75 jaar Saab Spirit - Saab Festival Trollhättan 2022

Corona heeft ook invloed op de planning over een langere periode. Volgens plan had het volgende Saab-festival in juni 2021 in Trollhättan moeten plaatsvinden. Eigenlijk omdat Corona de planning voor zo'n groot, internationaal evenement in een ander daglicht laat komen. Het spreekt voor het realiteitsgevoel van de organisatoren dat ze de plannen vroegtijdig hebben verlaten.

Saab Festival Zweden 2022
Saab Festival Zweden 2022

Herschikking zal voor de Zweden niet gemakkelijk zijn geweest. Saab is een economische factor voor gastronomie en toerisme. De Museum trekt jaarlijks duizenden internationale bezoekers naar Göta Älv en het festival in het voorseizoen is een zeer welkome bron van inkomsten. Het publiek is financieel sterk en combineert vaak een verblijf in Trollhättan met een langere vakantie in Zweden.

Voor internationale evenementen is een vaccin vereist. En dat niet alleen: het moet in grote hoeveelheden beschikbaar en toegankelijk zijn, veel mensen moeten immuniteit hebben verworven. Om dit in de eerste helft van 2021 aan te nemen, zou een illusie zijn.

75 jaar Saab Spirit

De 75e verjaardag van Saab is een nieuwe datum. Een geweldig jubileum en de herinnering aan wat meer dan 7 decennia geleden begon. Saab Automobile AB bestaat niet meer, maar de autolocatie bestaat nog steeds. Veel bedrijven doen onderzoek naar en ontwikkelen zich in Trollhättan en het omliggende gebied, misschien zullen we in de vroege zomer van 2022 het begin van een nieuw tijdperk kunnen ervaren.

Het festival in juni 2022 zou onder oude en nieuwe auspiciën kunnen plaatsvinden. 75 jaar Saab Spirit enerzijds, nieuwe benaderingen van mobiliteit anderzijds. Ook dat zou typerend zijn voor de stad, wiens industriële geschiedenis rijk is aan breuken. De fans hebben nu in ieder geval planningszekerheid en misschien een beetje anticipatie.

Nooit eerder was de datum voor een festival zo vroeg vastgesteld.

Een gedachte over "75 jaar Saab Spirit - Saab Festival Trollhättan 2022"

  • blanco

    Ik heb er een notitie van gemaakt en wie kan ik daar zijn. Ik kijk er nu al naar uit.

Reacties zijn gesloten.