verrijkend en informatief over dit artikel, zelfs meer dan de meeste tijd.

  Upcycling is in ieder geval goed, want het spaart auto-culturele goederen en in ieder geval om klimaatredenen. En het is echt allemaal een kwestie van persoonlijke smaak. Het hangt ook af van waar u de grens wilt trekken tussen wat nog gepast is en wat gepast is.

  Veel lezers brengen ook graag verslag uit van de wijzigingen die ze hebben aangebracht, die niet de mogelijke, d.w.z. leverbare staat van een nieuwe auto weerspiegelen. Qua kleur bijvoorbeeld: Hans heeft zijn 9-5 OG in prachtig hemelsblauw gespoten, wat bij dit model nog nooit is gedaan. De Kieler heeft een 9-5 NG gebouwd in Merlot rood metallic, een veel oudere Saab-kleur die niet beschikbaar was voor de 9-5 NG. Ik denk erover om mijn zwarte Griffin-cabriolet (mooie, maar saaie kleur) ooit opnieuw te schilderen in een mooie wijnrood metallic. Er was nooit voor de 9-3 III, alleen het laserrood dat ik niet leuk vind. Het idee dat ik in 22 jaar geen nummerplaat H zou kunnen krijgen, houdt me misschien tegen ... 😉

  Waar is de grens tussen “toegestane” individuele verfraaiing en weelderige afstemming? Ik zou zeggen: heel eenvoudig, elke eigenaar moet voor zichzelf beslissen. Punt. Wat je ook leuk vindt, is toegestaan, zolang het oude schatten in leven houdt.

 • @ Ken-Daniel S (rembekrachtiger),

  het is een oude hoed met gaten. Ik heb nogal wat auto's zonder iets gereden - bijna zonder iets, omdat ze sowieso allemaal een rembekrachtiger hadden.

  Van alle genoemde features is het de enige die ik onmisbaar vind.

  Voor mij is het een echte funfactor en puur genieten als er een zo direct mogelijk contact is tussen de bestuurder, het voertuig en de weg.

  Ik weet niet wat mijn rijschoolauto al aan boord had, maar ik heb echt zonder iets op de oude dozen leren rijden. Ze brengen de rijfysica en de toestand van de weg rechtstreeks over. Ik ben er vast van overtuigd dat ik zonder deze ervaring vandaag een slechtere coureur zou zijn.

  Zonder servo is er een direct gevoel voor de afhankelijkheid van de stuurkrachten op snelheid en wegcondities (stuurkrachten op glad ijs al bij stilstand = 0) en zonder antislipregeling leer ik al iets over de grond op de rechte stukken en bij het wegrijden, wat belangrijk is bij het remmen en om in gedachten te houden bij het nemen van bochten ...

  Ik vind deze informatie en een gezond gevoel voor de rijfysica die van toepassing zijn bij regen, sneeuw of zelfs ijs zo waardevol dat ik de ondersteuning altijd graag uitzet met mijn chromen bril. Een van mijn favoriete knoppen op het dashboard ...

  Je leert ongelooflijk veel over de heersende wegomstandigheden. Elke regen is bijvoorbeeld anders. Na enkele regenachtige dagen is een wegdek gewoon nat en niet kritisch. Na een langere droogteperiode neigt zich echter een smeerfilm als het regent en je tractie hebt als op een stevige sneeuwbedekking (en dat geheel onverwacht bij 20 tot 30 graden plus in de lente of zomer en helemaal zonder natte bladeren) ...

  Airbags, ABS en ESP of niet (kan nuttig zijn). Maar als ik de toestand op de weg en de momenteel geldende fysica niet heb begrepen, weet ik nog steeds niet wat een vloek of een zegen is op de boom en met mijn neus in de airbag ...

  Als ik in de boom beland, wil ik graag een airbag gebruiken. Maar zou ik überhaupt in een boom zijn geland, die uit de bocht is gevlogen, als een assistent-vrije auto me onmiddellijk een onmiskenbare indruk had gegeven van de heersende omstandigheden?

  Ik denk dat deze vraag terecht is. De supporters van assistentie en believers in progress maken op dit punt graag gebruik van de (ongevallen) statistieken. Ik vind het moeilijk om dit onbetwist door te laten gaan ...

  Er zijn veel te veel parameters in het wegverkeer tegelijk gewijzigd om valide conclusies te kunnen trekken over het effect van de ene of de andere maatregel.

  Terwijl een breed scala aan hulpsystemen hun weg naar onze auto's vond, werden tegelijkertijd 30 km / uur-zones geïntroduceerd in onze steden, werden fietspaden, speelstraten en voetgangerszones uitgebreid en werden landwegen omgebouwd, uitgebreid en onschadelijk gemaakt en werden honderdduizenden kilometers vangrails geïnstalleerd.

