Licht aan het einde van de tunnel of een tegemoetkomende trein?

In mijn zoektocht naar mijn nieuwe 9-5 merk ik hoe de prijzen voor de Aero-versies stijgen. Krachtige auto's met zo min mogelijk elektronica zijn gewild. De tegentrend naar elektrische auto's en mobiele smartphones. Voor mij hoeft het niet aero te zijn, niet verplicht. Met Saab en de bekende 2.3 liter motor is het vrij eenvoudig om de prestaties aan te passen aan je persoonlijke wensen.

Lich aan het einde van de tunnel of een tegemoetkomende trein?

Saab 9-5 Aero - ze zijn speculatief

Maar de prijzen zijn opmerkelijk. Ongeveer € 10.000 voor een facelift Aero met een redelijke kilometerstand lijkt mij speculatief. Sommige aanbiedingen zijn als lood, en je kunt de aanbieder zien gokken met de prijzen. Andere aanbiedingen worden binnen 72 uur verkocht. Omdat alles precies goed was, en omdat 10k € niet veel geld is voor veel auto's met voldoende vermogen.

Ondertussen werk ik mijn frustratie weg. Sommige voertuigen zijn erg goedkoop. De lijst met defecten is zo uitgebreid dat deze de reikwijdte van de Saab-handleiding aan boord overneemt. Het interieur is bijna altijd een ramp en er wordt vaak aan gesleuteld. Er zitten gaten in het dashboard, de reden waarom de eigenaar nu verloren is. Dan zijn er ook interieurs met gemengde kleuren. Beige, zwart. Je weet het al, er is niets meer over bij de Saab-dealer. Ja ik weet dat.

Positief? In alle hopeloosheid zijn er ook lichten in de nacht. Alle contacten zijn erg vriendelijk, sommigen zijn verbaasd dat je specifiek op zoek bent naar een oude Saab. Voor de meerderheid is de 9-5 gewoon een oude, goedkope auto die moet worden vervangen door een andere oude auto die een beetje beter is.

Ik geef het bijna op

Omdat het nu december is. Chromen glazen zijn in de buurt verkrijgbaar. Geserveerd in Frankfurt, een mooi decor. Het gebruikelijke lease-zilver gecombineerd met een zwart interieur. Maar met een schuifdak. Ik geef het bijna op en neem contact op met de verkoper. Het is op de een of andere manier genoeg voor mij. Falen brengt je in een slecht humeur. Dat moet een einde hebben.

Er verschijnt een advertentie op een portaal.

De Saab 9-5 van Talheim

Ik ben verschillende keren geweest met vrienden Autodealer Lobmüller in Talheim, nabij Heilbronn. Ze waren altijd tevreden, de auto's die ze kochten waren altijd goed. Nu is daar een prachtige Saab 9-5 te koop. Een Series 2 sedan met een geweldig beige interieur. Boogniveau, automatisch, 2.3 liter, xenon. Een paar kilometer, zeer goed onderhouden en helemaal niet duur. Er is een voorbehoud. De buitenkleur is licht en ik slaap er langer dan een nacht op om te zien of ik dat geweldig vind.

Ik staak net voor Kerstmis. Op mijn laatste werkdag van het jaar bel ik Talheim. Het is ook de laatste werkdag van de heer Lobmüller, zo ontdek ik. Ik vraag de belangrijkste gegevens, ik vind het leuk wat hij zegt. Een nette Saab in goede staat. Dat is wat ik zocht. Is het erg dringend, vraagt ​​hij? Ik wil geen vrije dagen van hem nemen, ontspan gewoon. Hij zal op 7 januari weer aan de slag gaan, wat mij erg goed bevalt. Voordien zou er toch niets gebeuren, de Saab was veilig. Met de afspraak om 7 januari contact met mij op te nemen en een koopafspraak te maken, nemen we in de kerstdagen afscheid van elkaar.

Ik heb een Saab gevonden!

Je kunt alle eerdere bijdragen aan het Gentleman-project terugvinden hier.

7 gedachten over 'Licht aan het einde van de tunnel of een tegemoetkomende trein?"

 • @ Ken-Daniel S De V6 is erg aantrekkelijk in de 9-5, maar stond nooit op mijn shortlist. Maar als je er een vindt die bij je past, moet je toeslaan.

 • Torturer, welke Saab is het geworden?

  Tom tekent met veel plezier de boog. Black Saab heeft zeker gelijk.
  Ik ben een nogal ongeduldig type, maar ik hou nog steeds van de stijl.
  Ik heb al veel geleerd over de 9-5, verschillende modeljaren, motorvarianten, uitrusting en ga zo maar door ...

  Het is geweldig dat er zoveel kennis in de reeks artikelen stroomt en hoe lezers er in commentaren aan toevoegen. En het blijft langer spannend ...

 • De timing is heel duidelijk. Van herfst 2019 tot december 2019. Volgend deel januari 2020. Dan haalt Tom zijn 9-5 op, of ontdekt iets anders dat er is en wat hij meeneemt.

  Nu moet ik gewoon nog een week wachten op het vervolg. Verdomme.

 • Ik ben ook een beetje in de war 🙂 Ik voel me herinnerd aan Star Wars, waar de verhalen vanaf een bepaald punt achterstevoren werden verteld. Ik kijk uit naar de resolutie!

 • Ik wil bijna gefeliciteerd zeggen ... ware het niet dat het 2e rapport over dit onderwerp was:
  Citaat: een paar dagen geleden ben ik op zoek gegaan naar een Saab 9-5. Ik heb nog niet echt vooruitgang geboekt, de eerste vragen komen op in gesprek met een vriend.
  "Een paar dagen geleden" is mij een raadsel (en Zwart Zweden).
  De SAAB-misdaadthriller in Talheim begint in januari 2020 ...
  Ik kijk uit naar het vervolg!

  5
  1
 • Ik ben dol op het vervolgverhaal. Dus lees gewoon deel 1 en 2 nog een keer. Dus ik geloof niet in het einde van de zoektocht, er was sprake van een lange tijd en Corona. Zover zijn we nog niet. Tom zet ons op het verkeerde spoor 😉

  Mogelijke vooruitgang: Talheim verdwijnt plotseling en verrassend van de kaart in januari 2020. De zoektocht begint opnieuw….

 • Gefeliciteerd met de nieuwe, maar ik zou de 3,0 V6 ook interessant hebben gevonden. Ik kijk uit naar verdere rapporten

Reacties zijn gesloten.