Evergrande Hengchi zet een eigen verkoopnetwerk op

De enorme omwenteling in de auto-industrie is terug te zien in de verkoopnetwerken. Besparing op de verkoop, het contact met de klant in eigen hand nemen, wordt als de toekomst gezien. Het besparingspotentieel lijkt enorm, met een hogere marge. Dit voldoet aan de wensen van de fabrikanten. Gevestigde merken worstelen hier (nog) mee.

De merkenwereld van Hengchi zoals die in de metropolen moet worden gecreëerd
De merkenwereld van Hengchi zoals die in de metropolen moet worden gecreëerd

Bij de nieuwkomers ziet het er anders uit.

U hoeft geen rekening te houden met bestaande structuren. Alle opties zijn open. Verkoop via internet, stationaire verkoop, eigen centra. Of vertrouw op partners. Het pad dat Evergrande Hengchi zal inslaan, is niet in detail opgehelderd. Maar de eerste hoekstenen zijn bekend, de verkoopontwikkeling in China gaat op volle toeren.

Want in de tweede helft van 2 rijden de eerste elektrische auto's op de weg.

Evergrande is een van de grootste vastgoedontwikkelaars in China, een detail dat een rol speelt bij het opzetten van het verkoopnetwerk. Omdat het nieuwe merk op grote schaal plant en voor zichzelf bouwt. Het doel is om 36 Hengchi-belevingswerelden te creëren in de metropolen. In het teken van de leeuw, het wapen van Hengchi, kunnen geïnteresseerden worden geadviseerd en alles te weten komen over de premium elektrische auto's.

Evergrande Auto's Hengchi showroom
Evergrande Auto's Hengchi showroom

Naast de avonturenwerelden zullen er landelijk 1.600 Hengchi-verkooppunten zijn. Het Hengchi-netwerk wordt aangevuld met nog eens 3.000 geautoriseerde servicecentra. Evergrande bouwt al het vastgoed zelf en blijft daarmee trouw aan zijn oorspronkelijke core business.

Dat is heel groot.

Zelfs volgens Chinese begrippen. Ter vergelijking: Tesla is succesvol op de Chinese markt. Tegen 2022 zal dat zijn voorspeltdat 40% van de wereldwijde Tesla-productie zijn klanten in China zal vinden. In China hebben de Amerikanen 103 verkooppunten. Of, als maatstaf, BMW-Brilliance (BBA). In 2019 het meest succesvolle premiummerk in China, en in de focus van de claims van Evergrande.

Het BBA-netwerk omvat 1.700 bases in het hele land. Met meer dan 4.600 contactpunten onder het teken van de Hengchi-leeuw wordt een meer dan twee keer zo groot distributienetwerk gecreëerd. Evergrande Hengchi doet eigenlijk alles goed.

Naast elektrische auto's en digitalisering is er geldige commerciële wijsheid. Het veroveren van de thuismarkt alvorens uit te breiden naar het buitenland is daar een van. De regel komt uit Duitsland - niet uit China. Om precies te zijn, van mijn grootvader.

Evergrande lijkt ze te kennen.

6 gedachten over 'Evergrande Hengchi zet een eigen verkoopnetwerk op"

 • blanco

  Aero-9-3 schreef hier elders,

  dat Hengchi hem gisteren al trof. En nu een klassieke, old-school roofwedstrijd gebaseerd op nationaal denken ...

  Dit komt ongeveer overeen met Zweden in 1946, toen ze 74 jaar geleden en kort na WO II begonnen met het organiseren van de (auto) mobiliteit van hun eigen bevolking met 2 modellen van Saab en Volvo nationaal en niet overlaten aan het buitenland
  Bovendien hebben EV's niet om de paar kilometer een onderhoudsbeurt nodig, zoals een verbrandingsmotor uit de jaren 1940. Ik betwijfel of Evergrande hier op de goede weg is en ik blijf bij Aero-9-3. Ze zagen er gisteren al uit.

  Verkoop en service zoals 100 jaar geleden passen perfect in het plaatje. Eens kijken of de moeite loont….

  En als het loont, dan zegt dat misschien meer over de mate van nationalistische mentaliteit dan over eerlijke concurrentie. Alleen een gedachte ...

 • blanco

  En zelfs als ze zichzelf opblazen - een puur elektrische auto komt nog steeds niet uit de zak voor mij!

  8
  1
 • blanco

  Tom - totaal andere vraag

  Ik zag net de geweldige Grrrrrrriffin-poster op het Twitter-account (die ik niet gebruik). Waar anders kun je dat vandaag krijgen?

  • blanco

   @Ebasli Ik ben bang dat dergelijke dingen niet meer zijn, of een dealer ruimt op. Kiel vragen zou een idee zijn, ik weet zeker dat er meer in het fonds zit dan je ooit nodig hebt.

 • blanco

  Een wijs gezegde van grootvader! En - persoonlijk geïmplementeerd? 😉

  Hier in HH hebben de klassieke merken in ieder geval de marge van de retailer allang verdiend. BMW, Audi, Mercedes - verkoop van nieuwe auto's en werkplaatsservice alleen bij de filialen. Neem dan de steile prijzen voor kleine reparaties (mij persoonlijk bekend van Audi en BMW).

  • blanco

   @Ebasli Ja, grootvader wel. Hij had de neiging om te doen wat in hem opkwam.

Reacties zijn gesloten.