  Niemand ter wereld kan de mogelijk positieve effecten van de ene of de andere assistent verstandig berekenen. Geen enkel varken weet hoe veilig of onveilig het wegverkeer vandaag zou zijn met een nieuwe boetecatalogus, nieuwe snelheidsbeperkingen, nieuwe vangrails, veranderd verkeersmanagement (omzeilen) en nieuwe rijstroken als er nog oude auto's op de weg zouden rijden.

  Misschien zouden de oude dozen het verrassend goed doen onder de nieuwe omstandigheden? In ieder geval is het mij een raadsel welke airbags, ABS en co moeten hebben voor een 30-jarige auto in een 50km / uur-zone?

  Zelfs wie met 100 km / u een vangrail krast, doet er niet toe. We maken de fout om het krabben van een vangrail (vandaag) gelijk te stellen aan het opstijgen in het bos (gisteren). Maar wat maakt hier precies het verschil?
  Is het de vangrail of het hulpsysteem?

  10
  2
 • Opofferingen afstemmen en upcycling

  Bedankt Tom & Christian. Dat maakt hier twee geweldige artikelen op één dag.

  Sommige getunede oldtimers wekken echte aversie bij mij op (vooral velgen en kleuren), maar dat is bij nieuwe auto's niet anders ...

  Dus waarom niet ook met tuning, restauratie en conversie - uiteindelijk upcycling - gebruikte of zelfs historische voertuigen met verschillende smaken?

  Wat je ook op de wielen zet, is beter dan de autokerkhof en duurzamer dan de sloopbonus.

  Een evenement uitsluitend met voertuigen die eruit zien alsof een kind een doos Hot Wheels heeft gedumpt, zou voor mij persoonlijk nog te kinderachtig zijn.
  Een evenement met uitsluitend waarheidsgetrouwe exposities met 1 H en taxatierapporten zou daarentegen veel te museumachtig en op de een of andere manier ook te steriel zijn, niet levendig genoeg ...

  Ik kijk liever naar een mix van alles. En er zijn nog een aantal categorieën tussen de genoemde uitersten. Bijvoorbeeld getunede auto's die niet of nauwelijks te onderscheiden zijn van de serie (slaapcabine) of auto's waarvan je de tuning wel kunt zien, maar het ziet er historisch correct uit, want de afdeling R-Sport was, althans theoretisch, al 20, 30, 40 of 50 jaar, op de een of andere manier, had stoom kunnen afblazen in het voertuig ...

  Zolang er genoeg originelen zijn om musea, privécollecties en dus ook ontmoetingen mee uit te rusten, vind ik het heel goed als er andere visies en smaken zijn voor 'overtollige' gebruikte en oldtimers. Op deze manier worden ze in verschillende vormen bewaard en verrijken ze ons met de individuele visie van de respectieve eigenaar.

  12
 • Dus dan voeg ik mijn mosterd toe, want ik behoor ook tot de jongere generatie Saab-chauffeurs. Ik heb het moeilijk met de tweetaktgeneratie omdat deze auto's uit de tijd dat er niets in de auto zat behalve stoelen en een groot stuur. Ik heb leren rijden op auto's met airbags, ABS, (ESP) rembekrachtiger, stuurbekrachtiging en PDC. Zelfs als het rijden in Saab leuk is, wil ik niet zonder deze basisdingen. Ik heb onlangs een auto gereden zonder stuurbekrachtiging, godzijdank alleen over land, maar dat zou niets voor mij zijn voor dagelijks gebruik.
  Wat betreft de tweetaktmotoren kan ik Polen nog steeds aanbevelen, waar tweetaktventilatoren groot zijn

  9
  1
 • @ Tom
  Na verdere opmerkingen hier, moet ik toegeven dat ik de scène van jonge mensen die graag afstemmen volledig negeerde. In dit opzicht ben ik het met u eens dat ik te veel heb gegeneraliseerd. Ik beperk mijn negatieve blik uitsluitend tot de pure verbruikers, die dan eigenlijk een te kleine cirkel bezetten om drastische prijsverlagingen en autoverlies te veroorzaken.

 • @ebasli: nou, ik denk dat dat komt doordat ik enerzijds verschillende merken als young / oldtimers heb gereden en niet alleen SAAB me tot op de dag van vandaag inspireert. Verschillende merken, verschillende gebruiken, je glijdt vaak in de ene of de andere richting. Anderzijds organiseer ik zelf diverse (kleine & privé) reizen / evenementen. Rijden door de Alpen of cruisen in de Beierse uitlopers. Altijd merkoverschrijdend. Ik heb ook geen keus, er zijn niet zoveel SAAB-chauffeurs in de omgeving van München 😉

  Natuurlijk komt er veel input binnen - de een rijdt een W123 en poetst de hele dag, de ander een Z3 Coupé en oefent stiekem driften, de volgende denkt na over hoe je een V8 in een BMW e30 installeert, de MX5-coureur heeft de motor met een turbocompressor. gebracht op bijna 400 pk en de 2 serie GTi coureur optimaliseert zijn chassis, de 964 serie coureur rijdt niet omdat het kan regenen en de BMW 850 serie coureur wil een rocked auto omdat hij last heeft van al het chique en mickey oldtimer gedrag ... ik luister hier nu anders kan ik mijn werk niet afmaken 😉

  En je zit er middenin en de discussies zijn niet langer beperkt tot één onderwerp of één merk. Mijn SAAB schiet daar soms tekort voor. Ook niet zo goed - voor mij.

  12
  1
 • Christelijk - zeer interessant standpunt,

  wat tot stof tot nadenken leidt (wat het zou moeten)! En talloze termen, namen, scènes, enz., Waarvan ik NOOIT een woord heb gehoord. Ik ben ook een kind uit de jaren 80. Maar hoe weet en weet je zoiets als je een kind van de jaren 80 bent? Veel jonge mensen in de autoscene?

 • @Christian Dank je wel, goed geschreven!

  11
 • Ik zou de generatie niet zo zwart zien veranderen. Ik denk dat we hier een ander standpunt moeten innemen, anders worden we operationeel blind. Er is zeker een SAAB-scène buiten de blog hier en het bekende SAAB-forum. Het is alleen dat het een jongere generatie is die anders met auto's omgaat dan we gewend zijn. Er is bijvoorbeeld de standscène, de afstemscène, de restomods, enz., Waar SAAB ook graag wordt gezien en herbouwd - ik denk dat maar heel weinig hier deze scènes hebben behandeld. En daar ligt het probleem. De jongere generatie heeft andere eisen, verschillende ideeën en verschillende visies.

  Er zijn ook jonge bedrijven zoals do88, ESQS Wheels en anderen die specifiek met SAAB te maken hebben. Er is ook een veel jongere SAAB-gemeenschap buiten het Duitstalige gebied. Mensen zoals “t16forpresident” uit Zweden of “ultramarijnblauwe saab 900 ″ uit Polen, het SAAB S9-onderzoek van Ash Torp (gebruik de zoekmachines zelf - ik wil hier geen links plaatsen) zijn slechts enkele voorbeelden.

  We moeten ons openstellen voor het jongere publiek en een op Maptun Stage X afgestemde SAAB of een 9000 met Airride toestaan ​​om ook tot onze SAAB-gemeenschap te behoren. Ook de jongere generatie moeten we een platform bieden. Want juist deze jonge generatie gaat het merk voortzetten. Hier ontbreekt de link tussen de klassieke SAAB-driver, die er hoogstens aero- of hertenvelgen op monteert en alles behalve godslastering voelt, en het jonge publiek dat een 9-5 NG met 22 ″ ESQS-velgen bestuurt.

  De Volvo-scene als positief voorbeeld en de Rover-scene als negatief voorbeeld moeten hier genoemd worden. Aan de ene kant (Volvo) is het nu volkomen normaal dat 240's tot 740's naar smaak worden omgebouwd en op klassieke bijeenkomsten naast originele eerste lakauto's staan. Aan de andere kant (Rover), het is al dood, hoewel Rover ook mooi, eigenzinnig, technisch is. maakte interessante auto's. De generatiewisseling is niet gelukt.

  Of een 901-cabriolet waarde verliest, laten we zeggen onder elkaar - indien geïnteresseerd, behalve de Michl. Dit is onze manier van kijken (ik rijd zelf in een 901 cabriolet). De prijsdaling, als je het zo wilt noemen, ligt hoogstens in het onderste viercijferige bereik. Ik denk niet dat een SAAB-liefhebber zich zorgen hoeft te maken over zijn bestaan ​​hier in D. Vaak wordt de 4e of 5e auto verkocht. Het is pure luxe.

  De jongere generatie is niet op zoek naar een 901 cabriolet. Ze zijn op zoek naar een bruikbare 901 turbo 16 coupé, een 902 aero coupé als schakelaar, een Viggen, etc. Alleen al dit jaar heb ik twee 9-3's verhandeld aan de jongere generatie in mijn vriendenkring (turbo, coupé en switch waren de aankoopcriteria). De kopers willen de auto ombouwen, misschien Maptun, misschien een ander chassis, misschien 19 ”velgen. Een ander idee van hobby.

  Ik vind dat we open moeten staan ​​voor de jongere generatie en moeten nadenken over hoe we vroeger waren toen we jonger waren. Toen we de eerste auto's "tunen", waarschijnlijk zeer rudimentair, keek de oudere generatie ons ook vreemd aan. Toen ik SAAB wilde rijden, kreeg ik keer op keer te horen dat Premium (op dat moment bestond het woord niet eens) Mercedes heette en niet SAAB. Dat een zwarte motorkap, AZEV-velgen, verfspetters helemaal mollig zijn. Dus ik heb afgezien van deze adviseurs en heb toch SAAB gekocht.

  Ja, ik kon ook niets doen met een 2-takt. Traag, luid, onhandig, ongemakkelijk. Ik wilde turbo en de snelweg op. Ik ben nog maar een kind uit de jaren 80. Vandaag zie ik het anders. Ik ontdekte ook traagheid. Soms duurt het even.

  Ik denk niet dat de kwestie van generatiewisseling een clubkwestie is. De jonge scene is nu gedecentraliseerd, eerder geglobaliseerd. Het is niet langer het merk dat zo belangrijk is, maar waar je voor staat in het leven. Wil ik "Petrolicious" of "Speedhunter" zijn (gebruik hier ook de zoekmachines).

  Laten we samen een deur openen voor deze jongere generatie, accepteren dat een Maptun, Airride, Stance, Restomod SAAB ook de genen van het merk draagt. Misschien leun ik te veel uit het raam, maar laten we dit platform openmaken voor de jongere. Neem nieuwe onderwerpen op, sta nieuwe perspectieven toe. Ik mis dit erg hier op de blog. Ik weet dat kritiek snel wordt geuit. Ik ben me ook erg bewust van hoeveel werk zo'n blog doet (heb zelf al jaren een bedrijf) en daar moet ik je respect voor betuigen.

  Eén woord aan het eind: ik denk dat diversiteit het leven kleurrijk maakt.

  24
 • @ Old Zweed: ik zou dat niet generaliseren. Het landschap rond Saab is allesbehalve uniform. Er zijn mensen die veel geld investeren in voertuigen die het eigenlijk niet waard zijn. Anderen rijden echter op slijtage. Maar ik denk dat de cabrio's over het algemeen hun waarde behouden en dat de goedkope 900 II of 9-3 I zal toenemen.

 • @Ebasli: Porsche 911 is over het algemeen een bubbel. Behalve bij echt zeldzame versies, zit er al jaren een kloof tussen de publieksprijs en wat er in werkelijkheid wordt betaald. Door Corona is de prijsontwikkeling in principe overal aan het afbrokkelen.

 • Welnu, prijsverlagingen openen een grotere groep kopers, zie ik nogal sceptisch. Met de opvolger van de 9-3 I cabriolet is de prijsklasse zo goed als op de grond. Volgens mijn bekende Saab worden deze auto's gekocht, geïnvesteerd, bereden en vervolgens gewoon weer verkocht. De markt geeft "nog" niet weer wat ik in mijn 9-3 I cabriolet heb geïnvesteerd. Maar ik doe het uit passie. En de auto is in uitstekende staat. Het is ook tot uw eigen genoegen. Maar als die Saab-cabriolet bij uitstek de 900 is (of je hem nou mooi vindt is in de ogen van de toeschouwer), ziet hij er naar mijn mening somber uit. Vooral voor de 9-3's.

 • Misschien weet iemand hoe de huidige situatie de andere klassiekers heeft beïnvloed die tot nu toe absoluut stabiel in waarde waren, bijvoorbeeld de Porsche 911?

 • Het zou jammer zijn voor de prachtige 900 cabriolet - maar misschien geldt hier hetzelfde dat de allerjongsten de voorkeur geven aan auto's die ze op de een of andere manier kennen uit hun jeugd? Net zoals het nooit bij me op zou komen om met een tweetakt om te gaan. Misschien is dat de reden waarom de geweldige prijs voor de rode 9-3 ÌI cabriolet op de veiling?

  Als dat zo was, zou het de waardering en interesse in de 9-3's kunnen vergroten, wat geweldig zou zijn. Maar ik hoop van harte dat de 900 cabriolets alleen een corona- en recessie-gerelateerde pauze zullen ervaren en dan terugkeren naar het niveau dat ze verdienen!

Reacties zijn gesloten.